0

Υπάρχει …καπνός;;;

Η πρόσφατη ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λάρισα στα ημιτελικά των play-offs της Basket League φούντωσε ακόμα περισσότερο τα ήδη υπάρχοντα μεταγραφικά σενάρια. Πέρα από τους παίκτες που κοιτάζει η ομάδα, ή ακούγεται ότι μπορεί να αποκτήσει, παίζει πολύ δυνατά και το θέμα του επόμενου προπονητή των «πρασίνων».

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν στον «πράσινο» πάγκο, αν και το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Μαζί με τον Έλληνα τεχνικό στην πόρτα της εξόδου βρέθηκαν και τα δύο τοτέμ της ομάδας, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η χρονιά, παρελθόν θα αποτελέσει και ο Τάκης Τριαντόπουλος.

Κάπως έτσι την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού ανέλαβε εκ νέου ο Γιώργος Βόβορας, έχοντας για πρώτο βοηθό των επί σειρά ετών πρώτο προπονητή του Λαυρίου, Χρήστο Σερέλη. Παράλληλα, υπήρξε μία ακόμα μεγάλη επιστροφή, αυτή του Αργύρη Πεδουλάκη, σε ρόλο τεχνικού διευθυντή αυτή τη φορά.

Ο Γιώργος Βόβορας ωστόσο υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, οπότε εύλογα προκύπτει το ερώτημα της διαδοχής του στο «τριφύλλι». Αν υπάρξει δηλαδή διαδοχή, αφού δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Πάμε να δούμε όμως ποια άλλα ονόματα παίζουν δυνατά στην «πράσινη» λίστα. Πρώτο φαβορί είναι ο Βόβορας, ενώ σύμφωνα με τις αποδόσεις που έχουν βγάλει οι στοιχηματικές εταιρίες, ακολουθεί ως υποψήφιος για επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού ο Μάικ Μπατίστ. Ο παλαίμαχος σέντερ φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι επί μία δεκαετία (2003-12 και 2013-14) και πλέον εργάζεται ως βοηθός προπονητή στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ενώ έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από αντίστοιχη θέση σε άλλες τρεις ομάδες του NBA.

Πολύ ψηλά βρίσκεται πλέον και το όνομα του Γιάννη Σφαιρόπουλου! Ο Έλληνας τεχνικός αποδεσμεύτηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα μέσα της σεζόν και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος. Έχοντας μεγάλη εμπειρία σε πάγκους ομάδων της Euroleague σίγουρα θα απασχολήσει αρκετές ομάδες που θα βγουν στην αγορά για προπονητή, όμως με δεδομένο το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του, η τωρινή σύνδεσή του με τους «πράσινους» μοιάζει λίγο τραβηγμένη, χωρίς τίποτα φυσικά να αποκλείεται, αφού μιλάμε για επαγγελματίες.

Κοιτώντας λίγο παρακάτω βρίσκουμε τον άλλοτε προπονητή της ΑΕΚ, Ηλία Παπαθεοδώρου, τον επί χρόνια βοηθό των Ομπράντοβιτς – Ιτούδη και νυν τεχνικό της Γαλατασαραϊ, Ανδρέα Πιστιόλη, αλλά και τον… Βασίλη Σπανούλη!

Ο πολύπειρος γκαρντ, με θητεία τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στον Ολυμπιακό, με τη φανέλα του οποίου έκλεισε την καριέρα του, φέτος έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα, αναλαμβάνοντας τις ομάδες επιλέκτων στο ANGT της Euroleague και φτάνοντας μέχρι τον τελικό (σσ. εκεί έχασε από τη Μέγκα του ατζέντη του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς). Ακριβώς από κάτω στη λίστα συναντάμε τον «Μίδα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος μπορεί να επέστρεψε φέτος στον πάγκο της Παρτιζάν, δεν παύει όμως να είναι πάντα ο διακαής πόθος όλων των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, αφού με αυτόν στο τιμόνι για 13 χρόνια, η ομάδα γνώρισε τις μεγαλύτερες δόξες της!

Το πρώτο ιστορικό μετάλλιο στο Boccia

Previous article

Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Χουανκάρ αν δεν τα βρούνε!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.