0

Το Ντουμπάι είναι η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και είναι γνωστό για τα πολυτελή καταστήματα, την υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή.

Οι φωτογραφίες του Ντουμπάι συνήθως σας αφήνουν μια αίσθηση δέους και απορίας, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι εικόνες απεικονίζουν μόνο τη μία πλευρά της υπέροχης πόλης. Η άλλη πλευρά του Ντουμπάι θα σας αφήσει ακόμα με μια αίσθηση θαύματος, αλλά μπορεί να φανεί μόνο αν βρίσκεστε στην πόλη. Προετοιμαστείτε καθώς αποκαλύπτουμε την πλευρά του Ντουμπάι που είναι κρυμμένη και μακριά από τις περισσότερες ροές δεδομένων Διαδικτύου.

Έκθεση αυτοκινήτου σε ώρα κυκλοφορίας

 

Οι περισσότεροι από εσάς πιθανότατα γνωρίζατε ότι οι δρόμοι του Ντουμπάι είναι γεμάτοι με φανταχτερά αυτοκίνητα, αλλά αυτό είναι εκπληκτικά υποτιμητικό. Ναι, το διάβασες σωστά! Εάν έχετε κολλήσει ποτέ σε μποτιλιάρισμα στο Ντουμπάι, θα πρέπει να περιμένετε να περιτριγυριστείτε από Ferrari και Lamborghini. Αλλά ένα πράγμα που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι αν βρεθείτε με κάποιο τρόπο σε ένα Toyota Corolla, θα κολλήσετε έξω σαν να πονάτε.

Εραστές κασκαντέρ

 

Θα εκπλαγείτε βλέποντας πόσο μεγάλοι είναι οι κάτοικοι του Ντουμπάι που εθίζουν στην αδρεναλίνη. Όταν σκέφτεστε ακροβατικά, συνήθως φαντάζεστε ανθρώπους να πηδούν από μεγάλα κτίρια, και ενώ το Ντουμπάι έχει και αυτό, τα άλλα ακροβατικά που μπορεί κανείς να δει στο Ντουμπάι το πηγαίνει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Μπορείτε να δείτε οδηγούς στο δρόμο να κάνουν τροχοφόρα. Στην αρχή αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ εντυπωσιακό, αλλά μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι οι οδηγοί κάνουν τροχοφόρα με ένα SUV.

Ασθενοφόρα…ήμαρτον!

Ποτέ δεν ξέρεις ποια θα είναι η τελευταία σου βόλτα, οπότε γιατί να μην βγεις έξω με στυλ; Αστειεύεσαι, και ο Θεός να μην σου συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά τα ασθενοφόρα στο Ντουμπάι είναι τα πιο γρήγορα ασθενοφόρα στον κόσμο. Μπορούν να πάνε 185 μίλια την ώρα και δεν έχει νόημα να μεταφέρουμε άρρωστους ή τραυματισμένους ανθρώπους στο νοσοκομείο με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο; Οι κάτοικοι του Ντουμπάι φαίνεται ότι συμφωνούν με αυτό το σκεπτικό!

Πατέρας… γιος…σερφάρουν

Οι κάτοικοι του Ντουμπάι φροντίζουν να τιμούν την κουλτούρα και τις παραδόσεις τους ακόμα και όταν κάνουν stand-up paddle boarding! Αυτές οι παραδόσεις υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια και οι κάτοικοι του Ντουμπάι μένουν πιστοί σε αυτές ακόμη και κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων αναψυχής τους. Αυτό που κάνει αυτή την εικόνα ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι ότι πατέρας και γιος μπόρεσαν να επιβιβαστούν με κουπί στη μέση μιας ερήμου. Αυτό δεν είναι κάτι που θα περίμενε κανείς να δει πριν από μερικές δεκαετίες, αλλά η σύγχρονη τεχνολογία επέτρεψε στο Ντουμπάι να μεταμορφωθεί σε ένα μέρος που αψηφά όλες τις πιθανότητες με τις ανθρωπογενείς παραλίες και τα νησιά του!

Νέος τύπος βόλτας

Σας δείξαμε ήδη πώς ο μέσος άνθρωπος στο Ντουμπάι κυκλοφορεί με ένα σούπερ ωραίο και πολυτελές αυτοκίνητο, αλλά τι οδηγούν οι σούπερ πλούσιοι στο Ντουμπάι; Ο άντρας σε αυτή τη φωτογραφία κάνει δήλωση με το κατοικίδιο λιοντάρι του! Οι ντόπιοι στο Ντουμπάι πρέπει να ζηλεύουν πολύ αυτόν τον άνθρωπο καθώς κόβει την κυκλοφορία με το κατοικίδιο λιοντάρι του στο δρόμο για τη δουλειά του. Το ερώτημα είναι πού παρκάρει το όμορφο κατοικίδιο του;

Carpool με τον φιλαράκο

Αυτή η φωτογραφία δεν πρέπει να προκαλεί τόσο μεγάλη έκπληξη όταν βλέπεις ανθρώπους να καβαλούν κατοικίδια λιοντάρια στη δουλειά! Μερικές φορές το μόνο που χρειαζόμαστε στη ζωή είναι ένας καλός συνάδελφος για να ωραιοποιήσει τις πρωινές μας μετακινήσεις, και αυτός ο κάτοικος του Ντουμπάι έκανε ακριβώς αυτό με την τίγρη του. Αν και αυτό μπορεί να είναι ένα τρομακτικό θέαμα για έναν τουρίστα, οι κάτοικοι του Ντουμπάι βλέπουν τέτοια πράγματα όλη την ώρα. Οι πιθανότητες είναι ότι αυτή η τίγρη δεν είναι τόσο επικίνδυνη, και η φτωχή γάτα γατούλα ήθελε απλώς να πάρει λίγο αέρα ενώ περιμένει στην κίνηση.

