0

Ο Κουβανός διαγώνιος μίλησε για τους στόχους που έχει με τον Παναθηναϊκό, τον κόσμο της ομάδας ενώ άφησε ανοικτή πρόκληση επικοινωνίας προς τον Μάριο Χεζόνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κουβανός σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού στο SDNA:

– Για να πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή, πως ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία με τον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Πρώτα από όλα ήταν το γεγονός πως δεν βλέπεις συχνά τέτοιον κόσμο σε βόλεϊ. Δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Και το βόλεϊ είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Όταν παίζεις βόλεϊ με αυτόν τον κόσμο στο πλευρό σου είναι αδύνατον να χάσεις. Ξεκίνησε το παιχνίδι και είχαν πάρει φωτιά εναντίον μας, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήξεραν ότι αγαπάω αυτό το κλίμα. Μέσα στο παιχνίδι ήμασταν εχθροί τους και είναι κάτι που μου δίνει κίνητρο. Κερδίσαμε τα δύο σετ και προκριθήκαμε στον τελικό. Και μετά ήμασταν εχθροί τους, αλλά είδα τον τρόπο με τον οποίο μας σέβονταν. Δεν υπήρχε αυτό. Και όταν το είδα αυτό είπα: “Είναι τρελοί, αλλά πάνω από όλα καλοί άνθρωποι”. Μέσα σε αυτό το πλήθος μπορούσες να βρεις δικηγόρους, γιατρούς, καθηγητές. Ήταν άτομα με κουλτούρα, με ιδέες. Και αυτό ήταν κάτι που το σεβάστηκα κι εγώ και όταν το κατάλαβα είπα πως θα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να μπορέσω να παίξω για αυτή την ομάδα. Για αυτούς του λόγους ξεκίνησα να έχω αυτή την επικοινωνία μετά».

– Ήταν η πρώτη σου επαφή με τον κόσμο της ομάδας ή είχες δει και πιο πριν βίντεο από την «πράσινη» εξέδρα;

«Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ διάσημος στο μπάσκετ. Και έχω δει την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στα πλέι οφ της Euroleague. Αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο βόλεϊ. Έχω ξαναπαίξει στην Ελλάδα πριν από 6 χρόνια σε ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, που παίξαμε στην Πυλαία, υπήρχε πολύς κόσμος, αλλά δεν ήταν σαν αυτό. Δεν υπήρχε αυτή τη ατμόσφαιρα, αυτή η ατμόσφαιρα είναι απλά φανταστική. Είπα τι είναι αυτό».

«Είχα προτάσεις από την Πολωνία, που είναι ένα όνειρο για μένα, αλλά είπα “όχι” για τον Παναθηναϊκό»

– Ήταν η στιγμή που αποφάσισες τον επόμενο σταθμό στην καριέρα σου;

«Όχι. Το πλάνο μου ήταν να τελειώσω την καριέρα μου στην Χάλκμπανκ, γιατί έχω παίξει τρία χρόνια, ξέρω πολύ κόσμο και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κλαμπ. Και είχα πει ότι το να τελειώσω την καριέρα μου στην Τουρκία θα ήταν καλό. Είμαι 32 και έχω ακόμα 3-4 χρόνια να παίξω σε πολύ υψηλό επίπεδο, γιατί από τα 37 το σώμα αρχίζει να αλλάζει και είναι λογικό. Αλλά μετά ξεκίνησε ο κόσμος του Παναθηναϊκού να λέει “έλα στην ομάδα” και ήταν κάτι απίθανο. Μου έλεγαν ότι πρέπει να έρθεις γιατί είσαι τρελός σαν και εμάς, παίζεις με καρδιά και ψυχή και θα είναι μεγάλη ευκαιρία για σένα να παίξεις στον Παναθηναϊκό και αυτό ήταν.

