0

Η ειδική διαχείριση του Γιοβάνοβιτς ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και του απαιτητικού φίνις με τα τέσσερα ματς σε δέκα ημέρες και οι σκέψεις για το φρεσκάρισμα που ετοιμάζει στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει διασφαλίσει ακόμη το ευρωπαϊκό εισιτήριό του και την παρουσία του στην κλήρωση της 15ης Ιουνίου για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Ναι, δείχνει αυτή τη στιγμή να έχει το… πάνω χέρι απέναντι στην ΑΕΚ και στον Άρη, μετά και το 0-0 που απέσπασε την περασμένη Κυριακή (8/5) στο ΟΑΚΑ από την Ένωση, όμως χρειάζεται μίνιμουμ άλλους 4 βαθμούς για να σφραγίσει… διαβατήρια.

Φαντάζει (σχεδόν) βέβαιο πως στο αυριανό (Τετάρτη, 11/5, 21:00 Novasports Prime) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αλλάξει ορισμένα πράγματα στη δομή της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού.

Όχι μόνο λόγω του προβλήματος που προέκυψε εσχάτως με τον Βέλεθ, η παρουσία του οποίου -όπως και του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς- στο αγωνιστικό πλάνο του “τριφυλλιού” αποκλείστηκε μετά το τέλος της πρωινής προπόνηση της Τρίτης (10/5) στο Κορωπί και της ενημέρωσης για την αποστολή. Αλλά κυρίως λόγω και της μεγαλύτερης “φρεσκάδας” που πρέπει να δώσει για ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι, ειδικών συνθηκών τόσο βαθμολογικά, όσο και για όλα όσα συνοδεύουν ένα clasico των δύο “αιωνίων” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και θα προσπαθήσει να τους βρει, σε πρώτη φάση, στο ντέρμπι του Φαλήρου με τον Ολυμπιακό, ο οποίος αυτή τη φορά θα έχει πολύ πιο ξεκούραστη και γεμάτη την πρώτη γραμμή του. Κι ως εκ τούτου θα χρειαστεί κι ο “ξεζουμισμένος” Παναθηναϊκός του μικρού rotation επί ένα μεγάλο σερί αγώνων, να βρει στην ενδεκάδα του κι άλλες επιλογές, ικανές για να του δώσουν μεγαλύτερη ένταση και δύναμη. Στοιχεία, που έδειχνε να χάνει σταδιακά, όσο έφτανε προς το φινάλε το προ διημέρου ματς του ΟΑΚΑ.

Πρέπει να ψάξει πιο βαθιά στον πάγκο του

Θα χρειαστεί να ψάξει πιο βαθιά στον πάγκο του ο 59χρονος τεχνικός κι αυτή τη φορά να πάρει πολύ περισσότερα πράγματα κι απ’ τους παίκτες που δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν του έδωσαν το κάτι… παραπάνω όποτε κλήθηκαν να το κάνουν ως αλλαγές.

Με εξαίρεση τον Κουρμπέλη που είναι ένα σημείο αναφοράς απ’ τη στιγμή που μπήκε στο ματς με την ΑΕΚ κι “ακούμπησε” πάνω του όλη η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού και ως ένα βαθμό τον Καρλίτος, που δείχνει λίγο πιο “ζωντανός” στα τελευταία παιχνίδια του. Κι ας εξακολουθεί να μένει μακριά απ’ το γκολ στη Super League Interwetten από τις 11 Δεκεμβρίου και το 2-0 επί του Ατρόμητου στη Λεωφόρο (13η αγωνιστική).

Ταιριάζει ο “Αλεξανδρό” σ’ αυτά τα παιχνίδια

Η ένταση και η δυναμική του επερχόμενου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αναμένεται να φέρει στην ενδεκάδα τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, αντί του Μαουρίσιο που έδειξε μία ταχύτητα κάτω στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον 21χρονο μέσο στο ΟΑΚΑ, έχοντας στην άκρη του μυαλού του: πρώτον πως δεν “βόλευε” η ροή και η εξέλιξη του ματς τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, καθότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κρατήσει την μπάλα στα χαφ (κάτι που δεν έκανε μέχρι την ώρα που μπήκε ο Κουρμπέλης, ο οποίος τον “τακτοποίησε” μέσα στο γήπεδο) και δεύτερον πως έπρεπε να “κρατήσει” πολύ πιο φρέσκο έναν απ’ τους κεντρικούς χαφ του ενόψει Φαλήρου.

Κι ο “Αλεξανδρό” είναι δεδομένο πως ταιριάζει… ταμάμ σε παιχνίδια σαν κι αυτό με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης, όπου θα χρειαστεί να “τρέξει” πολύ απέναντι στους χαφ του Ολυμπιακού.

Ο Σάντσες και ο Καρλίτος του transition

Αν ο Χουάνκαρ, παρότι είναι στην αποστολή, κριθεί πως δεν μπορεί να παίξει στο συγκεκριμένο ματς, τα κουκιά είναι μετρημένα κι ο Φακούντο Σάντσες θα κληθεί να υπηρετήσει άλλη μία φορά την αριστερή πλευρά αν και δεξιός μπακ. Είναι πιθανό επίσης να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης ο Καρλίτος αντί για τον Ιωαννίδη, προκειμένου να υπάρχει ένα πιο ευέλικτο σχήμα μεσοεπιθετικά στο “πράσινο” transition, ενώ η δεδομένη απουσία του Βέλεθ φέρνει δίπλα στον Σένκεφελντ τον Σάρλια.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί το ματς, αλλά και τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν σε ροή αγώνα, θα πρέπει απαραιτήτως να γίνει και μία σχετική διαχείριση των πλέον επιβαρυμένων παικτών της ενδεκάδας. Γιατί ακολουθεί το Σάββατο (14/5) το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο, που για τον Παναθηναϊκό είναι ακόμη πιο καθοριστικό -διότι εκεί ειδικά απαγορεύεται να χάσει βαθμούς- αλλά και το φίνις της σεζόν με τα δύο παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ και πολύ περισσότερο αυτό του τελικού του Κυπέλλου στις 21 Μαΐου. Όλα μέσα σε δέκα μέρες και χωρίς… ανάσα.

Επίσημο: Έσκασε η βόμβα με Χάαλαντ στην Σίτι!

Previous article

Έιντριαν Πέιν: Οι λεπτομέρειες της ιστορίας που συγκλόνισε το παγκόσμιο μπάσκετ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.