Ξυπνήστε στον ουρανό

Όλοι έχουμε ακούσει το ρητό, «Κράτα το κεφάλι σου στα σύννεφα και τα πόδια σου στο έδαφος». Το ρητό προφανώς δεν ισχύει για τους εξαιρετικά πλούσιους που ζουν στο Ντουμπάι. Έχουν κυριολεκτικά και το κεφάλι και τα πόδια τους στα σύννεφα μέσα στα ρετιρέ τους στον 50ο όροφο. Αυτά τα ρετιρέ βρίσκονται σε όλη την πόλη και το Ντουμπάι έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ουρανοξυστών στον κόσμο! Το Ντουμπάι φιλοξενεί επίσης το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο, το Burj Khalifa, το οποίο έχει ύψος 2.722 πόδια.

Ζωή στην…. Έρημο

Η άγρια ​​ζωή μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπτυχθεί σε κλίματα που θεωρούνται πολύ σκληρά. Δυστυχώς, με λίγη βροχή και καταιγιστική ζέστη, το Ντουμπάι είναι ένα μέρος που δεν ευνοεί την καλλιέργεια φυτών. Ωστόσο, το Dubai Miracle Garden είναι ο μεγαλύτερος κήπος με λουλούδια στον κόσμο και φιλοξενεί 250 εκατομμύρια φυτά. Όπως μπορείτε να δείτε, τα πολύχρωμα λουλούδια σε συνδυασμό με τα δροσερά σχέδια το κάνουν ένα σημείο που πρέπει να επισκεφθείτε για όποιον επισκέπτεται το Ντουμπάι.

Έξω η διαμαντένια….Mercedes

Τα αυτοκίνητα της Mercedes Benz δεν μπορούν να φτάσουν το κεφάλι στο Ντουμπάι, εκτός και αν κάνετε το παραπάνω μίλι όπως ο ιδιοκτήτης αυτού του αυτοκινήτου. Είναι αυτονόητο ότι όποιος έχει αυτό το αυτοκίνητο είναι ένας από τους πλουσιότερους εν ζωή. Στην πραγματικότητα, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας (Amir) al-Waleed bin Talal bin Abdul-Aziz είναι ο ιδιοκτήτης αυτού του επικαλυμμένου με διαμάντια αυτοκινήτου και είναι ένας από τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου σύμφωνα με το Forbes. Αυτή η Mercedes με διαμάντια του κόστισε μόλις 4,8 εκατομμύρια δολάρια και διαθέτει πάνω από 300.000 διαμάντια.

Τένις Παράδεισος

Προφανώς, το Ντουμπάι έχει να κάνει με τη δοκιμή των ικανοτήτων της ανθρωπότητας όσον αφορά την αρχιτεκτονική. Αυτό το γήπεδο τένις απέχει πάνω από 1.000 πόδια από το έδαφος και βρίσκεται στην κορυφή του εξαιρετικά κομψό ξενοδοχείο Burj al Arab. Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Αντρέ Αγκάσι προσκλήθηκαν να παίξουν έναν φιλικό αγώνα στην κορυφή αυτού του ουράνιου γηπέδου, αλλά αναρωτιόμαστε πώς μπορεί κάποιος πραγματικά να παίξει εκεί ψηλά χωρίς να αισθάνεται άβολα! Επίσης, εάν μια μπάλα πετούσε έξω από το γήπεδο και χτυπούσε κάποιον στο έδαφος, θα πέθαινε κατά την πρόσκρουση.

Ένα τηλεφώνημα μακριά

Τα Nokia μπορεί να είναι εκτός μόδας στις ΗΠΑ, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή κανένα από τα τηλέφωνα Nokia στην Αμερική δεν μοιάζει με αυτό! Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε αριθμούς που βρίσκονται μπροστά από καθεμία από τις συσκευές που μοιάζουν με αριθμούς τηλεφώνου. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι αυτές είναι στην πραγματικότητα οι τιμές καθενός από τα τηλέφωνα. Αναρωτιόμαστε αν οι άνθρωποι που έχουν αυτό το τηλέφωνο έχουν σχέδια για αναβάθμιση στο μέλλον. Εάν το κάνουν, σημαίνει αυτό ότι θα αγοράσουν στη συνέχεια ένα iPhone με επικάλυψη με διαμάντια;

Οι Λιγότερο Τυχεροί

Όπου υπάρχουν σούπερ πλούσιοι, υπάρχουν και φτωχοί. Το Ντουμπάι γνωρίζει αυτήν την ανισότητα και προσπαθεί ενεργά να βοηθήσει και να ανυψώσει τους λιγότερο τυχερούς. Αν κοιτάξετε προσεκτικά το εσωτερικό του ψυγείου, το φαρμακείο δεν τσιγκουνεύεται δίνοντας φτηνά κουτάκια τόνου. Αντίθετα, τα ψυγεία όπως αυτό είναι συχνά γεμάτα με ακριβά γιαούρτια και μείγματα καπουτσίνο. Η αφοσίωση του Ντουμπάι στη βοήθεια των απόρων δείχνει ότι όχι μόνο οι πλούσιοι αξίζουν να περιποιηθούν τον εαυτό τους.

