0

Γερμανικός σύλλογος έχει τσεκάρει τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο σε περισσότερα από δύο παιχνίδια του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της εφετινής περιόδου.

Δεν αποτελεί βεβαίως… έκπληξη το γεγονός ότι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος βρίσκεται στα “μπλοκάκια” των σκάουτ ευρωπαϊκών συλλόγων. Το “πακέτο” του, άλλωστε, είναι δυσεύρετο στις μέρες μας, πολύ περισσότερο δε, όταν μιλάμε για Έλληνα ποδοσφαιριστή. Κεντρικός χαφ, με δυνατότητα να παίξει στο “8” και στο “6”, με εξαιρετική κάθετη κίνηση στο παιχνίδι του, πολλές φυσικές δυνάμεις, πάνω από 60 ματς σε επαγγελματικό επίπεδο, μέλος ήδη της Εθνικής Ανδρών απ’ την προηγούμενη προκριματική σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και μόλις 20 χρονών. Αλλά και συγκεκριμένες “αδυναμίες” ακόμη σε τακτικά ζητήματα και σε αποφάσεις εν ώρα αγώνα, που χρειάζονται περαιτέρω “ζύμωση”.

Όλα αυτά περνούν πάντα απ’ το μικροσκόπιο των συλλόγων σε επίπεδο σκάουτινγκ, όμως είναι δεδομένο πως η πορεία εξέλιξης του νεαρού μέσου (που ανέβασε πέντε φορές την αγοραστική αξία του μέσα σε 15 μήνες, φτάνοντας σήμερα τα 2,5 εκατ. ευρώ βάσει του Transfermarket) παρακολουθείται στενά εδώ κι αρκετό καιρό από γερμανική ομάδα. Και δη σύλλογο που βρίσκεται απ’ τη μέση και πάνω στη βαθμολογία της Bundesliga, με πολύ φιλόδοξα πρότζεκτ και δυναμική τα τελευταία χρόνια.

Στενή παρακολούθηση από γερμανική ομάδα

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως άνθρωποι της εν λόγω ομάδας έχουν παρακολουθήσει τον “Αλεξανδρό” σε περισσότερα από δύο παιχνίδια κατά τη διάρκεια της εφετινής περιόδου. Τόσο προς το φινάλε του 2021, όσο και μέσα στο 2022 και τα reports που έχουν δοθεί σε πρώτη φάση είναι πολύ καλά για το αγωνιστικό προφίλ του 20χρονου μέσου, που την περασμένη Παρασκευή (25/3) κατέγραψε τη δεύτερη συμμετοχή του με την Εθνική Ανδρών στο φιλικό με τη Ρουμανία.

Ξεκάθαρο επίσης είναι και το γεγονός πως απ’ το επίπεδο του σκάουτινγκ, μέχρι την κατάθεση πρότασης για έναν ποδοσφαιριστή και δη ελληνικής ομάδας, υπάρχει πάντα πολύ μεγάλη… απόσταση. Νόμος… Ουδείς στο εξωτερικό και ειδικά στη Γερμανία, παίρνει παίκτη μετά από τρία ή τέσσερα live “τσεκαρίσματα”. Όμως το όνομα του Αλεξανδρόπουλου έχει μπει πλέον στο “ραντάρ” του γερμανικού κλαμπ, όπως αντίστοιχα τον έχουν παρακολουθήσει σε όλη την πορεία του (απ’ την Ελπίδων) και σύλλογοι από το Βέλγιο και την Ολλανδία, ενώ εσχάτως τον “σημείωσε” κι ο σκάουτ της Μπενφίκα που είχε έρθει για να δει τον Λιβάι Γκαρσία, στο προ εβδομάδων ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός έχει “δέσει” το θέμα του Αλεξανδρόπουλου απ’ τις 15 του περασμένου Ιούνη, όταν υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2024 και μάλιστα χωρίς την ύπαρξη buy-out. Δείχνοντας σε απόλυτο βαθμό πως είναι ένας απ’ τους παίκτες που θέλει να επενδύσει πάνω τους για την επόμενη μέρα.

Αν τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες έρθει κάτι (επίσημο) πλέον για τον Έλληνα μέσο, ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για να ζυγίσει εκείνο το διάστημα τα “πόσο” και “πως”. Θα πρέπει όμως να είναι πραγματικά κάτι (πολύ) δελεαστικό ως ποσό για να βάλει τους “πράσινους” σε σκέψεις…

 

Διαμαντίδης: «Βαριά η λέξη πρότυπο, δεν ήμουν ηγέτης – Αν θέλει κάποιος να αντιγράψει…»

Previous article

Πρίφτης: “Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει, αλλά φαίνεται ότι δεν αδιαφορούμε”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.