0

Δεν ξεχνά ποτέ το “τριφύλλι” ο Γάλλος.

Ο τελικός του κυπέλλου απέχει μόλις δύο μέρες. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, σε μια επανάληψη του 2014. Οι πράσινοι, παρά την ήττα τους στην Τούμπα, έχουν επικεντρωθεί πλήρως στην μεγάλη βραδιά και ετοιμάζονται να ριχτούν στην μάχη για το τρόπαιο. Ένα τρόπαιο που θα φέρει μεγάλη χαρά στον πράσινο κόσμο.

Με αφορμή τον τελικό, ο άλλοτε κεντρικός αμυντικός, της ομάδας του νταμπλ, Σεντρίκ Καντέ, σε συνέντευξη “ποταμό”, μίλησε  αναπολώντας τον τελικό του 2010 και ευχήθηκε ο Παναθηναϊκός να σηκώσει την κούπα το Σάββατο.

Διαβάστε παρακάτω τα όσα δήλωσε ο παλαίμαχος Γάλλος αμυντικός.

  1. Όταν ήρθες στην Ελλάδα ήξερες για τα ντέρμπι ΟΣΦΠ και Παναθηναϊκού;

Για να είμαι ειλικρινής όχι ιδιαίτερα. Είχα ακούσει για την ατμόσφαιρα στα γήπεδα της Τουρκίας, της Αργεντινής, ακόμα και στην Γαλλία για κάποια μεγάλα παιχνίδια που έχουμε. Έμαθα για την αντιπαλότητα μεταξύ των δύο όταν έφτασα στην Αθήνα για να υπογράψω με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2009.

  • Πώς ένιωσες όταν πρωτόπαιξες σε ντέρμπι;

Επειδή συναντούσαμε οπαδούς κάθε μέρα όλοι μιλούσαν για το ντέρμπυ και ανυπομονούσαν. Όταν βέβαια ερχόντουσαν στην Παιανία, την προηγουμένη του αγώνα, για να μας πιέσουν να κερδίσουμε, εκεί καταλαβαίναμε ότι θα πρέπει να δώσουμε και την ζωή μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι.

  • Ποιο ντέρμπι θυμάσαι περισσότερο;

Φυσικά αυτό στο Καραϊσκάκης όπου ηττηθήκαμε με 2-1. Πιστεύω πως τουλάχιστον για 80-85 λεπτά κάναμε καλό παιχνίδι και ήμασταν ανώτεροι και όλοι ξέρουν πως αξίζαμε την νίκη. Αυτό το ντέρμπυ σημαίνει πολλά. Ειδικά το τι έγινε μετά την λήξη, με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΟΣΦΠ, δεν λέω το όνομα… (γέλια). Δεν χάσαμε απλώς ένα ντέρμπυ αλλά το πρωτάθλημα, όπως και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχασε πολλά. Παρότι δεν έχω καλές αναμνήσεις, είμαι περήφανος που έπαιξα σε παιχνίδια σαν και αυτό.

  • Επιτέθηκες τον τύπο που σε χτύπησε;

Θυμάμαι πως οι οπαδοί του ΟΣΦΠ πήδηξαν τα κάγκελα, μπήκαν στο γήπεδο και μας επιτέθηκαν. Έπρεπε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, ήμασταν και νευριασμένοι για την ήττα. Μείναμε στο χόρτο για να αποδείξουμε ότι νικήσαμε. Έγινε μάχη, αποφασίσαμε να μείνουμε και παίξαμε ξύλο για να σώσουμε την τιμή του Παναθηναϊκού.

Είχα δει παρόμοιες καταστάσεις στην Αφρική, αλλά ήταν τελείως διαφορετικό. Και θυμάμαι ότι την ώρα που κτύπησαν τον Σισέ, εγώ κλώτσησα με δύναμη στο πόδι έναν οπαδό που πέρασε μπροστά μου. Μετά βέβαια αυτός πήγε και παραπονέθηκε στην αστυνομία, οπότε έπρεπε να πάω και επιλύσω το θέμα. Πρέπει να έκανε και χειρουργείο μετά, αλλά δεν θυμάμαι.

Ύστερα και απ’ τα επεισόδια ο κόσμος κατάλαβε το πρόβλημα που υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι γινόταν με τους διαιτητές, με ορισμένους προέδρους και πιστεύω πως ακόμα το ποδόσφαιρο είναι άρρωστο στην Ελλάδα. Όμως σε μερικά χρόνια ίσως αλλάξουν τα πράγματα.