Χρυσός Πωλητής

Εάν ένα εστιατόριο ή κατάστημα δέχεται πληρωμές μόνο σε χρυσό, μπορεί να μην έχετε τύχη. Μόνο μέρη στο Ντουμπάι θα έχουν τέτοιες πολιτικές και σε αντίθεση με τα μετρητά, ο χρυσός είναι αρκετά δύσκολο να μεταφερθεί στο πορτοφόλι και στην τσέπη σας. Ευτυχώς, για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, το Ντουμπάι είναι γεμάτο με μηχανές χρυσού που μοιάζουν με ΑΤΜ όπως αυτή. Αυτά τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται τόσο πολύ που πρέπει να ανεφοδιάζονται δύο φορές την εβδομάδα.

Πολυτελής στάβλος

Τα άλογα στο Ντουμπάι ζουν σε στάβλους με μαρμάρινο δάπεδο και βαμμένες οροφές – μιλάνε για ψηλή ζωή. Αν μπορούσαμε να ζήσουμε αυτόν τον τρόπο ζωής εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Η ζωή του Pi στο Ντουμπάι

Το να είσαι εγκλωβισμένος σε μια βάρκα με ένα πλήρως μεγαλωμένο λιοντάρι ακούγεται σαν ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα στον κόσμο, αλλά αυτό δεν εμποδίζει αυτόν τον γενναίο άνθρωπο. Αυτό φαίνεται σαν μια αναβάθμιση από το Life Of Pi, καθώς ο Πι είχε εγκλωβιστεί σε μια σωσίβια λέμβο στο βιβλίο/ταινία. Σε αυτή την περίπτωση, ο άνδρας βρίσκεται σε ένα πολυτελές γιοτ με το έμπιστο λιοντάρι του. Αυτά που τα χρήματα μπορούν να σας επιτρέψουν να κάνετε στο Ντουμπάι…

Σκι στην έρημο

Το σκι στην έρημο υποτίθεται ότι είναι αδύνατο, αλλά όχι στο Ντουμπάι. Προφανώς το σκι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους με το κλίμα του Ντουμπάι, ωστόσο αυτό το κλειστό χιονοδρομικό κέντρο σας προσφέρει μια αρκετά αυθεντική εμπειρία. Το καλύτερο σε αυτό το θέρετρο είναι ότι είναι το μοναδικό στο είδος του που είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, από την εποχή. Αυτό είναι επίσης το μεγαλύτερο κλειστό θέρετρο σκι στον κόσμο!

“Pimp My Ride”

Θα περίμενες το Ντουμπάι να γεμίσει με τόνους Mercedes δεδομένου του πλούτου των πολιτών του. Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη Mercedes, καθώς είναι βαμμένη σε καθαρό λευκό χρυσό. Ο ιδιοκτήτης αυτού του αυτοκινήτου πιθανότατα δεν το οδηγεί πολύ βλέποντας, καθώς η αντανάκλαση θα δυσκόλευε τους άλλους οδηγούς να το δουν. Ειλικρινά, τι νόημα έχει να έχεις ένα ωραίο αυτοκίνητο αν δεν μπορείς να το επιδείξεις!

Πύργος των χελωνών

Οι κάτοικοι του Ντουμπάι λατρεύουν τη συλλογή ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση και αυτός ο άνθρωπος δεν αποτελεί εξαίρεση. Έχουμε δει κατοικίδια λιοντάρια και τίγρεις, και αν δεν σας έχει εντυπωσιάσει ακόμα αυτή η εικόνα, τα ζώα σε αυτήν την εικόνα είναι χελώνες της ερήμου και είναι εξαιρετικά σπάνια και δυσεύρετα. Εάν έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε μια χελώνα της ερήμου στη ζωή σας, δεν σας συνιστούμε να δοκιμάσετε κάτι που να είναι κοντά σε αυτό που έκανε αυτός ο άνθρωπος, επειδή οι χελώνες της ερήμου μισούν τους ανθρώπους.

Ένα μπάνιο για τους θεούς

Αυτό το πολυτελές ρετιρέ διαθέτει ένα από τα ωραιότερα μπάνια που έχουμε δει ποτέ. Περιμένετε… αποδεικνύεται ότι αυτή είναι μια δημόσια τουαλέτα! Αν και συνήθως αποφεύγουμε να πηγαίνουμε δημόσια τουαλέτα, αν βρισκόμαστε στο Ντουμπάι σίγουρα ξέρουμε πού θα κάνουμε ένα pit stop. Με ένα υπερσύγχρονο ντους ψιλής βροχής και τζακούζι μπορεί να μην εγκαταλείψουμε ποτέ αυτό το μπάνιο.

Ένα τσιτάχ για…συνοδηγό!

