0

Το άξιζε ο Αργεντίνος χαφ, έχει κάνει υπέροχη χρονιά.

Το παιχνίδι πρόσφερε το δικαίωμα στον Βιγιαφάνιες να πανηγυρίσει ένα πολύ όμορφο και κρίσιμο γκολ. Το άξιζε ο Αργεντίνος χαφ, έχει κάνει υπέροχη χρονιά. Πέρυσι ήρθε με προβλήματα τραυματισμού σε μία άρρωστη ομάδα. Στο σύλλογο δεν ήταν ευχαριστημένοι με την συμπεριφορά του και το καλοκαίρι υπήρξαν πολλές φωνές που τον ήθελαν εκτός Παναθηναϊκού.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τις πρώτες συζητήσεις ξεκαθάρισε πως τον πιστεύει και πως στα χέρια του θα δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Του είχε ετοιμάσει και έναν διαφορετικό ρόλο. Τον επανέφερε στον άξονα, σε μία θέση που και ο ίδιος απέφευγε να αγωνίζεται γιατί θεωρούσε πως στις πλευρές έχει μεγαλύτερες ελευθερίες και δεν χρειαζόταν να μαρκάρει τόσο πολύ.

Πρόσφερε σε τρεις ρόλους

Ο Βιγιαφάνιες δεν ξεκίνησε την σεζόν βασικός, όμως ο Γιοβάνοβιτς δούλεψε μαζί του και τον ετοίμαζε για να μπορεί να παίξει σε τρεις ρόλους στα χαφ. Εσωτερικός στο 4-3-3, δίπλα στον Πέρεθ, αλλά και σαν επιτελικός χαφ. Έπαιξε και στις τρείς θέσεις με μεγάλη επιτυχία, βελτίωσε σημαντικά τον τρόπο που λειτουργούσε στο παιχνίδι χωρίς μπάλα, ενώ μείωσε σε απίθανο βαθμό την απώλεια της κατοχής.

Ο Βιγιαφάνιες έπαιζε σε ρόλους που το λάθος δεν επιτρεπόταν και δεν έκανε σχεδόν ποτέ λάθος. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να φτιάξει την φυσική του κατάσταση, τις αντοχές του και να δυναμώσει τα πατήματα του.

Μετέτρεψε ένα γεμάτο παιδί σε σπρίντερ

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, δούλεψε πολύ με τον προπονητή του και είδαμε τα αποτελέσματα. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για να καταλάβουμε τους λόγους που πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Μόνο να δούμε, το πόσο βελτιώθηκαν σε σχέση με πέρυσι, οι Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Σάντσες, Χουανκάρ ακόμη και πόσο μεγάλη ήταν η πρόοδος και η εξέλιξη του Παλάσιος.

Ήρθε ένα γεμάτο παιδί, χωρίς έκρηξη και από το δεύτερο μισό της σεζόν έχει μετατραπεί σε ένα στεγνό εξτρέμ, γεμάτο με ταχύδύναμη, που βγάζει στο γήπεδο το ένα σπριντ μετά το άλλο και δεν σταματούσε να σκοράρει.

Το μυστικό στις επιτυχημένες ομάδες δεν είναι άλλο από την σωστή επίπονη δουλειά στην καθημερινότητα της ομάδας. Πάνω από όλα, αυτό ήρθε και πρόσφερε ο Γιοβάνοβιτς. Εκεί βρίσκεται η συνταγή της επιτυχίας του φετινού Παναθηναϊκού και ο κόσμος στο τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ, όταν ο στόχος ολοκληρώθηκε, είπε με τον δικό του τρόπο το ευχαριστώ στον άνθρωπο που είχε την κύρια ευθύνη για αυτήν την επιτυχία.

Το “ευχαριστώ” του κόσμου στον Γιοβάνοβιτς και οι λόγοι που πέτυχε ο φετινός Παναθηναϊκός

Previous article

Σαραβάκος: “Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε γιατί βγαίνει Ευρώπη ο Παναθηναϊκός”!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.