0

Παρά την προβληματική εμφάνιση του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είδε την ομάδα του να παλεύει και στα τρία σετ

Ο Φοίνικας Σύρου απέδειξε στην πράξη ότι βρίσκεται σε φόρμα και υπό τις οδηγίες του Γιόσκο Μιλενκόνσκι παρουσιάζει συνεχή βελτίωση. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ συνέχισε να βρίσκεται εκτός ρυθμού και χωρίς ενέργεια παρότι δεν έπεσε με «κάτω τα χέρια» στο Δ. Βικέλας.

Οι γηπεδούχοι ήταν για ακόμα μια φορά εντυπωσιακοί από το μπλοκ καθώς πήραν 15 πόντους από αυτόν τον τομέα και βρήκαν αρκετές καλές άμυνες από σπασμένες μπάλες. Ξεκινώντας από τον Ιερεζουέλο, ο οποίος πήρε 4 πόντους από μπλοκ, ο Φοίνικας πήρε πολύ ενέργεια και κάνοντας σοβαρό παιχνίδι, σαφώς καλύτερο από αυτό στο Μαρούσι, κατάφερε να αναδείξει τους κεντρικούς της ομάδας του.

Ο Κόστα και ο Τζούριτς ήταν καλοί επιθετικά αλλά ακόμα καλύτεροι από το μπλοκ κάτι που τείνει να γίνει το δυνατό χαρτί των «Πειρατών» φέτος. Πέρα από τη συνέπεια της μπροστά ζώνης, όμως, ο Φοίνικας είχε σε πολύ καλή μέρα τον Μιχάλοβιτς. Ο διαγώνιος της ομάδας έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του για φέτος. Δεν είναι μόνο οι 21 πόντοι και τα 3 μπλοκ αλλά είναι η γενικότερη εικόνα του, η σιγουριά που έβγαζε στην επίθεση αλλά και το γεγονός ότι τα σερβίς του έμοιαζαν άκρως απειλητικά και σχεδόν αλάνθαστα.

Όσο μεγάλη σιγουριά έβγαζε ο Μιχάλοβιτς τόσο αστάθεια έδειχνε ο Ντερ Ντρις από πλευράς Παναθηναϊκού. Ο διαγώνιος των πρασίνων δε βρέθηκε σε καλή μέρα και μοιάζει να περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Με τον Βέλγο να δυσκολεύεται να τελειώσει επιθέσεις ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βρει εναλλακτική λύση στην επίθεση και για κακή του τύχη ούτε ο Ανδρεόπουλος ούτε ο Ράπτης βρέθηκαν σε επιθετική διαύγεια.

Ταυτόχρονα, οι λύσεις από το μπλοκ ήταν ελάχιστες και επιπλέον ο Πρωτοψάλτης δεν ήταν σε θέση να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Παρά την προβληματική εμφάνιση του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είδε την ομάδα του να παλεύει και στα τρία σετ και παρά το 3-0 να είναι μέσα στη διεκδίκηση και των τριών σετ. Η μεγάλη εικόνα του αγώνα, όμως, έδειχνε μια ομάδα που έπαιζε με αέρα και όλα πήγαιναν σωστά και μια ομάδα που έπρεπε να ξεπεράσει τον εαυτό της για να κατακτήσει κάποιο σετ.

Από πλευράς Φοίνικα, η αγωνιστική ανάκαμψη είναι κάτι που αναμένονταν και ίσως και να άργησε. Το υλικό της ομάδας αξιοποιείται πολύ καλύτερα με τον Μιλενκόνσκι στον πάγκο και έστω και αργά οι Συριανοί ξαναμπαίνουν στη διεκδίκηση του τίτλου ακόμα και αν έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, είναι λογικό να υπάρχει μια κόπωση και ένα μπλοκάρισμα σε μια τόσο γεμάτη σεζόν με πολλές διοργανώσεις και με το Challenge Cup να εξελίσσεται σε μακρύ ταξίδι. Για μια ομάδα που οι στόχοι της κορυφώνονται μετά τα μέσα Μαρτίου είναι λογικό να υπάρχει μια κάμψη το Φεβρουάριο και να αρχίσει να ανεβάζει ξανά ταχύτητα στη συνέχεια. Το σημαντικό για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είναι να μειώσει τις απώλειες βαθμών και κυρίως να μην ηττηθεί στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εξάλλου μπορεί η διαφορά με τον ΠΑΟΚ να είναι 4 βαθμοί αυτή τη στιγμή αλλά στη Β φάση της Volley League η διαφορά θα μειωθεί στο μισό και αυτό θα δώσει νέο ενδιαφέρον όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά και για τον Ολυμπιακό και το Φοίνικα.

Άμεσα το χειρουργείο του Μακέντα

Previous article

Έβγαλε… γούστα Ευρώπης!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.