Πάντα υπογράφω για έναν χρόνο συμβόλαιο, γιατί δεν θέλω να γίνομαι “βάρος” στις ομάδες. Έχω αγαπήσει κάθε ομάδα που έχω παίξει, έχω δώσει τα πάντα, αλλά θέλω πάντα μονοετές συμβόλαιο για να μην υπάρχει χρόνια δέσμευση. Και χάρη σε αυτό είχα και την ευκαιρία να φύγω από την Χάλκμπανκ. Είχα και προτάσεις από την Πολωνία, που για μένα ήταν ένα όνειρο να παίξω μία μέρα στην Πολωνία, γιατί είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που το βόλεϊ είναι το πρώτο άθλημα. Στις περισσότερες χώρες πρώτο είναι το ποδόσφαιρο και μετά τα υπόλοιπα αθλήματα, στην Πολωνία είναι πρώτο το βόλεϊ. Όλοι ξέρουν το βόλεϊ στην Πολωνία και σκέφτηκα ότι αυτή είναι η ευκαιρία, με κάποιες ομάδες κιόλας από την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος να μου έχουν κάνει πρόταση, δεν θα πω φυσικά τα ονόματά τους, αλλά όταν άκουγα τον κόσμο του Παναθηναϊκού να με καλεί δεν μπορούσα να αντισταθώ.

Είμαι από μία χώρα που έχουμε τα πολλά. Δεν έχουμε υλικά αγαθά, δεν έχουμε καλή οικονομία, αλλά είμαστε δεμένοι. Αυτό μου θύμισε ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Το σπίτι μου και μία οικογένεια. Και έτσι ήθελα απλά ένα καλό συμβόλαιο να μου προσφερθεί από τον Παναθηναϊκό. Όχι το κάτι εξωφρενικό. Και μετά ξεκίνησαν να μιλούν με τον πρόεδρο και να του λένε αυτός ο παίκτης πρέπει να έρθει και μου ήρθαν μέχρι και μηνύματα που μου έλεγαν “μην αγχώνεσαι, θα μαζέψουμε εμείς τα υπόλοιπα χρήματα και θα στα δώσουμε” και είπα αυτοί είναι εντελώς τρελοί!

Και αποφάσισα πως ο Παναθηναϊκός θα είναι η πρώτη μου επιλογή. Μίλησα με τον μάνατζερ μου, που μου έλεγε ότι έχω προτάσεις από την Πολωνία και την επιλογή να παραμείνω στην Χάλκμπανκ, αλλά του ξεκαθάρισα πως η ομάδα που θέλω είναι ο Παναθηναϊκός. Και είμαι άνθρωπος που αν πω κάτι θέλω θα το κάνω. Έτσι ο μάνατζερ μου μου είπε πως αφού αυτή είναι η απόφασή σου τότε θα το κάνουμε μαζί».

– Περιμένεις ίσως και την υποδοχή του κόσμου στο αεροδρόμιο όταν έρθεις στην Ελλάδα;

«Είμαι σοκαρισμένος πραγματικά. Ξέρω ότι αυτό συμβαίνει σε παίκτες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, αλλά για το βόλεϊ είναι πραγματικό σοκ! Στην Πολωνία για παράδειγμα είναι νορμάλ. Όλοι ακολουθούν τον Λεόν, που αγωνίζεται πλέον και στην εθνική ομάδα, τον Κούρεκ και εκεί έχω δει τέτοιες. Γιατί και το παρελθόν έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα σπουδαίοι παίκτες όπως ο Ντάντε, ο Αγκάμεζ, αλλά το πως κάνει για μένα ο κόσμος φέτος νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που το βλέπω στην Ελλάδα, αλλά και τις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Έτσι θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και είμαι ανοικτός για τα πάντα μαζί τους. Ακόμα και να βγούμε για έναν καφέ και ακόμα να διασκεδάσουμε μαζί μετά από μία μεγάλη νίκη. Φέτος στην Τουρκία βγήκα δύο φορές δεύτερος, έχασα σε δύο τελικούς και δεν απόλαυσα στη σεζόν, μόνο το ότι τελείωσε και γύρισα στην πατρίδα μου. Αλλά πρώτος μου στόχος είναι να πάρω όσους περισσότερους τίτλους μπορώ, γιατί για αυτό με επέλεξε ο κόσμος και αυτό θέλω να κάνω. Τώρα ξεκουράζομαι, γιατί έρχεται πολλή δουλειά».