  • Τι θυμάσαι από τον τελικό του κυπέλλου του 2010 και το afterparty;

Ήμουν βασικός και ήταν μεγάλη τιμή που έπαιξα στον τελικό. Ήταν βλέπεις η πρώτα μου χρονιά και 10 μέρες πριν το παιχνίδι τραυματίστηκα και ήταν να μην με πάρουν στην αποστολή. Όμως δόξα τον Θεό ανάρρωσα και έπαιξα. Ο Λέτο πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, που θυμάμαι μέχρι σήμερα. Η χρονιά δεν ήταν εύκολη, κάποια στιγμή το πρωτάθλημα κινδύνευσε να χαθεί, όμως όλα πήγαν κατ’ ευχίν. Δώσαμε μεγάλη χαρά στον κόσμο

Γράψαμε ιστορία σε εκείνον τον τελικό, πιστεύω ότι έκανα πολύ καλό παιχνίδι, παραλίγο και να σκοράρω. Μετά τον τελικό ήμασταν πολύ χαρούμενοι και πήγαμε να το γιορτάσουμε στα μπουζούκια. ήταν μια υπέροχη βραδιά.

  • Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου συμπαίκτης στον Παναθηναϊκό;

Θα μιλήσω για αμυντικούς. Μου άρεσε να παίζω με τον Σιμάο, ήταν το στήριγμα μου, με κάλυπτε όποτε χρειαζόταν, έδινε το 110% τον δυνατοτήτων του και είχαμε πολύ καλή χημεία. Και βέβαια τον Σαριέγκι, που έπαιζε όποτε δεν έπαιζα εγώ. Ήμασταν μια πολύ καλή τριάδα. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί, όπως ο Βύντρα και ο Σπυρόπουλος.  Είχαμε δέσει ως σύνολο και για αυτό αποδώσαμε.

7) Ξέρω πως είσαι sportscaster για το CanalSport, θα μεταδώσετε τον τελικό;

Δυστυχώς όχι, δεν έχουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου, έχουμε για την Ιταλία, την Γερμανία, ίσως του χρόνου. Αλλά εγώ προσωπικά θα ήθελα να τον περιγράψω εάν γινόταν. Βέβαια του χρόνου εάν γίνει κάποιο παιχνίδι Champions League στην Ελλάδα θα πάω, αλλά δυστυχώς θα είναι στο Καραϊσκάκης… (γέλια). Μακάρι σε μερικά χρόνια να περιγράψω έναν τελικό Champions League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ρεάλ, θα ήταν υπέροχο. Ποιος ξέρει… ίσως του χρόνου να πάρουμε τα δικαιώματα του κυπέλλου Ελλάδος. Θα πρέπει να βελτιώσω λίγο τα αγγλικά μου… (γέλια) ή να περιγράψω στα γαλλικά για ευκολία.

  • Θα ήθελες να επιστρέψεις και να δουλέψεις για την ομάδα;

Η αλήθεια είναι πως μου λείπει πάρα πολύ η Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός, παρότι η τελευταία μου χρονιά ήταν δύσκολη όπως και οι σχέσεις μου με την ομάδα για λίγο, αφ’ ότου έφυγα, λόγο κάποιων οικονομικών ζητημάτων. Ο Παναθηναϊκός όμως ήταν η καλύτερη περίοδος της ζωής μου, ναι γιατί όχι θα ήθελα. Αλλά δεν κάνω για τον πάγκο, είμαι πιο πολύ στην οργάνωση του κλαμπ, στις δημόσιες σχέσεις. Εάν με καλέσουν θα πω ναι, αν και τώρα έχω άλλες ασχολίες.

  • Πιστεύεις πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να σηκώσει το κύπελλο;

Είναι δύσκολο να πω, δεν έχω δει πολλά παιχνίδια του ΠΑΟΚ ή του Παναθηναϊκού φέτος. Θα ήταν καλό να κερδίσει η ομάδα ένα τρόπαιo μετά από 8 χρόνια. Εάν οι παίκτες καταλάβουν το μέγεθος του Παναθηναϊκού, γιατί χωρίς παρεξήγηση είναι μεγαλύτερη ομάδα απ’ τον ΠΑΟΚ, θα βρουν την δύναμη που χρειάζονται. Θέλω όμως να του δώσετε τος ευχές μου, όπως και των άλλων παικτών του Παναθηναϊκού, σαν τον Σισέ. Έχουν υποχρέωση να κερδίσουν το κύπελλο.

 

 

πηγή: paopantou.gr

Η Μπαρτσελόνα προσφέρει τον Ντεπάι στην Μπάγερν ως αντάλλαγμα για τον Λεβαντόφσκι

Previous article

Ο Γιοβάνοβιτς παρέμεινε για πρωταθλητισμό και πορεία στην Ευρώπη – Έχει ήδη σχεδιάσει την επόμενη σεζόν!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.