0

Στον έβδομο ουρανό ήταν ο οδηγός της Scuderia Ferrari μετά το τέλος του τρίτου αγώνα του 2022 όπου κυριάρχησε απόλυτα, ενώ εκνευρισμένος παρουσιάστηκε ο Μαξ Φερστάπεν που για δεύτερη φορά φέτος εγκατέλειψε αγώνα με πρόβλημα στη Red Bull.

Με μία εξαιρετική εμφάνιση στο Grand Prix Αυστραλίας, ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο 2022. Ο Μονεγάσκος είχε εξαιρετικό ρυθμό και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, κι έτσι έφτασε στην τέταρτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1.

Μάλιστα, μετά την εγκατάλειψη του Μαξ Φερστάπεν, η διαφορά του στη βαθμολογία οδηγών έχει εκτοξευθεί στους 34 βαθμούς από τον δεύτερο, Τζορτζ Ράσελ της Mercedes. Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, δεν έκρυψε τη χαρά του.

Λεκλέρ: «Έχω ένα υπέροχο μονοθέσιο»

«Έχω ένα υπέροχο μονοθέσιο. Είναι η πρώτη μου νίκη όπου είχα υπό έλεγχο τη διαφορά. Το μονοθέσιο ήταν απίστευτο, είχαμε τρομερό ρυθμό στον αγώνα, τα ελαστικά ήταν εξαιρετικά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Ήταν όμως ένας δύσκολος αγώνας, παραλίγο να χάσω την 1η θέση, είχα πολλή υποστροφή μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας, δεν είχα πρόσφυση. Μου πήρε μερικές στροφές να την ανακτήσω και μετά απλά… κέρδισα», ανέφερε ο Μονεγάσκος.

Ερωτούμενος αναφορικά με τις πιθανότητες τίτλου, ο Λεκλέρ απάντησε με ένα τεράστιο χαμόγελο: «Είναι πάρα πολύ νωρίς να σκέφτομαι το πρωτάθλημα. Φυσικά έχουμε ένα πολύ καλό μονοθέσιο, ένα πολύ αξιόπιστο μονοθέσιο. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και αν γίνει αυτό θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Αυτό με κάνει χαρούμενο και να χαμογελώ γιατί είχαμε δύο πολύ δύσκολα χρόνια για εμένα και την ομάδα. Χαίρομαι που είμαστε και πάλι σε αυτή τη θέση».

Φερστάπεν: «Ποιο πρωτάθλημα; Απαράδεκτο να μην τελειώνουμε αγώνες»

Εμφανώς δυσαρεστημένος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν μετά το πρόωρο τέλος που πήρε γι’ αυτόν το Grand Prix της Αυστραλίας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη φορά σε τρεις αγώνες είδε την Red Bull του να τον προδίδει και όπως τόνισε αυτή τη στιγμή δεν μπορεί καν να συζητά για τον τίτλο.

«Είμαστε πολλά… χιλιόμετρα πίσω, δεν θέλω λοιπόν να μιλάω για διεκδίκηση πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να τελειώνουμε τους αγώνες. Ήταν μια κακή μέρα και δεν είχαμε την απαιτούμενη ταχύτητα. Απλώς έκανα διαχείριση στα ελαστικά με στόχο να τελειώσω τον αγώνα, γιατί δεν μπορούσα να πιέσω καθόλου τον Λεκλέρ. Δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τον αγώνα, κάτι που είναι εκνευριστικό και απαράδεκτο. Αν θες να παλέψεις για τον τίτλο, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συμβαίνουν», τόνισε ο Ολλανδός πιλότος.

Από την πλευρά του, το αφεντικό της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, τόνισε: «Είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση. Δεν ξέρουμε ακόμη πιο ήταν το πρόβλημα με το μονοθέσιο του Μαξ, αλλά δεν πιστεύουμε πως ήταν μηχανικό. Μάλλον είχε να κάνει με το καύσιμο. Πρέπει να βρούμε τι φταίει γιατί δεν έχουμε την ταχύτητα να ανταγωνιστούμε τη Ferrari που αυτή τη στιγμή τρέχει σε δικό της πρωτάθλημα. Δεν είναι αποδεκτό να μην ολοκληρώνουμε αγώνες».

 

Μεταγραφικούς στόχους από Ρωσία και Ουκρανία στο μπλοκάκι του Γιοβάνοβιτς για το καλοκαίρι

Previous article

Οι Ιταλοί παρομοιάζουν τον Αλεξανδρόπουλο με τον Βεράτι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.