0

Στα 38 του χρόνια ο Σωτήρης Λεοντίου είπε το αντίο στο ποδόσφαιρο, φορώντας τα αγαπημένα του πράσινα-άσπρα, αλλά του ΠΟ Ψυχικού. Μια καριέρα με ένα μεγάλο «what if» έκλεισε μέσα σε αποθέωση, με τον Γιώργο Καραγκούνη παρόντα.

Ο Σωτήρης Λεοντίου ανδρώθηκε στις ακαδημίες του τριφυλλιού. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε να έχει ταλέντο, που μπορούσε να τον οδηγήσει να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα, κάτι που μάλιστα έκανε. Με το τριφύλλι στο στήθος αγωνίστηκε 57 φορές. Από το 2005 μέχρι το 2007 ο 38χρονος πλέον ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε αρκετές εμφανίσεις.

Το μέλλον του φαινόταν λαμπρό και όλα έδειχναν ότι θα μπορούσε να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό και να αποτελέσει βασικό πυλώνα της ομάδας του τριφυλλιού για τότε.

Στην πρεμιέρα της σεζόν 2007-08 και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ωστόσο όλα άλλαξαν. Ο Λεοντίου σε μια διεκδίκηση με τον Λούα Λούα προσγειώθηκε πολύ άσχημα, με την διάγνωση να κάνει λόγο για έξι ρήξεις στο ίδιο γόνατο. Ο 23χρονος τότε ποδοσφαιριστής δεν τα έβαλε κάτω, αλλά δεδομένα η καριέρα του επηρεάστηκε. Μια καριέρα με ένα μεγάλο «what if». Αν δηλαδή δεν είχε υποστεί αυτόν τον τραυματισμό που μπορούσε να είχε φτάσει; Αυτό δεν το ξέρει κανείς και ούτε μπορούμε να τα μάθουμε. Στη συνέχεια της καριέρα του αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών και σήμερα έδωσε την τελευταία του παράσταση μπροστά στον κόσμο του ΠΟ Ψυχικού.

Μετά από τον τραυματισμό που είχε, μόνο το γεγονός ότι κατάφερε να επιστρέψει στην δράση αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Όταν όλοι του έλεγαν να σταματήσει αυτός δεν το έβαλε κάτω. Τα Παναθηναϊκά του αισθήματα όλοι τα γνωρίζουν. Στην τελευταία του παράσταση σήμερα έδωσε το παρών και ο Γιώργος Καραγκούνης. Με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή συνυπήρξαν για τρία χρόνια και σήμερα ο «Καρα» πήγε στο Χαλάνδρι για να δει το τελευταίο του ματς.

Ο Λεοντίου βραβεύτηκε από την ομάδα του τόσο για την προσφορά του σε εκείνη όσο και για την γενικότερη προσφορά του στο ποδόσφαιρο. Στην αναμέτρηση του ΠΟ Ψυχικού με τον Γαλάξια ο κόσμος τον αποθέωσε. Σε ένα ματς που αγωνίστηκε για 70 λεπτά, φορώντας το «10» και όντας αρχηγός.

Όταν έγινε αλλαγή ακούστηκε το σύνθημα: Σωτήρη ψυχάρα, για πάντα Τριφυλλάρα.” Το κλίμα φυσικά ήταν συγκινητικό. Ένα παιδί που δεν σταμάτησε να παλεύει, ένα παιδί που αποτελεί πρότυπο για τους νέους αθλητές, οι οποίοι δεν πρέπει να σταματήσουν να δουλεύουν για να πετύχουν. Δεν είναι εύκολο άλλωστε σε ηλικία 23 ετών απο εκεί που παίζεις βασικός στον Παναθηναϊκό να φτάσεις στο σημείο να παλεύεις για να ξαναπαίξεις ποδόσφαιρο.

Ο Λεοντίου ήταν άτυχος, αλλά όλη η προσπάθεια του αυτά τα χρόνια πρέπει να αποτελεί οδηγό για όλα τα νέα παιδιά. Από την άλλη η σημερινή παρουσία του «Κάρα» δείχνει… πολλά.

 

Δείτε φωτογραφίες από την βράβευση και την… αποθέωση:

Νίκη επί του ΠΑΟΚ που θα τον φέρει στην ευρώ-τετράδα – τα πλάνα του Γιοβάνοβιτς

Previous article

Ανάρτηση Παπαγιάννη με… τριφύλλια και τάπες (pics)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.