0

Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά μετά από χρόνια ξεκινάει τη σεζόν με σύμμαχο τον κόσμο του, λόγω φυσικά της περσινής σεζόν και αυτού που έχτισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το τριφύλλι πραγματοποίησε την πιο επιτυχημένη του σεζόν εδώ και 8 χρόνια. Οι πράσινοι επέστρεψαν στην Ευρώπη και κατέκτησαν τον πρώτο τους τίτλο μετά το 2014. Το περασμένο καλοκαίρι όλοι έβλεπαν με αρκετή καχυποψία κάθε κίνηση που γινόταν. Σε συνδυασμό με το μέτριο πρόσωπο των φιλικών, το κλίμα γινόταν όλο και πιο… περίεργο. Οι περισσότεροι οπαδοί του τριφυλλιού έλεγαν ότι θα είναι μία από τα… ίδια και η περσινή σεζόν.

Παρόλα αυτά το σύνολο του Γιοβάνοβιτς όσο περνούσε ο καιρός παρουσίαζε ένα όλο και καλύτερο πρόσωπο. Η ομάδα έπαιζε στη λογική που πρέπει να παίζει ένας σύλλογος σαν τον Παναθηναϊκό και οι βάσεις είναι ξεκάθαρο ότι μπήκαν. Όταν ο κόσμος άρχισε να βλέπει αυτή τη βελτίωση στήριξε την ομάδα, πήγε στο γήπεδο και έκανε τη Λεωφόρο ένα… κάστρο που έβαζε δύσκολα σε κάθε αντίπαλο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η φετινή σεζόν να ξεκινάει με εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει γίνει άκρως αγαπητός στον κόσμο, πράγμα που το κέρδισε με το σπαθί του. Οι φίλοι της ομάδας πλέον έχουν εμπιστοσύνη στον προπονητή (η ζήτηση που υπάρχει στα διαρκείας φέτος είναι μια τρανή απόδειξη), γεγονός που δίνει στο τριφύλλι και στον Γιοβάνοβιτς την κατάλληλη ηρεμία για να χτίσει κάτι ακόμα καλύτερο.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού σίγουρα τη νέα σεζόν θα έχει ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις, αλλά και πίστη στο πλάνο του Σέρβου προπονητή. Αυτό όπως είναι λογικό και το έχει πει και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γιοβάνοβιτς, του δίνει χρόνο για να μπορέσει να φτιάξει έναν Παναθηναϊκό που θα είναι ακόμα καλύτερος. Έναν Παναθηναϊκό που του χρόνου θα κάνει το βήμα παραπάνω, αρχής γενομένης από την επιστροφή στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτός άλλωστε είναι και ο πρώτος μεγάλος στόχος.

Όταν ομάδα και κόσμος είναι ένα, τότε ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβάται τίποτα.  Συν φυσικά το γεγονός ότι η διοίκηση έχει δώσει και τα… κλειδιά της ομάδας στον Σέρβο προπονητή και ακούει μέχρι… κεραίας οποιαδήποτε επιθυμία του.

Το φετινό καλοκαίρι λοιπόν θα είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα. Ο Παναθηναϊκός θα χτιστεί με ηρεμία και με μια θετική αύρα από τον κόσμο. Από εκεί και πέρα για να κρατήσει τον κόσμο στο πλευρό οφείλει να φέρει και τα κατάλληλα αποτελέσματα. Η πρόθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού είναι να σταθούν και πάλι δίπλα στην ομάδα τους και το μόνο που έχει να κάνει η ομάδα είναι να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Άλλωστε το γνωρίζει και ο ίδιος ο Σέρβος προπονητής ότι ο Παναθηναϊκός βάσει του μεγέθους του πρέπει να διεκδικεί ακόμα περισσότερα πράγματα και προς αυτή την κατεύθυνση έγινε ότι έγινε πέρυσι, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν οι μεταγραφικές κινήσεις.

Στους πράσινους παρουσιάζεται μια χρυσή ευκαιρία: Να κάνουν το βήμα παραπάνω και μαζί με τον κόσμο τους να γίνουν διεκδικητές τίτλων, όπως δηλαδή αρμόζει σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο.

Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έκλεισε τον Βούρο

Previous article

Μην βιάζεστε να ..κάψετε τον Πρίγιοβιτς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.