0

Ο Τάκης Μπαλτάκος ήταν καλεσμένος του Κυριάκου Θωμαΐδη στη «Δίκη στο OPEN» και τοποθετήθηκε για την επικείμενη εκλογή του ως Προέδρου της ΕΠΟ

Αναλυτικά τα όσα είπε στην «Δίκη»:

Για το γεγονός πως παραιτήθηκαν από τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ οι δύο προηγούμενοι που δεν είχαν αντίπαλο στις εκλογές είπε: «Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να γίνει ξανά αυτό, αν και κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον.»

Για το τι ομάδα είναι σχολίασε: «Άλλο είναι η διοίκηση της ΕΠΟ και άλλο τα φίλαθλα αισθήματα. Κόμμα μπορείς να αλλάξεις, ομαδα δεν αλλάζεις. Η ομαδα που υποστηρίζω ειναι γνωστή δεν χρειάζεται να το πω ξανά και χθες είχε ένα καλό αποτέλεσμα. Παναθηναϊκός είμαι, δεν το κρύβω. Έχω περάσει και απο την ομάδα.»

Για το ότι ο Παναθηναϊκός εχει το 1/4 του προϋπολογισμού του Ολυμπιακού ανέφερε: «Δεν έχω να πω κάτι εγώ για αυτό. Είναι είδηση αυτό. Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά δεν έχω να πω κάτι. Για να το λέτε εσείς, θα ισχύει.»

Για το οτι ο Παγιέ που έπαιξε κανονικά στα ματς με τον ΠΑΟΚ και σκόραρε και στα δύο παιχνίδια του Conference League βρέθηκε ντοπαρισμένος, δήλωσε: «Παράλογο που δεν τιμωρείται η ομαδα. Αν η ομαδα γνωρίζει, πρέπει να τιμωρηθεί. Αν γνώριζε το τονίζουμε. Με τον έναν παίκτη πρέπει να τιμωρείται η ομάδα, αν έπρεπε να τον ελέγξει. Ο Τσίγκοφ στην Ελλάδα είχε πάρει αντιβηχικό που περιέχει κωδεΐνη. Θεωρήθηκε πως είναι ανταγωνιστικό προς τους άλλους. Είχε δίκιο η Λάρισα τότε.»

Για το αν υπάρχει ποινικό αδίκημα με τον Παγιέ είπε: «Αναλόγως τι προβλέπει ο νόμος. Δεν ξερω αν είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο. Αρκεί ένα δημοσίευμα για να παρέμβει.»

Για το θέμα του Βοτανικού και την νέα Τούμπα η τοποθέτησή του ήταν η εξής: «Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει αυτό το θέμα από το 2004-05. Είναι πριν από 18 χρόνια. Δεν ξέρω πότε το ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ. Δεν ήταν γρήγορες οι διαδικασίες για τον Παναθηναϊκό, κάθε άλλο. Και με την ΑΕΚ άργησε. Το «Γ.Καραϊσκάκης» μπήκε στα Ολυμπιακά έργα και για αυτό ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός και έγινε σχετικά γρήγορα το γήπεδο.»

Για το εάν η αντιπολίτευση ερευνά αν υπάρχει κώλυμα με το να αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ, δήλωσε: «Όχι δεν έχω ακούσει τέτοιο τέτοιο. Δεν έχω κάποιο κώλυμα. Ειχα εισπράξει αμοιβή από την ΕΠΟ για μία παράσταση σε μία δίκη στην οποία υπερασπίστηκα την ΕΠΟ. Αυτο το οποίο λεει αυτο που αναφέρεστε είναι πως δεν μπορεί να υπάρχει πάγια σχέση με ένα ποδοσφαιρικό σωματείο για έναν χρόνο. Δεν είναι μονο για δικηγόρους. Η ΕΠΟ δεν είναι ποδοσφαιρικό σωματείο. Είναι σωματείο του αστικού κώδικα. 

Δεν ξέρω αν θα είμαι πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα. Δεν μπορώ να το αποδεχθώ εγώ. Δεν μπορούμε να προδικάζουμε. Από την άποψη του κωλύματος είναι αστείο θέμα.»

Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία σχολίασε: «Για αυτό που είπε ο Κύριος Κουπτσίδης σχετικά με ΜΜΕ, όπως είπε και ίδιος ακολούθησαν οι ενώσεις. Όσον αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο η άποψή μου είναι απλή. Όσοι με ξέρουν πως αυτα που πιστευω τα λεω και τα κάνω. Η ΕΠΟ πρεπει να κινηθεί σε δύο άξονες. Να γινει ενας οργανισμός ευρωπαϊκού επιπέδου. Να σταματήσει η επιτροπή διαιτησίας. Όπως είναι όλες οι ομοσπονδίες των υπόλοιπων χωρών. Θα πρέπει η ΕΠΟ να ασχολείται με τα του οίκου της και όχι με τους οίκους των άλλων. 

