0

Η Φεράρι συνεχίζει να βρίσκεται καλοκαιριάτικα σε χριστουγεννιάτικο mood και έκανε ακόμα ένα «δώρο» προς την Ρεντ Μπουλ με διπλή εγκατάλειψη στο Μπακού, με τον Φερστάπεν να παίρνει άκοπα ακόμα μία νίκη και τον Πέρεζ να κλειδώνει το 1-2. Ξανά στο βάθρο ο Ράσελ.

Υπάρχουν οι «Ικέτιδες». Η «Ιφιγένεια εν ταύροις». Η «Αντιγόνη»- και πολλές, πολλές ακόμη τραγωδίες, οι οποίες (αν ξεπεράσει κανείς τον αναγνωστικό σκόπελο ενός τέτοιου κειμένου) είναι πραγματικά εξαιρετικές. Το πρόβλημά τους; Είναι αρχαίες.

Η πάντα φιλομαθής (εκτός κι αν πρόκειται για τα λάθη της: εκεί δε μαθαίνει με τίποτα…) Φεράρι αποφάσισε να συνεχίσει το έργο των τεράστιων Ελλήνων τραγωδών και προσφέρει εσχάτως μία σειρά από σύγχρονες τραγωδίες που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τις παλαιότερες.

Η Σκουντερία πήρε στο Μπακού ακόμα μία pole position με τον Λεκλέρκ (την 6η σε 8 αγώνες!) και παρά το γεγονός πως ο Μονεγάσκος είδε στην εκκίνηση τον Πέρεζ να τον περνάει, κατάφερε να φέρει, τρόπον τινά, τον αγώνα στα μέτρα της: ο Σάινθ εγκατέλειψε με πρόβλημα στο κιβώτιο έχοντας κιόλας ένα τρίτο DNF στο φετινό του ενεργητικό, όμως σε μία σπάνια στιγμή επιφοίτησης φώναξε, λόγω του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, άμεσα μέσα τον Λεκλέρκ γι’ αλλαγή ελαστικών.

Το γεγονός πως έπιασε στον ύπνο της δύο Ρεντ Μπουλ έφερε τον νο1 πιλότο της στην κορυφή μετά την αλλαγή των ελαστικών και από τους Ταύρους και με «αέρα» 12.5 δευτερολέπτων, ο οποίος ίσως και να ήταν υπεραρκετός στο τέλος του αγώνα- όταν θα έφθινε η σκληρή του γόμα έναντι της πολύ πιο φρέσκιας των Φερστάπεν και Πέρεζ- προκειμένου να πάρει την νίκη.

Ναι, μη φάτε, έχουμε ιταλική ψαρόσουπα: ο κινητήρας του Λεκλέρκ παρέδωσε πνεύμα στον 21ο γύρο, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα για έναν υγιεινό περίπατο στις δύο Ρεντ Μπουλ που δεν είχαν κανέναν για να δώσουν «μάχη» για τη νίκη, μια και ο 3ος Ράσελ ήταν δύο διαγαλαξιακά έτη πίσω τους.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Φερστάπεν, που πετούσε στην πίστα λόγω των φτερών που δίνει το Red Bull, έφτασε πίσω από τον πρωτοπόρο Τσέκο, ο Μεξικανός άκουσε μια ωραιότατη μελωδία στ’ ακουστικά του (“No fighting!”) και ο Μαξ πέρασε μπροστά, διαλύοντας τα όνειρα του team-mate του που έλεγε μετά την ανανέωση του συμβολαίου του πως αισθάνεται ότι φέτος έχει μια καλή ευκαιρία για τον τίτλο.

Χωρίς ν’ αντιμετωπίσει, λοιπόν, καμία πίεση από το μέσο του αγώνα και μετά ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την 5η του φετινή νίκη και αύξησε τη διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας, την στιγμή που ο δεύτερος στο Μπακού Πέρεζ ανέβηκε 2ος και στην παγκόσμια κατάταξη, προσπερνώντας τον άτυχο Λεκλέρκ.

Ο αδιανόητα σταθερός (και ικανός, βεβαίως) Τζορτζ Ράσελ τερμάτισε 3ος και παραμένει ο μόνος πιλότος που έχει βρεθεί στο τοπ-5 σε όλους τους φετινούς αγώνες, την στιγμή πουν ο ηρωικός Λιούις Χάμιλτον μετά από επικές μάχες με το porpoising που του κατέστρεψε την πλάτη αλλά και τους Οκόν-Γκασλί και λοιπές οδηγικές δυνάμεις, ήρθε 4ος.

Ο Πιέρ Γκασλί ήταν απλά απολαυστικός (κι ας «ηττήθηκε» από τον Χάμιλτον στο τέλος) και πήρε μια πανάξια 5η θέση, ενώ ο πάντα δυνατός στο Αζερμπαϊτζάν Φέτελ έφτασε σε ολοκλήρωση του οδηγικού θαύματος, με την 6η θέση της Άστον Μάρτιν. Αλόνσο (και πάλι πήρε το 110% από το μονοθέσιό του), Ρικιάρντο, Νόρις και Οκόν συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, αφήνοντας Μπακού-ρι τον 11ο Μπότας που αποτελεί την συμπάθεια πολλών.

Εκ νέου Ρεντ Μπουλ, λοιπόν. Οι Ταύροι μπορεί να ηττώνται τα Σάββατα στις κατατακτήριες, όμως «απαντούν» μέχρι τώρα με 6 νίκες στις 6 pole της Φεράρι, κάτι που, μεταξύ μας, είναι κομματάκι πιο σημαντικό.

Ο Μαξ πάει καρφί για τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του, καθώς σε κάθε grand prix ανεβάζει την παράσταση της ζωής του.

Στον αντίποδα, τα είπαμε: η Σκουντερία ανεβάζει τραγωδίες…

Βαθμολογία οδηγών 

  1. Φερστάπεν 150
  2. Πέρεζ 129
  3. Λεκλέρκ 116
  4. Ράσελ 99
  5. Σάινθ 83
  6. Χάμιλτον 62
  7. Νόρις 50
  8. Μπότας 40
  9. Οκόν 31
  10. Γκασλί 16
  11. Αλόνσο 16
  12. Μάγκνουνσεν 15
  13. Ρικιάρντο 15
  14. Φέτελ 13
  15. Τσουνόντα 11
  16. Άλμπον 3
  17. Στρολ 2
  18. Ζου 1
  19. Σουμάχερ 0
  20. Χούλκενμπεργκ 0
  21. Λατίφι 0

Βαθμολογία κατασκευαστών 

  1. Ρεντ Μπουλ 279
  2. Φεράρι 199
  3. Μερσέντες 161
  4. ΜακΛάρεν 65
  5. Αλπίν 47
  6. Άλφα Ρομέο 41
  7. Άλφα Τάουρι 27
  8. Χάας 15
  9. Άστον Μάρτιν 15
  10. Ουίλιαμς 3

 

 

Ο ρόλος του Βέλεθ στην υπόθεση Γκάνεα

Previous article

Πώς ο Γκάνεα διάλεξε το «τριφύλλι»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.