0

Ο Παναθηναϊκός, με την έλευση του Ντέγιαν Ράντονιτς, έχει ξεκινήσει πλέον να κοιτάζει την επόμενη μέρα και έχει πραγματοποιήσει ήδη τις δύο πρώτες μεταγραφές του.

Το Prasinoforos.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει 10 περιπτώσεις παικτών που αυτό το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι από ομάδες Ευρωλίγκας και θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό στην προσπάθεια που γίνεται για επιστροφή στην «κανονικότητα».

Έλι Οκόμπο

Ο Γάλλος γκαρντ της Βιλερμπάν εντυπωσίασε στην πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα. Ήταν ο τρίτος καλύτερος σκόρερ της σεζόν με 18.9 πόντους και 42.9% στα τρίποντα, ενώ είχε 3.9 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.9 κλεψίματα κατά μέσο όρο στη διοργάνωση. Αγωνίζεται κυρίως στη θέση «2», όμως μπορεί να παίξει και ως πόιντ γκαρντ. Ο 24χρονος έχει επίσης παραστάσεις και από το ΝΒΑ, αφού αγωνίστηκε για δύο χρόνια στους Φοίνιξ Σανς. Ο Οκόμπο έχει προφορική συμφωνία με τη Μονακό, ωστόσο όσο δεν ανακοινώνεται επίσημα θεωρείται «free agent».

Ντουέιν Μπέικον

Άλλη μια περίπτωση «πρωτάρη» που εντυπωσίασε στην Ευρωλίγκα φέτος, ο οποίος μάλιστα φαίνεται πως εξετάζεται ήδη από τον Παναθηναϊκό. Ο γκαρντ/φόργουορντ της Μονακό στην πρώτη του χρονιά στη διοργάνωση είχε κατά μέσο όρο 14 πόντους, 3.1 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 1 κλέψιμο και μαζί με τον Μάικ Τζέιμς βοήθησαν τους Μονεγάσκους να φτάσουν μια… ανάσα από το Final Four. Ο 26χρονος Αμερικανός έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στους Ορλάντο Μάτζικ και στους Σάρλοτ Χόρνετς.

Ντέρικ Ουίλιαμς

Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ έμεινε ελεύθερος πριν από λίγες μέρες από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Ουίλιαμς έχει εμπειρία στην Ευρωλίγκα, καθώς φέτος ήταν η τέταρτη σεζόν του στη διοργάνωση, ενώ πλην των Ισραηλινών έχει αγωνιστεί και στις Μπάγερν Μονάχου, Βαλένθια και Φενέρμπαχτσε. Ο Αμερικανός έχει επίσης «πλούσια» καριέρα στο ΝΒΑ, καθώς έχει αγωνιστεί στις Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Σακραμέντο Κινγκς, Νιου Γιορκ Νικς, Μαϊάμι Χιτ, Κλίβελαντ Καβαλίερς και Λος Άντζελες Λέικερς. Φέτος στην Ευρωλίγκα είχε κατά μέσο όρο 9.4 πόντους, 3.1 ριμπάουντ, 0.9 ασίστ και 0.9 κλεψίματα.

Γκάμπριελ Ίφε Λούντμπεργκ

Ο Λούντμπεργκ είναι ένα από τα ονόματα που έχουν «παίξει» ήδη στη μεταγραφολογία του Παναθηναϊκού. Ο Δανός σούτινγκ γκαρντ στην πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε 9.1 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 0.9 κλεψίματα κατά μέσο όρο στα 24 παιχνίδια που πρόλαβε να παίξει. Μεσούσης της σεζόν έφυγε από τη Ρωσία λόγω του πολέμου και αγωνίστηκε για τους Φοίνιξ Σανς σε 4 παιχνίδια.

Κρούνοσλαβ Σιμόν

Ο «αγέραστος» Κροάτης διανύει το 36ο έτος ζωής του και πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης μπορεί να δώσει ποιοτικά λεπτά ως αλλαγή τόσο στη θέση «2» όσο και στη θέση «3», ενώ με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει κάθε ομάδα και σε άλλους τομείς. Τη σεζόν που μας πέρασε μέτρησε κατά μέσο όρο 6.9 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ.

Mατέουζ Πονίτκα

Ο 28χρονος φόργουορντ έμεινε ελεύθερος από τη Ζενίτ λόγω του πολέμου και αναζητεί την επόμενη ομάδα του. Ο Πολωνός θα ήταν μια αξιόπιστη λύση πίσω από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Στα 20 παιχνίδια που πρόλαβε να παίξει φέτος στην Ευρωλίγκα είχε 4.7 πόντους, 5.2 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ και 0.6 κλεψίματα.

Τζέφρι Τέιλορ

Ο 32χρονος Σουηδός αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης ύστερα από 7 χρόνια και ψάχνει το επόμενο βήμα του. Ο Τέιλορ τη φετινή σεζόν είχε αισθητά μειωμένο χρόνο στη «Βασίλισσα» και έτσι δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του. Στην Ευρωλίγκα είχε κατά μέσο όρο 3.3 πόντους, 0.7 ασίστ και 1.2 ριμπάουντ σε 13 λεπτά συμμετοχής. Ωστόσο, ο Τέιλορ είναι ένας παίκτης που σουτάρει με καλά ποσοστά ευστοχίας και είναι καλός αμυντικά. Θα ήταν χρήσιμος ως αλλαγή στις θέσεις «2» και «3».

Ντεσόν Τόμας

Ένας παλιός γνώριμος του «τριφυλλιού» έμεινε ελεύθερος και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Ντεσόν Τόμας έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την επιθυμία του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Πλέον βρίσκεται στα 30 έτη και τη σεζόν που μας πέρασε είχε κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα 9.6 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 0.8 ασίστ με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου.

Τρέι Τόμπκινς

Ο Τόμπκινς τέθηκε εκτός ρόστερ μέσα στη σεζόν, μετά από διαφωνίες με την ομάδα και έτσι έμεινε ελεύθερος μετά από 7 χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τη φετινή σεζόν, σε 13 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, είχε 5.7 πόντους με 54.1% από το τρίποντο, 2.2 ριμπάουντ και 0.6 ασίστ κατά μέσο όρο. Ο 32χρονος μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή για μπακ απ «4άρι».

Τζόρνταν Μίκι

Ο 28χρονος Τεξανός έμεινε κι αυτός ελεύθερος από τη Ζενίτ λόγω του πολέμου. Ο Μίκι στα 22 παιχνίδια που αγωνίστηκε φέτος στην Ευρωλίγκα είχε κατά μέσο όρο 10.5 πόντους με 35.7% στα τρίποντα, 4.3 ριμπάουντ και 0.9 τάπες. Ο Μίκι μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των ψηλών, ενώ έχει εμπειρία από τη διοργάνωση, καθώς έχει αγωνιστεί άλλες δύο σεζόν με τη Χίμκι και μία με τη Ρεάλ.

 

Έφυγε από τη ζωή η “Παναθηναϊκάρα” Ντίνα Κώνστα!

Previous article

Θριαμβευτής Σάινθ στο θρίλερ του Σίλβερστοουν και πρώτη νίκη στην καριέρα του!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.