Έχουμε ακούσει για ανθρώπους που κρατούν τα κατοικίδιά τους στη θέση του συνοδηγού. Είναι πάντα αξιολάτρευτο να βλέπεις τον σκύλο ή τη γάτα κάποιου να κοιτάζει έξω από το παράθυρο και να απολαμβάνει το αεράκι. Αυτός ο κάτοικος του Ντουμπάι αποφάσισε να φτάσει τα πράγματα στα άκρα επιτρέποντας στο κατοικίδιο τσιτάχ του να καβαλήσει κυνηγετικό όπλο. Αν και το τσιτάχ δεν περιφέρεται στις πεδιάδες της Αφρικής, φαίνεται να είναι απόλυτα ικανοποιημένος στη θέση του συνοδηγού.

Τέτοια Uber δεν βρίσκεις αλλού, είναι XXXXL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φανταστείτε να καλέσετε ένα Uber και να εμφανιστεί μια Bugatti. Μερικές φορές στο Ντουμπάι, ένα βασικό Uber X θα σας δώσει ένα αυτοκίνητο υψηλής ποιότητας όπως αυτό και υποτίθεται ότι είναι φυσιολογικό! Με διαφορά, το Ντουμπάι είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου θα μπορούσε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ρομπότ που παίζουν σπορ

Στην εποχή μας, τα esports είναι στην πραγματικότητα ένα πράγμα. Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, τα esports έχουν θεωρήσει τα βιντεοπαιχνίδια ως αθλήματα. Με τον τυπικό τρόπο του Ντουμπάι, ο ορισμός του αθλητισμού έχει αλλάξει για άλλη μια φορά και αυτή τη φορά περιλαμβάνει ρομπότ. Στο Ντουμπάι, ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα είναι οι αγώνες καμήλας με ρομπότ από πάνω. Το άθλημα έχει γίνει τόσο μεγάλο που οι άνθρωποι στοιχηματίζουν στα ρομπότ και τις καμήλες τους!

Η Κατασκευαστική “Μέκκα”

Ενώ μεγάλο μέρος της αρχικής οικονομικής επιτυχίας του Ντουμπάι προήλθε από την αφθονία πετρελαίου που περιείχε η περιοχή, το σημερινό Ντουμπάι έχει γίνει κόμβος για ξένους προγραμματιστές λόγω των χαλαρών φορολογικών νόμων. Το Ντουμπάι έχει συνεχώς κατασκευές σε εξέλιξη και αυτό αντικατοπτρίζεται σε αυτή τη φωτογραφία του αστικό τοπίο του Ντουμπάι. Αυτά τα πολυώροφα κτίρια υπό κατασκευή συνοδεύονται όλα από έναν μεγάλο γερανό.

Οδήγηση στο νερό

Μοιάζει με σκηνή βγαλμένη απευθείας από ταινία του Τζέιμς Μποντ, αλλά αυτή είναι στην πραγματικότητα μια πραγματική στιγμή που καταγράφηκε στο Ντουμπάι. Μερικοί άνθρωποι στην πόλη είναι τόσο πλούσιοι που βαριούνται τα γιοτ. Το θαλάσσιο αυτοκίνητο που απεικονίζεται εδώ ανήκει σε έναν από τους διαδόχους του Ντουμπάι, τον Σεΐχη Hamdan Bin Mohammed Al-Maktoum. Κατέχει συνολικά 6 από αυτά και συνολικά κοστίζουν πάνω από 800.000 δολάρια.

Τα χρυσά κέικ

Όπως ήδη γνωρίζουμε, όλα είναι μεγαλύτερα και πιο πολυτελή στο Ντουμπάι. Το επιδόρπιο δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτό το cupcake των 1000 δολαρίων με την κατάλληλη ονομασία Golden Phoenix είναι το πιο ακριβό cupcake στον κόσμο. Αν αναρωτιόσαστε ότι ο χρυσός σε αυτό το cupcake είναι αληθινός (και θα έπρεπε να είναι αν πληρώνουμε $1000 δολάρια για ένα cupcake). Φτιαγμένο με κόκκους βανίλιας Ουγκάντα, ιταλικό κακάο και χρυσό 23 καρατίων, αυτό το cupcake είναι πραγματικά κατάλληλο για έναν βασιλιά.

Δεν επιτρέπονται διεστραμμένοι!

Συχνά, οι γυναίκες δεν μπορούν να πάνε στην παραλία χωρίς να τις κοιτάζουν και να τις κοιτάζουν οι ανατριχιαστικοί άντρες. Μην ανησυχείτε κυρίες, αν αυτό είναι ένα θέμα, μπορείτε να κατεβείτε στο Ντουμπάι και να απολαύσετε αυτή την οικογενειακή παραλία. Αυτή η οικογενειακή παραλία επιτρέπει μόνο σε γυναίκες και άνδρες με οικογένειες να απολαύσουν τη λευκή άμμο και τον όμορφο ωκεανό της. Ωστόσο, μην μπείτε στον κόπο να ετοιμάσετε το μαγιό σας, καθώς οι παραλίες στο Ντουμπάι απαιτούν από τις γυναίκες να καλύπτονται ανά πάσα στιγμή.

