0

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες από το ντέρμπι «αιωνίων» της Κ19

Για τον Φάνη

Η Κ19 του Παναθηναϊκού χρειάζεται μία νίκη επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο στην τελευταία αγωνιστική για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Το ματς είναι πιθανό να γίνει σε δύο εβδομάδες, έτσι ώστε στο μεσοδιάστημα να ρυθμιστούν όσες εκκρεμότητες υπάρχουν με εξ αναβολής αναμετρήσεις (Αστέρας-Ολυμπιακός, Άρης-ΠΑΟΚ). Θα είναι το πρώτο πρωτάθλημα Νέων μετά από το 2012, αλλά το δεύτερο συνολικά για τις υποδομές του ΠΑΟ στο διάστημα αυτό, καθώς το 2018 είχε κατακτήσει τον τίτλο στην Κ15. Στέλεχος εκείνης της ομάδας ήταν ο Φάνης Αυγερινός ένας αριστερός μπακ με πολύ καλές προδιαγραφές που είχε αποκτηθεί από τον Κρόνο, όταν υπεύθυνος Ακαδημιών ήταν ο Τάκης Φύσσας και scout ο Γιώργος Φαμέλης. Από την επόμενη χρονιά ο μικρός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, όμως σε όλο αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός είναι δίπλα του. Το ίδιο φυσικά και οι συμπαίκτες του που του χάρισαν τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Η κατάκτηση του τίτλου θα έχει και τη δική του σφραγίδα, αφού αποτελεί έμπνευση όχι μόνο για τους συνομηλίκους του (2003) αλλά για όλα τα παιδιά της Ακαδημίας.

  • Το όνομα του Φάνη Αυγερινού κυριαρχούσε στις συζητήσεις στα αποδυτήρια μετά τη νίκη. Επίσης την αποθέωση από τους παίκτες γνώρισε το τεχνικό δίδυμο του Βαγγέλη Σάμιου και του συνεργάτη του Αντρέα Ντρένοβα. Καθοριστική η «πινελιά» που έχει βάλει ο νεαρός προπονητής, ο οποίος ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Ήταν αυτός που το 2017 ανέλαβε τη φουρνιά του 2006, αναδεικνύοντάς τη σε μία από τις ισχυρότερες ανάμεσα σε όλα τα τμήματα του συλλόγου και τα αποτελέσματα θα φανούν τη νέα σεζόν, όταν αυτά τα παιδιά θα αγωνιστούν σε επίπεδο Super League Κ17.

* Επίσης, σημαντική είναι η συνεισφορά του επικεφαλής φυσιοθεραπευτή Γιάννη Γρυπάρη ο οποίος βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2014. Έχει αναπτύξει εξαιρετική σχέση με τα παιδιά, ως αποτέλεσμα της δουλειάς του. Εφέτος έχει… βαρέσει υπερωρίες για την αντιμετώπιση τραυματισμών και την έγκαιρη επιστροφή βασικών ποδοσφαιριστών. Στη διαχείρισή του οι «Πράσινοι» οφείλουν αρκετούς βαθμούς.

* Πόσο έντονο ήταν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για το ντέρμπι των Νέων, φάνηκε ποικιλοτρόπως. Πέντε μέλη της Β΄ ομάδας «κατέβηκαν» στις τρεις τελευταίες προπονήσεις και ενίσχυσαν την Κ19 στο Κορωπί. Εκεί, παρόντες ήταν ο Ζοζέ Ανιγκό ως επικεφαλής των Ακαδημιών, αλλά επίσης και ο Φρανσουά Μοντεστό, o Αλεχάντρο ντε Μπαρτόλο, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Αριέλ Ιμπαγάσα (στον πάγκο της Κ19 ήταν ο γιος του) και ο Γιώργος Ανατολάκης.

Τάσος Συμεωνίδης: «Αν δεν το έβαζα εγώ, θα ήταν κάποιος άλλος»

Ασφαλώς σε τέτοια ματς, ο σκόρερ του νικητήριου και μοναδικού γκολ κερδίζει λίγη δόξα παραπάνω. Ο Τάσος Συμεωνίδης μίλησε  για το γκολ που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή, αλλά και το… χουνέρι που επεφύλασσε σε έναν φίλο του.
Ο «Σύμε» διανύει εξαιρετική σεζόν προερχόμενος από τον ΠΑΟΚ. Και υπάρχει σημαντική πιθανότητα το γκολ που πέτυχε να στερήσει τον τίτλο από την παλιά του ομάδα. Έχει αποδειχθεί αρκετές φορές κομβικός για τον ΠΑΟ, ενώ τα περισσότερα καλά παιχνίδια του (όπως και αυτό του Σαββάτου) έγιναν ενώπιον του Ομοσπονδιακού Προπονητή Κ19, Τάσου Θέου. Μάλλον χτυπάνε… καμπάνες εθνικής, αφού θα γίνουν κλήσεις για προπονήσεις μέσα στον Απρίλιο.

Η δήλωση του 17χρονου μέσου:

«Αν δεν είχα σκοράρει εγώ, είμαι σίγουρος ότι θα το είχε κάνει κάποιος άλλος, αφού παίξαμε καταπληκτικά. Βέβαια είμαι χαρούμενος που χάρη σε αυτό βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της χρόνιας. Ο Παναθηναϊκός μου έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ ως παίκτης, του οφείλω πολλά, είμαι ευγνώμων. Από το μυαλό μου πέρασε και το γεγονός ότι αυτό το γκολ ίσως στέρησε τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ, την παλιά μου ομάδα. Δεν έχω το παραμικρό αρνητικό συναίσθημα γι΄αυτόν τον σύλλογο. Ίσα, ίσα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και τον ΠΑΟΚ που βοήθησε στην εξέλιξή μου. Τώρα ανήκω στον Παναθηναϊκό και είμαι πολύ χαρούμενος ως μέλος αυτού του ιστορικού συλλόγου.
Όχι μόνο το γκολ που σημείωσα, αλλά η νίκη μας και η χρονιά μας ολόκληρη, είναι όλα αφιερωμένα στον Φάνη Αυγερινό.
Ένας από τους πρώτους που επικοινώνησαν μαζί μου μετά το ματς είναι ο Κώστας Θεοδωρίδης που τώρα παίζει στον Αστέρα Τρίπολης αλλά ήμασταν μαζί στον ΠΑΟΚ. Μου είπε ότι τον πίκρανα καθώς και ο Αστέρας περίμενε απώλεια δική μας, αλλά είναι χαρούμενος για εμένα.
Το επόμενο βήμα για εμένα είναι να προχωρήσω στην παραπάνω ηλικιακή κατηγορία. Είτε αυτό αφορά τη δεύτερη, είτε την πρώτη ομάδα, ο σύντομος στόχος είναι να γίνω επαγγελματίας. Και φυσικά ονειρεύομαι όπως κάθε παίκτης μία κλήση στην εθνική ομάδα»

Απίστευτη εξέλιξη με πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού – Τέλος η καριέρα του λόγω… μιας ΦΩΤΟ!

Previous article

Σαν σήμερα: Δολοφονείται ο Μιχάλης Φιλόπουλος

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.