0

Με τις προσθήκες και τις αλλαγές στο ρόστερ του, ο Παναθηναϊκός ονειρεύεται… το μέχρι που, θα φανεί!

Μετά από μία σεζόν όπου έκλεισε με παραμονή στην Α1 και τη 12η θέση της βαθμολογίας, ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε νέα εποχή και σχεδιάζει την επόμενη μέρα. Τα «κλειδιά» δόθηκαν στον κατάλληλο άνθρωπο, που ακούει στο όνομα Δημήτρης Μάζης. Ο πρώην πολίστας που έχει γράψει ιστορία ως παίκτης αποδεικνύει μέχρι στιγμής ότι γνωρίζει πολύ καλά και τη δουλειά του προπονητή.

Ο Έλληνας κόουτς έδειξε από τη θητεία του στην ΑΕΚ πως μπορεί να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του, οδηγώντας την «Ένωση» στο Final Four Κυπέλλου την περασμένη σεζόν, δυσκολεύοντας μάλιστα για παραπάνω από ένα ημίχρονο τον Ολυμπιακό. Φυσικά όχι μόνο αυτό αφού τη χρονιά 2020-21 έφτασε στον τελικό του θεσμού. Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με το Δημήτρη Μάζη, σειρά πήραν οι προσθήκες παικτών που θα στελεχώσουν το «πράσινο» ρόστερ. Μίξη εμπειρίας και ταλέντου, με στόχο την είσοδο στα πλέι οφ της Α1, κάτι το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να φέρει διεκδίκηση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Παναθηναϊκός για πλέι οφ και άρωμα… Ευρώπης!

Ξεκινάμε από τον γκολκίπερ, τον Ντιμίτριε Ριστίσεβιτς ο οποίος εσχάτως κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα της Σερβίας για το World League. Με παραστάσεις από το Σέρβικο πρωτάθλημα και έχοντας φορέσει το σκουφάκι της Παρτιζάν η οποία θεωρείται από τα «σχολεία» του αθλήματος, είναι βέβαιο πως θα γεμίσει τους συμπαίκτες του με «ασφάλεια».

Κάναμε την αρχή από την μία άκρη του αγωνιστικού χώρου και τώρα θα ταξιδέψουμε απευθείας στην άλλη. Εκεί ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Δημήτρη Σγουρίδη. Ο νεαρός και πολύ ταλαντούχος φουνταριστός πέρσι αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά, με τους Θεσσαλονικείς να τερματίζουν στην 6η θέση και να κλειδώνουν έτσι και το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Σημαντική παρένθεση εδώ, να πούμε ότι από τη στιγμή που καταφέρει το «Τριφύλλι» να κάνει το πρώτο βήμα και να μπει στα πλέι όφ, θα αποκτήσει αυτόματα κάποιες πιθανότητες για την 6η θέση και το εισιτήριο της Ευρώπης. Από τους 8 που μπαίνουν στα πλέι οφ ουσιαστικά, οι 6 την επόμενη σεζόν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εκτός συνόρων διοργάνωση.

Παναθηναϊκός για πλέι οφ και άρωμα… Ευρώπης!

Κλείσιμο παρένθεσης και συνεχίζουμε ακάθεκτοι… Επειδή εν αρχή ην η άμυνα, ο Παναθηναϊκός κινήθηκε έξυπνα με τις επιλογές των Δημήτρη Τζελάτη και Ντανίλο Άντζιτς. Ο Τζελάτης στα 28 του, με μεγάλη εμπειρία στην Α1 πέρσι αγωνίστηκε στον ΑΝΟ Γλυφάδας με τον οποίο πήραν το εισιτήριο για τα πλέι οφ, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει σημαντικά στα «πράσινα» μετόπισθεν. Πολλώ μάλλον δε όταν θα μοιράζεται τα καθήκοντα του με τον 26χρονο Ντανίλο Άντζιτς. Ο Μαυροβούνιος την σεζόν που πέρασε φόρεσε το σκουφάκι του Υδραϊκού κατακτώντας την 5η θέση και το Ευρωπαϊκό εισιτήριο, έχοντας επίσης στο παλμαρέ του ένα χρυσό μετάλλιο με την Εθνική ομάδα στις ηλικιακές κατηγορίες το 2013 στη Μάλτα. Αμφότεροι θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Φτάσαμε λοιπόν στην υπόθεση… περιφέρεια. Εκεί ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε τρεις προσθήκες με τον Δημοσθένη Δερμιτζάκη, τον Μάριο Χατζηγούλα και τον Νικόλα Αλβέρτη. Και οι τρεις με τις παραστάσεις που χρειάζεται η ομάδα. Ο εμπειρότερος της παρέας είναι ο Δερμιτζάκης ο οποίος στα 31 του χρόνια έχει πλούσια καριέρα στην πλάτη του. Πέρσι φόρεσε το σκουφάκι του Εθνικού Πειραιά με τον οποίο πέτυχε την είσοδο στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος. Ο Δερμιτζάκης επιστρέφει σε γνώριμο περιβάλλον αφού αγωνίστηκε επί μία 7ετία με τα πράσινα. Ο δεύτερος κατά σειρά στη λίστα μας, ο Μάριος Χατζηγούλας, την περασμένη διετία πρωταγωνίστησε με το σκουφάκι του Υδραϊκού πετυχαίνοντας συνεχόμενες εισόδους στα πλέι οφ. Με τους δύο προαναφερόμενους αλλά και τον Νικόλα Αλβέρτη ο οποίος επίσης έπαιξε στον Υδραϊκό υπό τις οδηγίες του Μάκη Βολτυράκη φτάνοντας μάλιστα στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου και μία… ανάσα από τον τελικό.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις προσθήκες, αλλά και τους παίκτες που διατηρήθηκαν στο ρόστερ, χωρίς μεγάλες κουβέντες, αφού συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπογράφει κανείς, τα πλέι οφ δείχνουν κοντά και οι «πράσινοι» ίσως σε λίγο καιρό να γλυκοιτάζουν την Ευρώπη.

Επιμέλεια: Γιώργος Φραγκάκης

 

Αυτή τη φανέλα επέλεξαν οι φίλοι των «πρασίνων» για την ομάδα βόλεϊ

Previous article

Ήρθε ξανά στην Αθήνα για να δει Παναθηναϊκό και τα φιλαράκια του ο Μακέντα! (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.