0

Οι πρώτες πληροφορίες που αφορούν την επόμενη μέρα.

*Δεν χρειαζόταν ο τρίτος τελικός για να διαπιστωθούν τα αυτονόητα. Ο Παναθηναϊκός πήγαινε με ταχύτητα φωτός προς τη σκούπα λόγω του αποτυχημένου μοντέλου που εφάρμοσε. Και κάθε τι αποτυχημένο θέλει συνεργείο ή παλιοσίδερα.

*Το πρωτάθλημα είχε τελειώσει πριν αρχίσει η σειρά των τελικών κι όταν τα πουλιά έτρεμαν τον ίσκιο τους, τούτο εδώ το σάιτ έλεγε ότι η σειρά ξεκινούσε από το 99-1. Ο Ολυμπιακός μπορούσε να χάσει μόνος του όπως έχασε από το τρέμουλο του στο πρώτο ματς του ΣΕΦ. Όταν δεν έβαζε ούτε σουτ με τους αμυντικούς στα τρία μέτρα. Τώρα θα το έχανε που έβαλε 14 τρίποντα στο ΟΑΚΑ και 15 στο ΣΕΦ, πετώντας βότσαλα στη θάλασσα;

*Η ψυχολογία ήταν το Νο1 που έκρινε τη φετινή σεζόν. Ο τελικός του Κυπέλλου συγκεκριμένα. Εκεί γύρισε το κουμπί του Ολυμπιακού και απελευθερώθηκε από τα δεσμά του άγχους, εκεί στο τελευταίο δεκάλεπτο μπλόκαρε ο Παναθηναϊκός και στο φινάλε εκείνου του αγώνα τελείωσε κι η σεζόν για τους πράσινους που εκτός από την κακοφτιαξιά τους έπρεπε πλέον να κουβαλούν και κακή ψυχολογία. Στο ματς εκείνο που ο Παναθηναϊκός ήταν το μοναδικό φετινό που εμφανίστηκε πιο προετοιμασμένος τακτικά και πνευματικά από τον αντίπαλο του, έχασε και κατέρρευσε. Τα υπόλοιπα ήταν διαδικαστικά.

*Η ιστορία γράφτηκε και το μόνο που έχει σημασία είναι η επόμενη μέρα. Κανείς μεγάλος δεν έγινε υπερδύναμη με έναν τίτλο και κανείς δεν μίκρυνε με μια απώλεια. Για αυτό και άπαντες στο μεγάλο κομμάτι του κόσμου έχουν στραφεί εδώ και μήνες στο «what’s next». Τι γίνεται αύριο, τι έρχεται. Καταιγίδα ή λιακάδα;

*Μετά από 67 τίτλους προφανώς δεν θα σημαίνει κάτι για τον Παναθηναϊκό αν βρει τον δρόμο του. Κι είτε χάνει είτε κερδίζει τίτλους να είναι εκεί, να διεκδικεί πραγματικά κι όχι εικονικά όπως στους φετινούς τελικούς.

*Εδώ και καιρό λοιπόν απεργάζονται στον Παναθηναϊκό τι γίνει στην επόμενη μέρα. Απόφαση δεν υπάρχει αλλά δεδομένα υπάρχει πολύ έντονη κινητοποίηση που κάπου θα οδηγήσει. Αν μπορεί κανείς να πιάσει στην ατμόσφαιρα ορισμένα vibes υπάρχει μια κοινή ομολογία ότι αυτό το μοντέλο δε μπορεί να συνεχιστεί. Δεν το θέλει κανένας, ούτε οι παίκτες που επιθυμούν να παίζουν σε έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό ούτε ο ιδιοκτήτης που μόνο χάνει από τη σημερινή κατάσταση.

*Άρα; Άρα επίκεινται εξελίξεις. Θα πάρει μεγάλο ρίσκο όποιος κάνει σήμερα προβλέψεις. Ωστόσο δεδομένα η επόμενη ημέρα θα είναι καυτή.

*Τα συνεχή stories του DPG7000 στο Instagram μπορεί κάτι να λένε τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι είναι φανερά τσαντισμένος από τα όσα συμβαίνουν εσχάτως στο ελληνικό μπάσκετ αλλά τα όσα λέγονται δεν αποτελούν και τίποτα παραπάνω από εικασίες στην παρούσα φάση.

*Υπάρχει ήδη κινητικότητα όχι σε επίπεδο παικτών ή προπονητών αλλά στο τι θα συμβεί διοικητικά, ποιο μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί για να ξαναφτάσει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Κι αν μπορεί να γίνει μια «μετεωρολογική πρόβλεψη» σε συνέχεια του προηγούμενου ερωτήματος περί λιακάδας ή καταιγίδας είναι ότι πάντα η φύση βρίσκει τον τρόπο να αποκαθιστά την ισορροπία και την αρμονία.

«Παγώνει» τις επαφές με Σαλάχ η Λίβερπουλ για το νέο συμβόλαιο

Previous article

Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έκλεισε τον Βούρο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.