0

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ τοποθετούνται στην πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Α1.

Είναι δεδομένο ότι οι δύο «αντίπαλες δυνάμεις» στο ελληνικό μπάσκετ έχουν ανέβει στο ρινγκ και μόλις ξεκίνησαν τον «πόλεμο». Από τη μία πλευρά ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ (μαζί τους και ο ΠΑΟΚ) και από την άλλη ο Ολυμπιακός και η νέα διοίκηση της ΕΟΚ υπό τον Βαγγέλη Λιόλιο. Και κάπου… κοντά παρακολουθεί τα δρώμενα ο συνήθης ύποπτος Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι σοβαρότατες καταγγελίες που εκτόξευσε επισήμως με ανακοινώσεις ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος σε συνδυασμό με τα «χτυπήματα» (τόσο δια ζώσης στο γραφείο του κ. Λιόλιου, όσο και μέσω instagram) του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΠΑΟ Δημήτρη Γιαννακόπουλου φανερώνουν ότι η μία πλευρά έχει «απασφαλίσει» και μόλις άρχισε τη δική της επίθεση. Η οποία, όπως λένε οι πρωταγωνιστές, «δεν υπάρχει περίπτωση να μη φτάσει στη δικαιοσύνη που θα κληθεί να αποφανθεί για όσα έχουν συμβεί».

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Λιόλιος ζήτησε από την ΚΑΕ ΑΕΚ να καταθέσει όσα στοιχεία έχει και διαβίβασε τις καταγγελίες της περί «εγκληματικής οργάνωσης» στον εισαγγελέα.

Ταυτόχρονα εξελίσσεται και η μάχη του «πάνω χεριού» εντός ΕΣΑΚΕ. Η χθεσινή απόφαση (8-4) με την οποία δεν πέρασε η εισήγηση για αποβολή από το πρωτάθλημα 4 ομάδων, κατέδειξε ότι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν τη «δύναμη» εντός Συνδέσμου σε αντίθεση με όσα θεωρούσε ο Ολυμπιακός. Μάλιστα η πλειοψηφία εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό να έχει σύντομα μαζί της και ένατη ομάδα…

Πίσω απ΄όλα όσα συμβαίνουν στο προσκήνιο υπάρχει όμως ένα εξίσου δυνατό παρασκήνιο. Στα αυτιά των διοικούντων τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ έχουν φτάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται να «επιχειρηθεί» αλλαγή των δεδομένων και την αρωγή του Λευτέρη Αυγενάκη να αποκτήσει η ΕΟΚ «υπερεξουσίες» στη διοργάνωση του πρωταθλήματος της Basket League και να «αποψιλωθεί» ο ΕΣΑΚΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εκτιμούν πως «μπορεί να επιχειρηθεί μπαχαλοποίηση» εντός ΕΣΑΚΕ», να οδηγήσει σε (με κυβερνητική εντολή) απόσυρση της ΕΡΤ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, πλήρη αδιέξοδο στα οικονομικά και… εμφάνιση εν συνεχεία του Αυγενάκη και της ΕΟΚ σε ρόλο «σωτήρα»! Με στόχο την απόκτηση πλήρους ελέγχου στη διαιτησία και σε άλλα «κεφάλαια» που σήμερα διαχειρίζεται ο ΕΣΑΚΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι νομικοί ερευνούν τους νόμους και τους κανονισμούς ώστε οι ομάδες να είναι έτοιμες σε τυχόν «πραξικόπημα» που μπορεί να επιχειρηθεί στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Άλλωστε όταν μιλάμε για τον Λευτέρη Αυγενάκη τίποτα δεν… θεωρείται απίθανο όταν έχει συγκεκριμένο «στόχο». Το έχει αποδείξει πολλάκις στη διάρκεια της θητείας του.

Επίσης είναι γνωστή σε όλους η επιθυμία του προέδρου της ΕΟΚ κ. Λιόλιου να αποκτήσει η Ομοσπονδία «ρόλο πρωταγωνιστή» στη διαχείριση του πρωταθλήματος. Ο τελευταίος θυμίζουμε ήταν ο εκλεκτός Αυγενάκη για την Ομοσπονδία ενώ δεν κρύβει ότι έχει εξαιρετικές σχέσεις με τη σημερινή κυβέρνηση και τα πιο υψηλά πατώματά της…

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Και ο χορός καλά κρατεί : Έκλεισε και Δερμιτζάκη ο Παναθηναϊκός!

Previous article

Μια ανάσα από τα ημιτελικά του Europe Trophy!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.