Εκτροφή λιονταριών και τσιτάχ

Έχουμε δει ανθρώπους να συναναστρέφονται με τίγρεις και να καβαλούν ιδιωτικά γιοτ με λιοντάρια, αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ανατράφηκαν αυτά τα άγρια ​​ζώα στην αρχή; Προφανώς, δεν υπάρχει σωστός τρόπος εξημερώσεώς τους και οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες των ΗΑΕ να μην κρατούν αυτά τα ζώα ως κατοικίδια. Ωστόσο, πολλοί πολίτες πιστεύουν ότι το να δείχνουν σεβασμό σε αυτά τα ζώα όταν είναι μικρά τα καθιστά αβλαβή όταν μεγαλώσουν πλήρως. Πιστεύετε ότι αξίζει το ρίσκο;

Χωρίς Ζώνη Ψαριών

Αυτό το ζώδιο μας έχει αφήσει με πολλές ερωτήσεις. Συμφωνούμε ότι τα ψάρια μπορούν να μυρίζουν πολύ άσχημα, αλλά πόσες φορές οι άνθρωποι έφεραν ψάρια στο μετρό για να ζητήσουν από τον δήμο να βάλει μια πινακίδα και να τα απαγορεύσει; Πιθανώς πάρα πολλά, και ελπίζουμε ότι το σημάδι ήταν αποτελεσματικό. Ευτυχώς για τους υπερπλούσιους ιδιοκτήτες λιονταριών στο Ντουμπάι, δεν υπάρχουν ενδείξεις που να απαγορεύουν στα λιοντάρια να επιβιβάζονται στο μετρό. Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι ότι η ελίτ δεν οδηγεί το μετρό.

Ένας μικρός λογαριασμός…

Φανταστείτε να βλέπετε αυτόν τον τρελό λογαριασμό μετά από μια βραδινή έξοδο. Αυτή η ομάδα ξόδεψε 387.988 ντιρχάμ, που ισοδυναμούν με περίπου 100.000 δολάρια ΗΠΑ. Αν βλέπαμε έναν λογαριασμό σαν αυτόν, σίγουρα θα λιποθυμούσαμε από τη θέα όλων αυτών των ψηφίων! Ωστόσο, στο Ντουμπάι αυτό είναι απλώς ένας λογαριασμός. Με μερικούς από τους πλουσιότερους πολίτες του κόσμου, λογαριασμοί όπως αυτοί έχουν γίνει συνηθισμένο φαινόμενο σε πολλά από τα νυχτερινά κέντρα του Ντουμπάι.

Κουλ….αστυνομία!

Εάν τα ασθενοφόρα στο Ντουμπάι είναι εξαιρετικά γρήγορα σούπεραυτοκίνητα, καλύτερα να πιστεύετε ότι και οι αστυνομικοί οδηγούν με στυλ. Το επίσημο αυτοκίνητο της αστυνομίας στο Ντουμπάι είναι μια Ferrari, αλλά αυτό είναι λογικό αν οι κακοί στο Ντουμπάι οδηγούν Lambos και Bugattis. Πώς αλλιώς θα τους έπιαναν; Πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούσαν να αγοράσουν υπεραυτοκίνητα πιθανώς ονειρευόντουσαν να γίνουν αστυνομικοί μόνο και μόνο για αυτό το προνόμιο.

Τα χρυσά τρίδυμα

Εάν ένα τζιπ Porsche, Ferrari και Mercedes ήταν όλα παρκαρισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, θα μπορούσατε να είστε σίγουροι ότι θα προσέλκυαν πλήθος. Αυτού του είδους τα πολυτελή αυτοκίνητα είναι συνηθισμένα σε μια πόλη όπου πολλοί από τους κατοίκους της οδηγούν αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη τριάδα ξεχωρίζει καθώς και τα τρία αυτοκίνητα είναι επιχρυσωμένα. Αυτά τα επιχρυσωμένα αυτοκίνητα τραβούν αρκετή προσοχή καθώς είναι αρκετά μοναδικά.

Διαφυγή κυκλοφορίας

Αν οι άνθρωποι ήταν αρκετά πλούσιοι για να το κάνουν αυτό στο Λος Άντζελες, αυτό πιθανότατα θα συνέβαινε συνέχεια. Ωστόσο, το θέμα της συζήτησης είναι το Ντουμπάι και οι άνθρωποι το κάνουν πραγματικά εκεί. Εάν το Waze δεν μπορεί να σας σώσει στο Ντουμπάι, καλέστε τον ελικόπτερο! Αποδεικνύεται επίσης ότι οι άνθρωποι που ζουν στην κορυφή των γιγάντιων ουρανοξυστών έχουν πραγματικά την ευκαιρία να δουν αυτοκίνητα στον ουρανό επειδή τα ελικόπτερα τα πετούν τακτικά στην πόλη.

Η λιμουζίνα είναι εδώ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα ασθενοφόρα στις ΗΠΑ είναι ότι συνήθως σας περιορίζουν στο να φέρετε μόνο ένα επιπλέον άτομο. Αν και ελπίζουμε να μην βρεθείτε ποτέ σε τέτοιες περιστάσεις, είναι σίγουρα ανακουφιστικό να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερα αγαπημένα σας πρόσωπα γύρω σας σε μια τόσο αγχωτική περίοδο. Οι κάτοικοι του Ντουμπάι συμπάσχουν βαθιά με αυτή την πεποίθηση και γι’ αυτό πολλά από τα ασθενοφόρα που δεν είναι υπεραυτοκίνητα είναι στην πραγματικότητα λιμουζίνες.

