0

Το μεταγραφικό παζάρι έχει ανάψει για τα καλά και οι ομάδες σχεδιάζουν την επόμενη μέρα τους.

Οι ανανεώσεις στον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν νωρίς με την Πέννυ Ρόγκα και την Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου να συνεχίζουν για ακόμα μια χρονιά στα πράσινα και αυτό αποτελεί σημαντικό δεδομένο. Οι δύο Θεσσαλονικιές έδωσαν μεγάλη δύναμη τόσο πάνω στο φιλέ όσο και στο αμυντικό κομμάτι έκαστες. Ωστόσο η παραμονή της Παπαφωτίου και της Γκρόθες θα είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Η Ελληνίδα πασαδόρος έκανε τη διαφορά όλη τη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός επένδυσε στην Παπαφωτίου και ήξερε τι έπαιρνε καθώς η ποιότητα και η εμπειρία της είναι αδιαμφησβήτητες. Είναι λογικό να υπάρχει και κάμψη κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν αλλά κατά κύριο λόγο η Παπαφωτίου ήταν ιδιαίτερα σταθερή και όταν η πασαδόρος είναι σταθερή μπορεί να ανεβάσει όλη την ομάδα. Η εξυπνάδα της, το καλό σερβίς αλλά και οι ικανότητα να τελειώνει φάσεις πάνω στο φιλέ ήταν πολύτιμες λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά.

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό δεδομένο για μία πασαδόρο να μπορεί να ενισχύσει το μπλοκ τόσο αποτελεσματικά. Με δύο ψηλές και ικανές κεντρικές πλάι της, όπως ήταν η Κρος και η Χατζηευστρατιάδου, το διπλό μπλοκ όπως αποδείχθηκε έγινε το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού. Η παρουσία της Παπαφωτίου σε πολύ μεγάλες ομάδες όπως η Κονελιάνο, η Στουτγάρδη και η Μιλούζ της έχουν προσφέρει εικόνες και παραστάσεις αλλά κυρίως προσαρμοστικότητα. Μπορεί να έλλειψε 11 χρόνια από τον Παναθηναϊκό αλλά στην επιστροφή της κατάφερε να μπει άμεσα στο κλίμα, να βρει χημεία με τις συμπαίκτριές της και όταν η πασαδόρος βρει χημεία με την υπόλοιπη ομάδα όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα.

Αυτό το στοιχείο περί εμπειρίας και παραστάσεων ταιριάζει απόλυτα και στην Μάρετ Γκρόθες. Η Ολλανδέζα ήταν μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές του περασμένους καλοκαιριού. Η ανάδειξή της σε MVP της Volley League μόνο περίεργη δεν ήταν αφού οι δουλειές που έκανε στον αγωνιστικό χώρο ήταν ατέλειωτες. Η “Dutch Machine” του τριφυλλιού φημίζεται για το πολύ καλό αμυντικό της παιχνίδι και για την υποδοχή της. Σε μία ομάδα που η Χαντάβα και η Στεπανένκο είχαν κατά βάση τον πρώτο λόγο στην επίθεση κατά τη διάρκεια της σεζόν η Γκρόθες έκανε όλη τη… βρώμικη δουλειά στην πίσω ζώνη. Ρόγκα και Γκρόθες έκαναν ένα εξαιρετικό δίδυμο που έδωσε ασφάλεια και σιγουριά στον Παναθηναϊκό και όσο η υποδοχή πηγαίνει καλά τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα στην επίθεση ειδικά όταν υπάρχει η Παπαφωτίου ως πασαδόρος και έχει την άνεση να μοιράσει το παιχνίδι όσο καλύτερα γίνεται.

Βέβαια, επειδή η Γκρόθες έχει πολλά… όπλα στη φαρέτρα της δεν ήταν μόνο μια εγγύηση στην υποδοχή. Όταν η μπάλα έκαιγε δεν είχε πρόβλημα να πάρει επιθέσεις. Μάλιστα, με τον ερχομό του Μπράνκο Γκάιτς ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε την Ολλανδέζα στο έπακρο παίζοντας πολύ συχνά παιχνίδι από την πάιπ με την Γκρόθες. Αυτό λειτούργησε καλά και σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι πράσινες βρήκαν εύκολους πόντους με αυτό τον τρόπο και έβαλαν δύσκολα στις αντίπαλες ομάδες.

Το καλοκαίρι θα είναι μακρύ και τα μεταγραφικά θα έχουν πολύ ενδιαφέρον. Ούτως ή άλλως στον Παναθηναϊκό υπάρχουν πολλές αθλήτριες που αν ανανεώσουν μπορούν να διατηρήσουν τη δυναμική της ομάδας. Όταν, όμως, δύο από τα πιο βασικά γρανάζια της ομάδας παραμένουν στο ρόστερ τότε μπαίνουν γερές βάσεις για την επόμενη μέρα.

Στο YouTube on demand ο τελικός του Κυπέλλου

Previous article

Αποθέωση ενόψει τελικού από 200 οπαδούς του Παναθηναϊκού στην αποστολή (Vids)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.