0

Το «Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό των Ολυμπιακών Αγώνων» παρουσιάσθηκε στην ετήσια Εκπαιδευτική Σύνοδο (Διεθνές Σχολείο) του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, που έγινε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία 60 και πλέον παλαιών και νέων Δημοσιογράφων.

Η έκδοση κυκλοφόρησε επίσημα από την Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι αποτέλεσμα μία πολυετούς εργασίας του τρίπτυχου Γιώργου και των γιων του Διονύση και Αλέξη Λιβέρη.

 

 

Ένα καλοτυπωμένο, καλοδεμένο και εύχρηστο λεξικό 700 και πλέον σελίδων, περιλαμβάνει πάνω από 10.000 λήμματα. Τα οποία καλύπτουν στο σύνολό τους κάθε αγγλική λέξη που αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις 205 χώρες, τους κανονισμούς, τους Ολυμπιονίκες, τις ιστορίες τους, την πορεία των διοργανώσεων και κάθε τι άλλο με πλήρη μετάφραση και ανάλυση.

Η πρωτότυπη εργασία καλύπτει ένα παγκόσμιο κενό του Ολυμπισμού και αποτελεί μία και σημαντική αρχική προσπάθεια ώστε να μπορέσει κάθε χώρα να στηριχθεί σε ένα θεμέλιο για την δική της εθνική προσπάθεια.

Οι εργασίες του 8ου τριμερούς Διεθνούς Σχολείου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) άρχισαν την Τετάρτη (27/10), στην Αρχαία Ολυμπία και ολοκληρώθηκαν στις 29/10. Στις ανακαινισμένες πλέον εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), έδωσαν «ραντεβού» καθηγητές πανεπιστημίου, Ολυμπιονίκες, πολλά μέλη της οικογένειας του αθλητισμού και αθλητικοί συντάκτες. Η επιμόρφωση, η ανταλλαγή απόψεων και η παραγωγή ιδεών ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής αθλητικής «οικογένειας», μέσω του ετήσιου Διεθνούς Σχολείου, αποτέλεσε και φέτος, το ζητούμενο για τον ΠΣΑΤ.

Το 8ο Διεθνές σχολείο του ΠΣΑΤ διεξάχθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και της International Sports Press Association (AIPS), σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας,

με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Χορηγός ήταν το αθλητικό ΙΕΚ CMP Sports School. Χορηγοί επικοινωνίας του 8ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ ήταν η ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η ΕΡΑ σπορ και η αθλητική ιστοσελίδα “gazzetta.gr”.

Οι τριήμερες εργασίες του 8ου Διεθνούς Σχολείου καλύφθηκαν απευθείας μέσω live streaming από τον επίσημο λογαριασμό του ΠΣΑΤ στο Facebook και από το κανάλι του ΠΣΑΤ στο YouΤube.

 

 

 

Κίνηση από Μπακογιάννη που δείχνει Βοτανικό!

Previous article

Με τη δύναμη της Λεωφόρου!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.