0

Σαν σήμερα, στις 20 Μαΐου 1999, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα νικώντας τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στον πέμπτο τελικό των δύο «αιωνίων» (53-62) και άλλαξε τα δεδομένα στα μεγάλα ντέρμπι του μπάσκετ.

Σαν σήμερα πριν 22 χρόνια, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε έναν σπουδαίο τίτλο, άλλαξε τα δεδομένα στα «αιώνια» ντέρμπι και έβαλε τις βάσεις για την αυτοκρατορία των επόμενων ετών.

Μπορεί να μην το θυμούνται πολλοί, αλλά το «τριφύλλι» μετρούσε 13 σερί ήττες στο ΣΕΦ μέχρι τον 5ο τελικό της σεζόν 1998-1999. Όμως, η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς δεν έδωσε βάση στο… ιστορικό και τα προγνωστικό. Αντίθετα, με μία εξαιρετική και γεμάτη πάθος εμφάνιση, κέρδισε τον «αιώνιο» αντίπαλο με 62-53 και ουσιαστικά έδωσε το σύνθημα για όσα ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που τοποθετούν αυτό το ματς στη λίστα των κορυφαίων για τον σύλλογο, αφού σηματοδοτεί το… πέρασμα προς την απόλυτη κυριαρχία, εντός και εκτός συνόρων.

Πρωταγωνιστής εκείνης της αναμέτρησης ήταν ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους και ήταν ο MVP της σεζόν για τους «πράσινους», ενώ καθοριστικός ήταν ο Νίκος Οικονόμου, που με ένα σπουδαίο τρίποντο μετέτρεψε το 55-51 (που είχε διαμορφώσει με πέντε συνεχόμενους πόντους ο Νάντο Τζεντίλε) σε 58-51, λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης.

Το φύλλο αγώνα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Κόμαζετς 9(1), Γκολντγουάιρ 11(1), Βούκσεβιτς 2, Παπανικολάου 6, Μενσά, Σούλης 1, Φασούλας, Τόμιτς 10(1), Τάρλατς 10, Σαβρασένκο, Πέττας, Ρότζερς 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σούμποτιτς): Αλβέρτης 3(1), Καλαϊτζής, Κοχ, Παταβούκας, Οικονόμου 6(1), Τζεντίλε 10(1), Μποντιρόγκα 19, Μπουντούρης 3(1), Χούπμαν, Μπερκ 9, Ράτζα 12(1).

Κουρμπέλης: « Να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν»

Previous article

Κλειδώνει η ενδεκάδα για τον μεγάλο τελικό – Οι επιλογές του Γιοβάνοβιτς!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.