– Μίλησες με τους Ντάντε και Αγκάμεζ πριν πάρεις την απόφαση να έρθεις τον Παναθηναϊκό;

«Μίλησα. Όταν έπαιζα στην Ιαπωνία έπαιξα στους ημιτελικούς κόντρα στον Ντάντε, αλλά με τον Αγκάμεζ δεν έχω παίξει, αλλά είμαστε φίλοι. Συναντιόμαστε συνήθως στο αεροδρόμιο του Παναμά, ή στο Ντουμπάι όταν θα έχει κάποια διοργάνωση μετά το τέλος της σεζόν. Είναι και οι δύο σπουδαία παίκτες».

«Ήθελα να έρθω στον δεύτερο τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στον ΠΑΟΚ»!

– Είναι αλήθεια ότι ήθελες να έρθεις να δεις από κοντά τον δεύτερο τελικό του Λιγκ Καπ στο ΟΑΚΑ;

«Ναι ισχύει, ήθελα να έρθω. Ο σύλλογος με κάλεσε να έρθω εκείνη την Παρασκευή, αλλά δυστυχώς είχε λήξει το διαβατήριό μου. Για να έρθω στην Ελλάδα χρειάζομαι βίζα και όταν παίζεις στην Τουρκία μπορείς να ταξιδέψεις μόνο μέσα στην Τουρκία, όχι στο εξωτερικό. Και αυτό είναι ένα θέμα γιατί για παράδειγμα μία από τις κόρες μου ζει στην Ισπανία και θέλω να πηγαίνω να την βλέπω και με την Ελλάδα είναι και πιο εύκολα τα πράγματα. Αλλά να ξέρεις, αν είχα την ευκαιρία να έρθω με τον ΠΑΟΚ θα το είχα κάνει»!

– Η ιστορία του έχει πολλά κοινά με την αντίστοιχη του Μάριο Χεζόνια.

«Δεν έχω επικοινωνία μαζί του, αλλά τώρα πηγαίνοντας στον Παναθηναϊκό είναι ίσως μία ευκαιρία για να αποκτήσουμε. Ξέρω ότι είναι σπουδαίος παίκτης και έχει ζήσει όλο αυτό με τον Παναθηναϊκό. Οπότε γιατί όχι».

«Έρχομαι για να πάρουμε το ευρωπαϊκό»!

– Ποιοι είναι οι στόχοι σου στον Παναθηναϊκό;

«Αρχικά ο πρώτος μου στόχος είναι να αποκτήσω καλές σχέσεις με τους συμπαίκτες μου και όλα τα μέλη της ομάδας. Γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να φτάσεις στους τίτλους. Όταν έχεις καλή συνεργασία με την ομάδα σου όλα γίνονται καλύτερα. Και φυσικά να βρεθώ με τον νέο πασαδόρο. Αλλά θα πρέπει να δω και ποιοι θα είναι οι συμπαίκτες μου, γιατί ακόμα δεν ξέρω το ρόστερ και μετά να βοηθήσω κι εγώ με την εμπειρία μου όσο μπορώ.

Και ο πρώτος τίτλος που θα παίξουμε είναι το Super Cup στην Ελλάδα. Και δεν ξέρω ακόμα σε ποια διοργάνωση της Ευρώπης θα παίξουμε. Θα είναι το CEV Cup ή το Challenge Cup;  Αν παίξουμε στο CEV Cup θα είναι πιο δύσκολο, αλλά αν παίξουμε στο Challenge Cup o στόχος είναι να το κατακτήσουμε. Να φτιάξουμε μία ισχυρή ομάδα. Έρχομαι για να πάρουμε το ευρωπαϊκό και στόχος φυσικά είναι και όλοι οι τίτλοι στη Ελλάδα. Πέρσι ο Παναθηναϊκός πήρε 2 τίτλους, άρα στόχος φέτος είναι τουλάχιστον οι 3».

