0

Το «τριφύλλι» με γκολ του Αϊτόρ και τρομερό βολέ του Χουάνκαρ νίκησε 2-1 τον «Δικέφαλο», ο οποίος μείωσε με τον Ζίβκοβιτς.

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας κι αριστερό ο Χουάνκαρ. Στόπερ οι Βέλεθ, Σένκεφελντ, στα χαφ οι Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, δεξιά ο Παλάσιος, αριστερά ο Αϊτόρ και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάστρε κι αριστερό ο Βιεϊρίνια. Στόπερ οι Ίνγκασον, Βαρέλα και στα χαφ οι Τσιγγάρας, Κούρτιτς. Αριστερά ο Ζαμπά, δεξιά ο Ζίβκοβιτς και ο Ελ Καντουρί πίσω από τον Άκπομ.

Στο 8’ ο διαιτητής Πελίτο έδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Κάθετη στον Άκπομ, γύρισε στον Ζαμπά, αυτός σούταρε και κόντραρε η μπάλα στον Βέλεθ. Ο Ισπανός στόπερ, όμως, είχε κολλημένο το χέρι του, ο Πελίτο κλήθηκε να δει στο VAR τη φάση και ακύρωσε το πέναλτι.

Το ματς είχε ρυθμό με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα, αλλά του έλειψε η ιδανική τελική πάσα. Ο Παναθηναϊκός αντίθετα ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις με Αϊτόρ, Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς, ενώ στο 20’ έχασε με τραυματισμό τον Βιγιαφάνιες.

Στο 16’ πλασέ του Παλάσιος στα όρια της περιοχής από δεξιά, απέκρουσε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Στο 33’ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς εκτέλεσε με το αριστερό και κόντραρε σωτήρια ο Αλεξανδρόπουλος για να μπλοκάρει στη συνέχεια ο Μπρινιόλι.

Γκολ ο Αϊτόρ!

Στην αντεπίθεση, στο 34’, ο Παλάσιος από δεξιά έκανε εξαιρετική  σέντρα, η μπάλα πέρασε από τον Γκατσίνοβιτς κι ο Αϊτόρ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0!!!

Στο 40’ αδύναμο πλασέ του Αϊτόρ κατέληξε στα χέρια του Πασχαλάκη και στο 41’ ο Άκπομ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Άγγλος μπήκε από αριστερά, αλλά το δεξί σουτ στη μικρή περιοχή ήταν απελπιστικά άστοχο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σημαντικές ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ. Στο 48’ απέκρουσε ο Μπρινιόλι σε κόρνερ μακρινό σουτ του Κούρτιτς.

Στο 49’ αριστερό σουτ του Τσιγγάρα εντός περιοχής έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 52’ γύρισμα του Άκπομ από αριστερά, πλασέ του Ελ Καντουρί στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι!

Γκολάρα ο Χουάνκαρ και 2-0

64’ Κόρνερ του Αϊτόρ, ο Ίνγκασον έδιωξε με το κεφάλι και η μπάλα στρώθηκε στον Χουάνκαρ, ο οποίος με τρομερό αριστερό βολέ στη γραμμή της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία!

Μείωσε ο ΠΑΟΚ!

Στο 70’ ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της μείωσης. Σέντρα του Κούρτιτς από αριστερά, στόπαρε ο Σέρβος στη μικρή περιοχή κι εκτέλεσε με το αριστερό για το 2-1!

Στο 77’ ο Γιοβάνοβιτς έβαλε τρίτο στόπερ στο ματς (Σάρλια αντί Ιωαννίδη) και πέρασε τον Παλάσιος στην κορυφή (5-4-1).

Ο δικέφαλος πίεσε για την ισοφάριση στα εναπομείναντα λεπτά και στο 85’ ο Ζαμπά έβγαλε σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς που πλάσαρε από το δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χουάνκαρ με τον διαιτητή να περιμένει τον έλεγχο του VAR και να δίνει κόρνερ.

Στο 93’ ο Βιτάλ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για ένα τρίτο γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Ζίβκοβιτς και κατέληξε κόρνερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-2-3-1): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (29’ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (88’ Βιτάλ), Αϊτόρ (87’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (77’ Σάρλια).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου / 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Σάστρε (63’ Τέιλορ), Βαρέλα, Ινγκασον, Βιεϊρίνια (80’ Σίντνεϊ), Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (63’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ακπομ (80’ Τσόλακ).

 

Σαντ Ρος: «Ξέραμε ότι ήταν σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό»

Previous article

Γιοβάνοβιτς: «Ήταν δύσκολο ματς αγωνιστικά και ψυχολογικά»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.