Ένας δρόμος στην Παλιά Πόλη

Μέχρι στιγμής έχουμε δει πολλά δροσερά οχήματα, αλλά σίγουρα πιστεύουμε ότι αυτό παίρνει την τούρτα. Αυτή η προσαρμοσμένη μοτοσυκλέτα δεν μοιάζει με κανένα άλλο όχημα που έχουμε δει ποτέ! Αυτός ο άντρας οδηγεί σε μοτοσικλέτα λευκό άλογο που μοιάζει με όμορφο επιβήτορα. Έχει ακόμη και μια λευκή φόρμα για να ταιριάζει με τη μοτοσικλέτα του. Αν και πιστεύουμε ότι η ιππασία μπορεί να είναι αποθαρρυντική και δυνητικά ακόμη και επικίνδυνη, δεν θα μας πείραζε να πάμε το άλογο αυτού του άντρα για βόλτα.

Ένα εμπορικό κέντρο από άλλο Πλανήτη!

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο βρίσκεται στο Ντουμπάι. Το εμπορικό κέντρο εκτείνεται σε 5,4 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια και φιλοξενεί πάνω από 1.200 καταστήματα! Το 2011, αυτό το εμπορικό κέντρο ήταν το πιο επισκέψιμο κτίριο στον κόσμο. Εκτός από καταστήματα, το εμπορικό κέντρο διαθέτει ένα τεράστιο ενυδρείο και έναν ζωολογικό κήπο που διαθέτει πάνω από 300 ωκεανούς. Υπάρχει επίσης ένα λούνα παρκ με θέμα τη SEGA και ένα άλλο λούνα παρκ σχεδιασμένο μόνο για παιδιά!

Μαγεία 24καρατιών

Στο Ντουμπάι ένα Jeep Grand Cherokee θα θεωρούνταν το όχημα κάποιου που αγωνίζεται. Με Ferrari, Lamborghini και Porsche να γεμίζουν τους δρόμους, ένα Jeep Grand Cherokee δεν είναι πιθανό να κάνει πολλά κεφάλια. Για να κάνει το αυτοκίνητό του/της να ξεχωρίζει περισσότερο, αυτός ο ιδιοκτήτης Grand Cherokee αποφάσισε να κάνει μια βαφή χρυσού 24 καρατίων. Φαίνεται ότι το να βάφεις χρυσά πράγματα είναι ο τρόπος να ταιριάζεις στο Ντουμπάι!

Σκαϊγουόκερ (Περπατώντας στο κενό)

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Ντουμπάι είναι μια πόλη με μερικούς από τους μεγαλύτερους ουρανοξύστες στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι όσοι αναζητούν συγκίνηση από όλο τον κόσμο έρχονται να κινηματογραφήσουν μερικά τρελά ακροβατικά. Ο άνδρας σε αυτή τη φωτογραφία φωτογραφίζει τον εαυτό του με ένα selfie stick καθώς γέρνει από την άκρη ενός εξαιρετικά ψηλού κτιρίου.

ΥΓ. Αν θέλετε να ζήσετε ως αναζητητής συγκίνησης, βεβαιωθείτε ότι δεν φοβάστε τα ύψη.

Κάνοντας το Louboutin’s να ντρέπεται

Τα Louboutin έχουν τόση διαφημιστική εκστρατεία γύρω τους για δύο λόγους – υψηλές τιμές και κόκκινο πάτο. Ωστόσο, η διαφημιστική εκστρατεία δεν είναι τόσο εμφανής στο Ντουμπάι. Τα τακούνια σε αυτήν την εικόνα κάνουν το Louboutin’s να μοιάζει με αγροτικά παπούτσια λόγω του χρυσού τακουνιού κασέτας. Ενώ αυτά τα παπούτσια σχεδιάστηκαν από έναν Γάλλο, φοριούνται στο Ντουμπάι περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο.

Χρυσό Γκολ

Όλοι έχουν αυτόν τον φίλο που έχει ένα ποδοσφαιρικό τραπέζι στο σπίτι τους. Ένα θέμα που μπορεί να έχετε καταλάβει μέχρι τώρα είναι το γεγονός ότι τα πάντα στο Ντουμπάι είναι πιο έξτρα από το συνηθισμένο. Είτε πρόκειται για το αυτοκίνητό σας, το επιδόρπιο ή ακόμα και το εμπορικό κέντρο, όλα είναι πιο υπερβολικά στο Ντουμπάι. Αυτό το ποδοσφαιρικό τραπέζι δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτό το ειδικό ειδικά κατασκευασμένο ποδοσφαιράκι έχει κρύσταλλα Swarovski και είναι επικαλυμμένο με διαμάντια. Υποθέτω ότι ξέρουμε πού θα έπαιζε ποδόσφαιρο η βασιλική οικογένεια!

Είμαι σε μια βάρκα

Φαίνεται ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στη διαδικασία κατασκευής ενός εξαιρετικά μεγάλου ξύλινου σκάφους. Καμία έκπληξη εκεί. Είναι τελικά το Ντουμπάι. Είμαστε περίεργοι τι θα γίνει με το σκάφος μετά την κατασκευή του. Θα είναι αντίγραφο της κιβωτού του Νώε; Ή θα είναι ένα επιβατηγό σκάφος που πλέει γύρω από τον Περσικό Κόλπο.