– Ποιο ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού που είδες;

«Είδα το παιχνίδι των γυναικών στον 5ο τελικό με τον Ολυμπιακό και μετά τα όσα έγινα στους δρόμους και στη Λεωφόρο. Είναι τρελοί οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Είδα πολύ κόσμο με καπνογόνα στα χέρια. Πραγματικά απίστευτο! Μετά μέσα δεν ξέρω τι έγινε, αλλά εύχομαι να τα ζήσω από κοντά και πολύ σύντομα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Και από την στιγμή που σε υποστηρίζουν έτσι, πρέπει κι εσύ να κάνεις το ίδιο. Τους το οφείλεις».

«Να δείξω και στον κόσμο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ πόσο καλός παίκτης και καλό παιδί είμαι»

– Και ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες στην Ελλάδα;

«Δεν θέλω μόνο να δείξω στον κόσμο του Παναθηναϊκού πόσο καλός παίκτης είμαι. Θέλω να το δείξω και στις άλλες ομάδες. Όχι να πηγαίνω στο γήπεδο και να λένε ήρθε ακόμα ένα αντίπαλος δεν έγινε κάτι. Θέλω να τους δείξει το ταλέντο μου. Να το δείξω σε όλους, στους φίλους του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και να πουν αυτός είναι καλός παίκτης και κυρίως καλό παιδί».

– Έχει μιλήσει με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο;

«Δεν έχω μιλήσει ακόμα. Ο άνθρωπος προφανώς σέβεται ότι βρίσκομαι σε διακοπές μετά από μία πραγματικά κουραστική σεζόν. Είχαμε πολλά παιχνίδια και πολλή κούραση, που μας στέρησε και τίτλους. Στο τουρκικό πρωτάθλημα για παράδειγμα ήμασταν 20 ματς αήττητοι, δεν χρειαζόταν να παίξουμε τα υπόλοιπα, γιατί και μαθηματικά ήμασταν πρώτοι και αυτό μας στοίχισε στον δεύτερο τελικό του Challenge Cup γιατί ο προπονητής ήθελε να ήμαστε αήττητοι.

Ο δεύτερος τελικός ήταν καταστροφή. Ήμασταν πολύ κουρασμένοι, πολλοί παίκτες είχαν προβλήματα κι εγώ δεν είχα τα άλματα που θα μπορούσα γιατί ήμουν κομμάτια. Το ίδιο και τους τελικούς της Τουρκίας, εκεί που πραγματικά έπαιζα με ένα πόδι. Θα ξεκουραστώ και μετά θα μιλήσω με τον προπονητή.

Έχω μιλήσει με τον Σωτήρη Πανταλέων, που τα είπαμε αμέσως μετά το παιχνίδι στον Άγιο Θωμά και έπαιξε σημαντικό ρόλο. Πολύ ωραίος άνθρωπος».

– Ξέρεις για την αντιπαλότητα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ;

«Ξέρω για την αντιπαλότητα που υπάρχει και την ιστορία. Για παράδειγμα στο Φενέρμπαχτσε-Γαλατάσαραϊ γίνεται χαμός. Έπαιξα πέρσι με τον Ολυμπιακό σε ένα τουρνουά και είδα τι ομάδα έχει. Φέτος πιθανότατα θα θέλει να δημιουργήσει καλύτερη. Για μένα το πιο σημαντικό δεν είναι οι νίκες με τον Ολυμπιακό, αλλά οι τίτλοι. Αν ο Ολυμπιακός είναι πάνω από μας θα με σκοτώσει, αν ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από εμάς το ίδιο. Ίσως χάσουμε και ένα ματς από τον Ολυμπιακό και πάρεις το πρωτάθλημα, τότε τι σε νοιάζεις; Θα είσαι πρωταθλητής».

 

GP Μονακό: Θρίαμβος για τον Πέρεζ, καταστροφική στρατηγική για Λεκλέρ και Ferrari (Vids)

Previous article

Τρεις Έλληνες κλείνουν στον Παναθηναϊκό, το πρώτο όνομα – Φεύγει ο Διούδης κι άλλος με απόφαση Ιβάν!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.