0

Η Μπαρτσελόνα με την απόκτηση και του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ «φορτώνει» στον Τσάβι την ανάγκη να διαχειριστεί 7+1 περιπτώσεις παικτών για τρεις θέσεις στην επίθεση.

Ο «Όμπα» προστίθεται σε μια σειρά παικτών που αγωνίζονται στις τρεις θέσεις της γραμμής κρούσης. Εκεί όπου το καλοκαίρι προστέθηκαν οι Ντεπάι, Λουκ ντε Γιόνγκ και Σέρχιο Αγουέρο.

Ο Αργεντινός, βέβαια, αναγκάστηκε ν’ αποσυρθεί από την ενεργό δράση λόγω του προβλήματος με την καρδιά του που δεν του επιτρέπει να συνεχίσει στο υψηλότερο επίπεδο ρυθμού.

Και τώρα οι «μπλαουγκράνα» έχουν επιπλέον τους Φεράν Τόρες, Αντάμα Τραορέ και Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Και βρίσκονται στο ρόστε επίσης οι Μπρέιθγουεϊτ, Φατί και Ντεπάι. Και κάπου εδώ έρχεται ο «πονοκέφαλος» του Τσάβι.

  • Καλύπτοντας τις αδυναμίες του καλοκαιριού

Ο Ντεπάι όντας παρών στο Euro ανακοίνωσε τη μεταγραφή του στους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι ενισχύθηκαν και με τον Λουκ ντε Γιόνγκ για τα βρουν γκολ που δεδομένα πλέον έλειπαν από την ομάδα. Παρ’ όλα αυτά οι Ολλανδοί έχουν κινηθεί σε μετριότατο επίπεδο.

Πράγμα που ασφαλώς δεν βοήθησε τον σύλλογο ούτε με την παρουσία του Κούμαν, ούτε θα βοηθούσε μακροπρόθεσμα και τον Τσάβι. Ναι μεν υπήρχαν οι ΜπρέιθγουεϊτΦατί και Ντεμπελέ, αλλά τα προβλήματα τραυματισμών τους έβαλαν σε ένα «καζάνι» με κατάρα και τους εμποδίζει να παίξουν όσο θέλουν κι όσο θα έπρεπε. Ακόμα κι αν ο Γάλλος αμυντικός έχει τα δικά του θέματα…

  • Με 7+1 παίκτες μέχρι το καλοκαίρι

Και κάπου εδώ είναι το +1 του Ουσμάν Ντεμπελέ που δεν πάει απαραίτητα με τους υπόλοιπους για τη διεκδίκηση των θέσεων στο αρχικό σχήμα της Μπαρτσελόνα σε αυτό το δεύτερο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο ενθουσιασμός του Φεράν Τόρες και η ποιότητά του στο «κουτί», η ταχύτητα και η δύναμη του Τραορέ, αλλά και οι σκέψεις του Τσάβι για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσει τον Ομπαμεγιάνγκ, είναι τα δεδομένα της υπόθεσης. Ο Μπρέιθγουεϊτ πρέπει να βρει ρυθμό έπειτα από αρκετούς μήνες off λόγω σοβαρού τραυματισμού, ο Φατί μένει για 2-3 μήνες εκτός οπότε μειώνει λίγο τον προβληματισμό του προπονητή του, ενώ, ο Λουκ ντε Γιόνγκ ίσως να μένει πιο πίσω σε σειρά προτεραιότητας.

Ο Ντεπάι θα το παλέψει πολύ περισσότερο από τον συμπατριώτη του για να είναι σχεδόν σε μόνιμη βάση στο μυαλό του Τσάβι για την 11άδα. Και κάτι που θα φάνταζε η χαρά κάθε προπονητή, δεν παύει να είναι και μια μεγάλη ευθύνη και «πονοκέφαλος» για να διατηρηθούν άπαντες χαρούμενοι. Όπως χαρούμενος θα είναι και ο Ουσμάν Ντεμπελέ όταν πλέον θα φύγει το καλοκαίρι. Όχι αν θα δει το όνομά του στη λίστα με τους βασικούς σε κάποιο ματς…

Κυρίαρχος Έβανς στο Top-10 της Euroleague (vid)

Previous article

Το άγαλμα του Γεώργιου Καλαφάτη στο κλειστό της Λεωφόρου! (Pics)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.