Η ΕΠΟ πρέπει να ασχολείται με το άθλημα του ποδοσφαίρου. Δεν είναι τένις. Πρέπει να ασχολείται με την ενίσχυση των σωματείων και των ενώσεων σε όλη την Ελλάδα και αυτός να είναι ο πρωταρχικός της ρόλος. Ο κοσμος, ο απλός να μπορεί να πάει οπουδήποτε και να παίξει μπάλα. 

Στο δεύτερο σκέλος η ΕΠΟ έχει ομάδα. Ο Βασιλακόπουλος αν πέτυχε στο μπάσκετ είναι γιατί, ενώ ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού, βοηθός προπονητή και έφορος της ομάδας, όταν πήγε στην ΕΟΚ τα ξέχασε αυτά και έκανε δική του ομαδα την εθνική. Η ΕΠΟ λοιπόν πρεπει να ασχολείται με τη δική της ομάδα. Αν κοιτάξετε τις δεκαετίες του 80-90 ο Βασιλακόπουλος κοιτούσε μόνο την εθνική ομάδα. 

Τι να πω για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει λίγκα; πρέπει να ασχολείται η ΕΠΟ και με αυτά; Πρέπει να ασχολείται η ΕΠΟ με τις κίτρινες κάρτες; Η ΕΠΟ χαράσσει την στρατηγική, δεν μπορεί να ασχολείται με τις λεπτομέρειες.»

Για την αναδιάρθρωση τόνισε: «Το έκανε η ΕΠΟ; Αυτό σημαίνει πως έχουμε έναν νομο που ήταν αντισυνταγματικός. Η κυβέρνηση κανει εποπτεία, Δεν ήταν μονο αυτός, δεν είναι ο μόνος αντισυνταγματικός νόμος. Αν πει η νομική υπηρεσία της βουλής πως είναι αντισυνταγματικός δεν εμποδίζει την πλειοψηφία να την ψηφίζει. 

Θα πρέπει η ΕΠΟ να ανθίσταται στην κυβέρνηση όταν αποφασίζει να διοικήσει αυτή. Παρεμβαίνει η κυβέρνηση; Κακώς. Νόμος αντισυνταγματικούς η ΕΠΟ δεν πρέπει να τους αποδέχεται. Αυτα δεν είναι δουλειές της κυβέρνησης.»

Για τις σχέσεις που έχει με τον Μελισσανίδη είπε: «Δεν είπα έχω άριστες σχέσεις. Γνωρίζω τον κύριο Μελισσανίδη από το 1992 όταν ήρθε στην ΠΑΕ που ήμουν ως νέος νομικός σύμβουλος. Καλές σχέσεις έχουμε.»

Για τον εάν θα τον ψηφίσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχολίασε: «Πρέπει να κάνετε ρεπορτάζ της ομάδας. Αυτούς πρέπει να ρωτήσετε. Δεν μπορώ να πω εγω κάτι. Δεν ξέρω αν δεν θα με ψήφιζε.»

Για το ότι αναφέρθηκε από τον Κυριάκο Θωμαΐδη πριν πως δεν θα τον ψηφίσει ο Ολυμπιακός, απάντησε: «Έχετε κάνει ρεπορτάζ Ολυμπιακού; Ε τότε έτσι είναι. Δεν μπορώ να απαντήσω. Δικαίωμά τους είναι να μη με ψηφίσουν».

Για το οτι θα πάει νομό-νομό, αν θα πάει και σε ενώσεις που δεν θα τον ψηφίσουν και το αν θα πάει και στον Πειραιά, είπε: «Δεν έκανα κάτι τέτοιο πριν. Εν όψει τον εκλογών πρέπει να μιλήσει κάποιος σε αυτούς τους ανθρώπους. Να τους πει ένα ευχαριστώ και να γίνει μια προσπάθεια να πάω σε όλες τις περιφέρειες. Αν με θέλουν στον Πειραιά θα πάω με χαρά. Απρόσκλητος δεν πάω.»

Για τον εάν τον πάρει ο κύριος Αυγενάκης και του ζητήσει κάτι, να κάνει μία παρέμβαση: «Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης είναι επικίνδυνες όταν γίνονται νομοθετικά. Σε επίπεδο προσωπικό δεν είναι επικίνδυνες. Είναι ένα υποθετικό ερώτημα. Δεν νομίζω να θελει η κυβέρνηση να συνεχιστεί αυτό. Αν το κάνει θα υπάρξει αντίδραση που θα είναι στα όρια.»