Πιγκουίνοι στην έρημο;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσως αναρωτιέστε πώς μπορούν να επιβιώσουν οι πιγκουίνοι στο Ντουμπάι που είναι ένα από τα πιο καυτά μέρη στον κόσμο. Η υψηλή θερμοκρασία του Ντουμπάι είναι κατά μέσο όρο περίπου 100 βαθμοί Φαρενάιτ για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Ευτυχώς για αυτούς τους πιγκουίνους, το Ντουμπάι διαθέτει ένα κλειστό χιονοδρομικό κέντρο που είναι αρκετά δροσερό ώστε οι πιγκουίνοι να το αποκαλούν σπίτι τους. Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά θα επισκεπτόμασταν αυτό το χιονοδρομικό κέντρο μόνο για να δούμε αυτούς τους αξιολάτρευτους πιγκουίνους.

Πιπίλα μιας πριγκίπισσας

Χρυσός, χρυσός και άλλος χρυσός. Εάν κάνετε ένα ταξίδι στο Ντουμπάι, θα παρατηρήσετε ότι χρυσά αντικείμενα υπάρχουν παντού. Γιατί πρέπει τα μωρά του Ντουμπάι να χάσουν όλη τη διασκέδαση; Κάποιο τυχερό μωρό που ονομάζεται Rimma έχει μια πιπίλα που είναι εξοπλισμένη με διαμάντια και χρυσό. Το τρελό με όλα αυτά είναι ότι το αξεσουάρ αυτού του παιδιού αξίζει πιθανώς περισσότερο από τους ετήσιους μισθούς των περισσότερων ανθρώπων.

Τα Starbucks είναι κυριολεκτικά παντού

Ακόμη και στις διακοπές στο Ντουμπάι, χρειαζόμαστε ακόμα τον καφέ μας. Μην ανησυχείτε ότι έχουν ένα Starbucks για αυτό. Αυτή η συγκεκριμένη τοποθεσία, που βρίσκεται στο Ibn Batuta Mall, είναι ένα από τα πιο πολυτελή Starbucks που έχουμε δει ποτέ. Η εκπληκτική αρχιτεκτονική το κάνει να φαίνεται σαν να βρίσκεται σε μια διάσημη εκκλησία ή τζαμί. Δεν θα θέλαμε όλοι να πίνουμε ένα chai latte καθώς απολαμβάνουμε τα απίστευτα χαρακτηριστικά αυτού του Starbucks.

Πολυτελής Διαμονή

Οι περισσότεροι από εμάς θα ήμασταν αρκετά ικανοποιημένοι μένοντας σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων. Σε τελική ανάλυση, δεν μπορείτε να έχετε κάτι πιο φανταχτερό από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων σωστά; Λανθασμένος. Ακριβώς όπως με όλα τα άλλα, το Ντουμπάι έχει βρει έναν τρόπο να φτάσει στον υπόλοιπο κόσμο. Σας παρουσιάζουμε το Burj Al Aarb, ένα ξενοδοχείο επτά αστέρων που κοστίζει 24.000 δολάρια τη βραδιά. Αν και αυτή η τιμή είναι αστρονομική, ένα από τα προνόμια είναι ένας μπάτλερ 24/7.

Πουλιά σε ένα αεροπλάνο

Τα γεράκια κατέχουν μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά όσων ζουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ως εθνικό πτηνό της χώρας, τα γεράκια έχουν ειδική μεταχείριση και προνόμια. Τα γεράκια επιτρέπεται να πετούν σε εμπορικά αεροπλάνα, και το παίρνουν αυτό – επιτρέπεται να έχουν ακόμη και τη δική τους θέση. Ποιος ξέρει τι άλλου είδους προνόμια παίρνουν τα γεράκια; Μακάρι να μπορούσαμε να μετατραπούμε σε γεράκι για μια μέρα για να δούμε τι είναι όλη η διαφημιστική εκστρατεία.

Η πρώτη πόλη στον κόσμο με ελεγχόμενη θερμοκρασία

Η κατασκευή της πρώτης ελεγχόμενης θερμοκρασίας πόλης στον κόσμο ξεκίνησε στο Ντουμπάι. Η πόλη είναι μέρος του μεγαλύτερου έργου Mall of the World, το οποίο προβλέπεται να είναι ένας χώρος 48 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών που αποτελείται από το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του κόσμου και την ελεγχόμενη θερμοκρασία πόλη. Το Mall of the World θα διαθέτει επίσης ξενοδοχεία και λούνα παρκ. Με την ολοκλήρωση του Mall of the World αναμένεται να έχει 180 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Εξάσκηση πυγμαχίας στον τελευταίο όροφο

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι στέγες του Ντουμπάι είναι γεμάτες με μερικούς από τους πλουσιότερους και πιο διάσημους ανθρώπους στον κόσμο. Είναι πραγματικά έκπληξη το γεγονός ότι ο Βρετανός επαγγελματίας πυγμάχος και ενιαίος πρωταθλητής βαρέων βαρών, Άντονι Τζόσουα, εντοπίστηκε να προπονείται πάνω σε ένα από τα πολλά πολυτελή κτίρια του Ντουμπάι;

Ένα αληθινό Batmobile

Το Batmobile δεν υπάρχει μόνο στις ταινίες αν ζεις στο Ντουμπάι. Ίσως ο Batman αποφάσισε να αποσυρθεί στην πόλη και ήθελε να ανθίσει σε όλα της τα θαύματα! Σίγουρα δεν σας κατηγορούμε κύριε Γουέιν.

