0

Tα πέντε καλύτερα γκολ του τριφυλλιού σε τελικούς που έδωσαν… κούπα.

Αναλυτικά τα γκολ με χρονολογική σειρά:

06/06/1984 Παναθηναϊκός – Λάρισα 2-0 (39′ Αντωνίου), ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός το 1984 αντιμετώπιζε την Λάρισα στον τελικό Κυπέλλου. Το τριφύλλι ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Θανάση Δημόπουλο ενώ στη συνέχεια ο Αντωνίου έβαλε ένα υπέροχο τέρμα για να γράψει το τελικό  2-0.

08/05/04: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1 (3′ Παπαδόπουλος), Γήπεδο Πανιωνίου

Το 2004 ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι πέτυχαν τρία γκολ στο ματς εκείνο, με το πρώτο να κερδίζει τις εντυπώσεις. Στο τρίτο μόλις λεπτό του αγώνα ο Μινχ έκανε από αριστερά την σέντρα, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο με υπέροχη κεφαλιά να ανοίγει τον δρόμο για την κούπα.

24/04/10: Παναθηναϊκός – Αρης 1-0 (64′ Λέτο), ΟΑΚΑ

Μετά από έξι χρόνια το τριφύλλι επέστρεψε στους τελικούς Κυπέλλου και στις… κατακτήσεις. Οι πράσινοι αντιμετώπιζαν τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Το ματς κρίθηκε από μία υπέροχη έμπνευση του Λέτο. Ο Αργεντίνος πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τέρματος της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

26/04/2014: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-4 (το 0-2 με τον Μπεργκ στο 50΄ και το 1-4 στο 88΄), ΟΑΚΑ

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στο τελευταίο «πράσινο» Κύπελλο ήταν ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός του τριφυλλιού πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ του Παναθηναϊκού. Ωστόσο τα δύο από τα τρία ήταν τα πιο εντυπωσιακά.

Στο 50ο λεπτό του αγώνα πήρε την μπάλα από πλάγια θέση, «ψάρωσε» τον Γλύκο και έστειλε την μπάλα στην κλειστή του γωνία.

Φυσικά έβαλε και το… κερασάκι στην τούρτα στο 88ο λεπτό με ακόμα πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ο «πρώην» στράικερ του τριφυλλιού έκανε ότι… ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ και με υπέροχο τρόπο έγραψε το τελικό 1-4.

 

Η υποχρέωση και η «πείνα» για τίτλους πρέπει να ξαναγίνει βίωμα

Previous article

Ανανέωσε ο Γιάκομπσεν με το Τριφύλλι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.