0

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «Sdna.gr», ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την απόκτηση του Ιταλού ακραίου, Γίρι Κόβαρ.

Το «τριφύλλι», με συνδρομή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του ακραίου Γίρι Κόβαρ, ο οποίος αγωνιζόταν για 11 χρόνια στην Ιταλία.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός, μετά τον Ερνάντεζ, προσθέτει ακόμη ένα τεράστιο όνομα στο ρόστερ του, έχοντας, πλέον, ως στόχο την κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου.

Ο Ιταλός Γίρι Κόβαρ αποφάσισε να σπάσει το συμβόλαιο του με τη σπουδαία Ματσεράτα/Σιβιτανόβα με την οποία κατέκτησε ένα Champions League ένα Παγκόσμιο Συλλόγων κι ένα CEV Cup για να κυνηγήσει ένα ευρωπαϊκό με ομάδα εκτός Ιταλίας.

Αναμφίβολα, ο Γίρι Κόβαρ αποτελεί μεταγραφή που ανεβάζει πολλά επίπεδα τον Παναθηναϊκό, με το αγωνιστικό ανάστημα να επουλώνει, όποιες ατέλειες δημιουργήθηκαν από τις τελευταίες αποχωρήσεις, διαμορφώνοντας έτσι ένα ρόστερ πληρέστερο από την προηγούμενη χρονιά, που στόχο θα έχει την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου.

Ο έμπειρος ακραίος έχει παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο. Έχει αγωνιστεί από την αρχή της καριέρας του στην Μέκκα του παγκόσμιου βόλεϊ, που δεν είναι άλλη από το ιταλικό βόλεϊ, φορώντας για 11 συναπτά έτη τη φανέλα μίας εκ των παραδοσιακών δυνάμεων της χώρας, με τις συμμετοχές του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να είναι συνεχόμενες και άκρως επιτυχημένες τις περισσότερες φορές.

Τρανή απόδειξη ότι ανήκει στην ελίτ του παγκομσίου βόλεϊ αποτελούν οι τίτλοι που έχει κατακτήσει στη μέχρι τώρα καριέρα του. Ο 33χρονος έχει σηκώσει ένα Champions League, ένα Παγκόσμιο Συλλόγων, ένα CEV Cup, έξι πρωταθλήματα Ιταλίας, τρία Κύπελλα Ιταλίας και δύο Super Cup Ιταλίας.

Πρόκειται για παίκτη… εργαλείο σε μία άκρως παραγωγική ηλικία (33 ετών), ο οποίος γνωρίζει και έχει την εμπειρία να δώσει τόσο επιθετικές όσο και αμυντικές λύσεις στην ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, όχι μόνο στα εγχώρια, αλλά κυρίως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια στο CEV Challenge Cup το οποίο έχει κατακτήσει στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, με την Τρεβίζο τη σεζόν 2010/11.

Ο ίδιος, μάλιστα, φημίζεται για το τεράστιο άλμα του και τις ικανότητες του να… σκεπάζει το φιλέ. Είναι παίκτης, ο οποίος βγάζει τεράστιο πάθος στο παιχνίδι του, έχοντας στο παλμαρέ του μία τεράστια γκάμα χτυπημάτων είτε κοντά στο φιλέ, είτε από τρία τα μέτρα, ακόμα και από τη θέση του σερβίς.

Πέραν όμως των επιθετικών χαρακτηριστικών του, ο Ιταλός έχει αρκετά σταθερή υποδοχή για το ύψος του (2,02μ.), πράγμα που σημαίνει πως δεν θα αποτελεί τον… αδύναμο κρίκο κατά τη διάρκεια των περιστροφών, βάζοντας έτσι μία έξτρα δυσκολία στα σερβίς των αντίπαλων ομάδων.

Πηγή: SDNA

Αυτή είναι η τιμή πώλησής του Σωκράτη Διούδη!

Previous article

Oι μεταγραφές μπορεί να φτάσουν και διψήφιο αριθμό!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.