Ιδιωτικές Συναυλίες

Οι έφηβοι στις ΗΠΑ συχνά αναγκάζονται να ξεκουραστούν για να αγοράσουν εισιτήρια για ρινορραγία για συναυλίες που φιλοξενούν χιλιάδες άτομα. Στο Ντουμπάι, ορισμένοι έφηβοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις αποκλειστικές παραστάσεις καλλιτεχνών. Αυτή η φωτογραφία του Jay Z και του Kanye West είναι από το πάρτι γενεθλίων της ανιψιάς του Sheikh Mansur και η ιδιωτική συναυλία χρεώθηκε στα 6 εκατομμύρια δολάρια από μόνη της.

“Σιαμέζικο” τζιπ

Αν δεν έχετε πάει στο Ντουμπάι, πιθανότατα δεν έχετε ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή σας. Αυτό το αυτοκίνητο υποτίθεται ότι παίρνει δύο λωρίδες τη φορά; Οι ελαστικές λιμουζίνες είναι κοινές στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά τα αυτοκίνητα δεν τροποποιούνται συνήθως για να τεντώνονται κατά πλάτος. Αποδεικνύεται ότι ο ιδιοκτήτης αυτού του οχήματος έχει μια μεγάλη οικογένεια και το αυτοκίνητο έχει συνολικά 6 τροχούς για τη διατήρηση της ισορροπίας.

Γιος ενός κοσμηματοπώλη

Οι κάτοικοι του Ντουμπάι έχουν τόση εμμονή με τον χρυσό που μπορείς να αγοράσεις σχεδόν οτιδήποτε φτιαγμένο από χρυσό. Υπάρχει τόση αφθονία χρυσού και πλούτου που ακόμη και τα κοσμηματοπωλεία δεν μπορούν να κρατήσουν όλα τα αποθέματά τους σε κουτί, και αντ’ αυτού οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πρέπει να κρεμάσουν χρυσές αλυσίδες στις οροφές των καταστημάτων τους. Αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά ο αριθμός των φορών που πρέπει να ξαναγεμίσουν αυτά τα καταστήματα είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι θα περίμενε κανείς!

Δώσε μου αγάπη

Εάν έχετε μια μεγάλη γάτα όπως αυτή, καλύτερα να ακούσετε τις απαιτήσεις της. Όλες οι γάτες χρειάζονται αγάπη και αν δεν τους το δώσεις, τότε υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν εχθρικές απέναντί ​​σου. Αυτό είναι κάτι που απλά δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά με ένα λιοντάρι, ακόμα κι αν είστε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη λέξη, επειδή μπορεί να σας κοστίσει τη ζωή σας! Αν λοιπόν ξυπνήσετε με κάποιο τρόπο ως σούπερ πλούσιος σεΐχης στο Ντουμπάι μια μέρα και η μεγάλη γάτα σας θέλει να παίξει, ακούστε την.

Γυναίκες κάνουν σέρφινγκ… παραδοσιακά

Με την αληθινή μόδα των Εμιράτων, οι γυναίκες σε αυτήν την εικόνα κάνουν σερφ με παραδοσιακά ρούχα και αγκαλιάζουν τη σύγχρονη τεχνολογική υπεροχή ταυτόχρονα! Παρά τις γρήγορες αλλαγές και τις προόδους στην τεχνολογία και τη ζωή στο Ντουμπάι, οι κάτοικοι έχουν μείνει πιστοί στη θρησκεία και τον πολιτισμό τους!

Δύο διαφορετικοί κόσμοι…συναντιούνται

Το Ντουμπάι είναι ένα χωνευτήρι με πλούσιες παλιές παραδόσεις και ακόμη και νέους σύγχρονους πολιτισμούς λόγω της αφθονίας των τουριστών του. Αυτή η εικόνα είναι η κορυφαία απεικόνιση όλων των πολιτισμών που συναντώνται καθώς ένας άνδρας εμφανίζεται ντυμένος με παραδοσιακή ενδυμασία των Εμιράτων, ενώ τα κορίτσια κουνούν μπικίνι.

Παραλία παρακαλώ

Εδώ είναι μια άλλη φωτογραφία που δείχνει το μείγμα παλιών και νέων πολιτισμών στο Ντουμπάι. Οι γυναίκες φορούν μπούρκα στην παραλία, αλλά αναμένουμε ότι αυτό θα αλλάξει καθώς τα μπουρκίνι έχουν αρχίσει να γίνονται δημοφιλή.

Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, έτσι δείχνουν τα μπουρκίνι. Άρχισαν να γίνονται πολύ δημοφιλείς από τότε που το μοντέλο Halima Aden τους παρουσίασε στο επερχόμενο περιοδικό Sports Illustrated.

 

Η μεγάλη ευκαιρία για ένα τρόπαιο…

Previous article

Το «Γ. Καλαφάτης» περνάει στην ιδιοκτησία της «πράσινης» ΠΑΕ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.