0

Η ελπίδες για ένα εισιτήριο στο EU Masters παραμένει για την ομάδα eSports του Παναθηναϊκού, έστω κι αν τα αποτελέσματα του προηγούμενου σαββατοκύριακου δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Η νίκη επί της Emperor Gaming στα πλαίσια της Greek Legends Wings League κράτησε ζωντανούς τους «πράσινους» στον στόχο της διεκδίκησης του εισιτηρίου, όμως δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε. Η επικράτηση της Κυριακής ήρθε μία ημέρα μετά από την ήττα με 2-0 στο κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στην ομάδα eSports του Ιωνικού Νίκαιας. 

Τα eSports είναι μία ανερχόμενη βιομηχανία στον χώρο του αθλητισμού και πολλοί ιδιώτες ή σύλλογοι έχουν ρίξει το βάρος σε αυτά και επενδύουν με κάθε τρόπο. Με ένα παγκόσμιο κοινό που αγγίζει τα 730 εκατομμύρια θεατές συμπεριλαμβανομένου του live streaming και μία βιομηχανία με αξίας της τάξεως του 1,1 δις δολαρίων, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν τόσοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν, έχει επενδύσει σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, την Team Liquid, ενώ ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας, Τζέραρντ Πικέ, ένωσε τις δυνάμεις του με τον πρώην παρουσιαστή Ιμπάι και δημιούργησαν την ομάδα ΚΟΙ. Επίσης, ο επαγγελματίας των παιχνιδιών με τράπουλα, Αντρέ Ακάρι, αγόρασε τις μισές μετοχές της κορυφαίας ομάδας eSports της Βραζιλίας, την FURIA, τη στιγμή που ο παγκοσμίου φήμης ράπερ Drake επένδυσε όχι σε μία, αλλά σε δύο ομάδες eSports: την «100 Thieves» και την «Players’ Lounge». 

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι στο «τριφύλλι», η ομάδα eSports ήταν πάντοτε ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον Ερασιτέχνη. Ο σύλλογος αναγνωρίζει τα οφέλη που μπορεί να φέρει μία ομάδα eSports στο σύγχρονο αθλητισμό και δεν είναι τυχαίο ότι η αναβίωση της ομάδας συνδυάστηκε με τον στόχο της πρόκρισης στο διεθνές τουρνουά EU Masters, όπου τεράστιοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι όπως η Σάλκε, η Αϊντχόφεν και η Λυών θα δώσουν το παρόν. 

Τα πράγματα δεν έχουν πάει πάντως ως τώρα όπως ακριβώς υπολόγιζαν οι «πράσινοι». Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του Greek Legends Wings League, η μία από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγεί στη διεθνή διοργάνωση έχει καπαρωθεί από τους πολύ ισχυρούς Wild Panthers και πλέον το δεύτερο εισιτήριο διεκδικείται από τέσσερις ομάδες, ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός. Οι Project Sinners έχουν προβάδισμα, με 20 πόντους στον βαθμολογικό πίνακα και χρειάζονται μία νίκη για να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο. Η Emperor Gaming έχασε τη δεύτερη θέση με την ήττα από το «τριφύλλι» και μετράει 18 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός ισοβαθμεί με την Pentagon Maze στους 15 βαθμούς. 

Είναι ξεκάθαρο ότι οι «πράσινοι» έχουν πολύ ταλέντο, αλλά η ήττα από τον Ιωνικό δεν αποκλείεται να αποδειχθεί καθοριστική. Τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση είναι εξαιρετικά όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει αξιόλογους αντιπάλους που αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστούν, όμως η ατυχία και η έλλειψη συγκέντρωσης σε αγώνες με υποδεέστερες ομάδες φαίνεται ότι κοστίζουν ακριβά. Όσο το παιχνίδι συνεχίζεται βέβαια, η ελπίδα δεν παύει να παραμένει και μία ήττα της Emperor Gaming στα επόμενα δύο παιχνίδια δεν είναι καθόλου απίθανη περίπτωση. 

Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, οφείλει να κερδίσει τα τελευταία δύο παιχνίδια του που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο και το κρισιμότερο είναι εκείνο κόντρα στους Project Sinners. Μία νίκη θα αναπτερώσει τις ελπίδες πρόκρισης στο EU Masters καθώς θα μειώσει την ψαλίδα από τον προσεχή του αντίπαλο. Από εκεί κι έπειτα, η Κυριακή θα είναι η κρισιμότερη μέρα, όμως ως τότε υπάρχει ακόμη καιρός. Η μετάδοση των δύο τελευταίων αγώνων στη διοργάνωση αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε live streaming από το κανάλι της Red Bull GR στο Twitch. 

Το Greek Legends Wings League είναι πιθανότατα η κορυφαία διοργάνωση του LOL στη χώρα μας, αφού εκτός από διάκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χαρίζει και μεγάλα χρηματικά ποσά. Στο πρώην GL2D, το «τριφύλλι» επέλεξε να ολοκληρώσει το ρόστερ του μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, όταν πρόσθεσε στην ομάδα τον Αλέξανδρο Γκαραγκάνη. Ο «Garaxy» όπως είναι γνωστός στους κύκλους του παιχνιδιού, κάλυψε τη θέσης Jungler και ήδη έχει δείξει την αξία του στους αγώνες όπου έχει συμμετάσχει. Ο Γκαραγκάνης έγινε μέλος της ομάδας του «τριφυλλιού» έπειτα από τη λύση της συνεργασίας με τον «Reveng». 

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Αλ Ντουχαΐλ

Previous article

Εξέλιξη για Μπλάνκο και Εκουαδόρ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.