0

Στις 4 Ιουνίου του 1995, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε και επίσημα πρωταθλητής Ελλάδος και επέστρεψε ξανά στον “θρόνο” του.

Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, πριν από 27 χρόνια, όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, στο ποδόσφαιρο. Όλα είχαν ήδη κριθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν, που έλαβε στις Ιουνίου του 1995, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν πολύ μπροστά από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Οι Πράσινοι, μετέτρεψαν σε “πάρτι” την 34η αγωνιστική, κόντρα στην Δόξα Δράμας την οποία υποδέχθηκαν στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-0. Τα γκολ για το Τριφύλλι είχαν πετύχει οι Γ.Χ Γεωργιάδης, Αποστολάκης, Βαζέχα και Δώνης (δις).

Το πρωτάθλημα αυτό, σήμανε την επιστροφή του Παναθηναϊκού, στον “θρόνο” του, μετά το 1991, όταν και είχε κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα του. Έκτοτε, υπήρξε ένα σερί της ΑΕΚ, που μετρούσε τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις, το οποίο και “έσπασε” η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα τη σεζόν 1994-1995.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί, πως λίγους μήνες πριν, το Τριφύλλι πανηγύρισε και το κύπελλο Ελλάδας, όταν και νίκησε την Ένωση στον μεγάλο τελικό, πραγματοποιώντας έτσι, το double εκείνης της χρονιάς.

πηγή: paopantou.gr

Απέφυγε τα χειρότερα η Ανθούλη

Previous article

Λοντίγκιν διετίας και επισήμως! (Pics)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.