0

Ο Ιβάν είναι ένας έμπειρος τεχνικός, θα μπορούσε να έχει χίλια-δύο ”κολλήματα” αλλά το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι δογματικό.

Από κει και πέρα, ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που δεν τα παρατά ποτέ, είναι από δύσκολο έως απίθανο να καταρρεύσει ψυχολογικά πάνω στο χορτάρι όταν ένα ματς του ”στραβώνει” και να γίνει έρμαιο στα χέρια του αντιπάλου του. Ο Παναθηναϊκός είχε το 2-0, είχε την τρομερή αύρα της Λεωφόρου αλλά το σύνολο του Λουτσέσκου μπήκε άμεσα στο παιχνίδι με το γκολ του Ζίβκοβιτς στο 70′. Η φετινή έκδοση του ”τριφυλλιού” απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί μία ομάδα που βγάζει χαρακτήρα στα δύσκολα, η άμεση ”απάντηση” έφερε… τρικυμία αλλά στο 77᾽ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε την κίνησή του και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος αλλά και από την εικόνα, καθώς οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο να κάνει συνεχόμενες σέντρες δίχως αποτέλεσμα και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

 

Ο Σέρβος προπονητής απέσυρε τον Ιωαννίδη, έβαλε στο παιχνίδι τον Σάρλια και έπαιξε με 5-4-1, έχοντας τον Παλάσιος στην κορυφή της επίθεσης να προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα αλλά και να βάλει δύσκολα στις πρώτες πάσες του αντιπάλου. Ο Ιβάν είναι ένας έμπειρος τεχνικός, θα μπορούσε να έχει χίλια-δύο ”κολλήματα” αλλά το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι δογματικό. Από την στιγμή που του λειτούργησε η πεντάδα πίσω στο ”Βικελίδης”, την επιστράτευσε απόψε και επί της ουσίας… κλείδωσε το ”τρίποντο”.

Σαν κίνηση ίσως να ήταν και αναμενόμενη. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο και δείχνει την τεράστια σημασία που είχε για τον οργανισμό το αποψινό αποτέλεσμα, ήταν το ξέσπασμά του, δύο φορές. Το πρώτο στις καθυστερήσεις όταν ζήτησε από τον κόσμο να φωνάξει ακόμη πιο δυνατά και το δεύτερο στο φινάλε πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σφιγμένες γροθιές. Είναι η πρώτη φορά που εκφράζει τα συναισθήματά του και αυτό ήταν κάτι που σίγουρα άρεσε στον κόσμο, ο οποίος εκτιμά την δουλειά του προπονητή. Ενός προπονητή που έχει μετατρέψει την καμμένη γη που συνάντηση σε μία κανονική, καλή και ανταγωνιστική ομάδα῎.

Νταμπίζας: «Ο Παναθηναϊκός οφείλει να κοιτάξει το μέλλον»

Previous article

Δεν τον δίνει έτσι απλά!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.