Για το αν διοικεί η κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή το ποδόσφαιρο τόνισε: «Προσπαθεί μέσω των νόμων. Αν συνεχιστεί αυτό δεν το θέλει ούτε η ΦΙΦΑ ούτε η ΟΥΕΦΑ.»

Για το εάν είναι παρεμβατικός ο κύριος Αυγενάκης, ανέφερε: «Όλες οι κυβερνήσεις είχαν τέτοια τάση. Δεν αναφέρομαι στο παρελθόν γιατί οτι έγινε, έγινε. Διαβάζω πως θέλει να κάνει το Α, το Β, το Γ. Σε σωματείο του αστικού κώδικα; Είναι αυτό συνταγματικό; Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ κάτι τέτοιο.»

Για τον παράνομο στοιχηματισμό στα κορυφαία πρωταθλήματα και το πώς μπορεί να σταματήσει: «Καμία χειραγώγηση δεν πρόκειται να σταματήσει έτσι. Δεν σταματά από το ρετιρέ, αλλά από τα θεμέλια. Εγω είμαι δεξιός, ξέρω όμως την ιδεολογία της αριστεράς. Αν δεν αλλάξεις την κοινωνική βάση, όσους νόμους και να ψηφίσεις θα είναι άχρηστοι. Σε αυτό συμφωνώ με την αριστερά.»

Για τη βία και πώς αντιμετωπίζεται: «Γνωρίζω τα θέματα για την οπαδική βία. Δεν μπορεί να μειώνει έναν τέτοιο φαινόμενο με νόμους. Οι ίδιοι οι σύνδεσμοι μπορούν να το θεραπεύσουν. Μόνο οι ίδιοι μπορούν να κλείσουν αυτό το κεφάλαιο. Μπορούν να το κάνουν. Κανείς άλλος δεν μπορεί να τους ελέγξει. Είναι παράλογο να τιμωρείται μία ΠΑΕ για επεισόδια.»

Για το αν οι ΠΑΕ είναι άμοιρες ευθυνών: «Δεν είναι ποτέ κανένας αθώος, μόνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως λέει το Σύνταγμα. Υπάρχουν ευθύνες γιατί προσπάθησαν όχι όλες, με αποτέλεσμα να γιγαντώσουν τους συνδέσμους. Αυτό ήταν λάθος και δεν πρέπει να γίνει.»

Για τους big-4: «Eγω τι να πω; Θα ρωτήσετε τις ενώσεις. Θα πω εγω γιατί με ψήφισε κάποιος; Θα πω εγω ποιος επηρεάζει;»

Για το ότι ο αρχιδιαιτητής επιλέγεται από το big-4: «Αυτό είναι λάθος. Η ΕΠΟ πρέπει να τον επιλέγει. Η διαιτησία δεν αφήνει την ΕΠΟ να αναπνεύσει!»

Για το εάν πρέπει να διατηρηθεί η διεθνής επιτροπεία στη διαιτησία: «Όχι βέβαια. Να έχουμε ξένο αρχίδιαιτητή για κάποιο διάστημα, ναι. Πρέπει να μείνει τώρα ο Κλάτενμπεργκ, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε ανάγκη, σαν τριτοκοσμική μπανανία, από ξένους διαιτητές. Μόνο σαν ένα μεταβατικό στάδιο. Ντρέπομαι όταν βλεπω να έχουμε ανάγκη από ξένους διαιτητές.»

Για το εάν είναι υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας, δήλωσε: «Είμαι υπέρ του να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ. Να ασχοληθεί έτσι η ΕΠΟ με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Να πάει στη λίγκα. Η ερασιτεχνική να πάει στην ΕΠΟ, ναι.»

Για την επιτροπή πραγματογνωμόνων είπε: «Εκτός απο την οπαδική βία ο στοιχηματισμός είναι το μεγαλύτερο κακό που έχει συμβεί στο ποδόσφαιρο και πρεπει να παταχθεί με κάθε πιθανό μέσο.»

Για το αν η προεδρία της ΕΠΟ αποτελεί προάγγελο ενασχόλησής του με την πολιτική, δήλωσε: «Την πολιτική δεν την έχω στο μυαλό μου.»

Για το πότε θα μπορούμε να πάμε γήπεδο στην έδρα του αντιπάλου χωρίς να κινδυνεύουμε, σχολίασε: «Σίγουρα όχι άμεσα. Όταν το θέμα είναι τόσο μακροχρόνιο δεν μπορεί να λυθεί σε έναν μήνα.»

Γιατί ο Διαμαντίδης θα πετύχαινε στο ΝΒΑ (vid)

Previous article

Έτοιμη για το μεγάλο «μπαμ η Μάντσεστερ Σίτι κάνει δικό της τον Χάλαντ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.