0

Ένα από τα κομβικά προβλήματα του φετινού Παναθηναϊκού είναι στην κορυφή της επίθεσης

Υπάρχει μία πραγματικότητα που θέλει χρόνο και νίκες για να διορθωθεί. Θέλει και σε κάποιες θέσεις ποδοσφαιριστές που να είναι νικητές. Ποδοσφαιριστές που θα έρθουν και θα ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση στα αποδυτήρια.

Ένα από τα κομβικά προβλήματα του φετινού Παναθηναϊκού είναι στην κορυφή της επίθεσης. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως η ομάδα του Γιοβάνοβιτς στα παιχνίδια που δεν κατάφερε να βρει εκτός έδρας το γκολ, είχε την μπάλα και προσπάθησε με δημιουργικό ποδόσφαιρο να φθάσει στην ισοφάριση. Δεν κατάφερε όμως να ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες. Είναι δεδομένο πως για να μπορέσεις -παίζοντας εσύ με την μπάλα και με ποδόσφαιρο δημιουργίας και υπομονής- να ανοίξεις την αντίπαλη άμυνα, χρειάζεσαι και έναν επιθετικό να υποστηρίξει αυτό το παιχνίδι. Από τον Παναθηναϊκό αυτός ο ποδοσφαιριστής λείπει.

Ο Καρλίτος σκοράρει μόνο στη Λεωφόρο

Τα γκολ του Καρλίτος στη Λεωφόρο κρύβουν το πρόβλημα. Καλός ποδοσφαιριστής ο Ισπανός, φέτος έχει βοηθήσει σημαντικά τον Παναθηναϊκό, δεν είναι όμως ο επιθετικός που μόνος του στην κορυφή της επίθεσης μπορεί να υποστηρίξει τη συνολική προσπάθεια. Δεν είναι καλός στο παιχνίδι με πλάτη, του αρέσει να παίζει πρόσωπο στην εστία και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο Γιοβάνοβιτς θέλοντας να βοηθήσει το κύριο επιθετικό του όπλο για μεγάλο διάστημα έψαξε για σύστημα με δύο επιθετικούς.

Είδε μετά την εντός έδρας ήττα με τον ΠΑΟΚ πως με αυτήν τη λογική υπάρχει πρόβλημα στο κέντρο, πως συνολικά η ομάδα λειτουργεί καλύτερα με τρεις χαφ και καθιέρωσε το 4-3-3. Σε αυτό το σύστημα όμως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν σέντερ φορ που να μπορεί να στηρίξει το παιχνίδι της ομάδας. Να έχει καλό παιχνίδι με πλάτη, να μπορέσει να φέρει και να κρατήσει την μπάλα πάνω του, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, να μπουν παίκτες από τις πίσω γραμμές στην αντίπαλη περιοχή.

Δεν έχει βρει σε 370 λεπτά γκολ ισοφάρισης

Previous article

Η δουλειά του Γιοβάνοβιτς κάνει πιο εύκολη την ενσωμάτωση

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.