0

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-0 στην Τσεχία από την Σλάβια Πράγας και ψάχνει ένα «μίνι θαύμα» στον επαναληπτικό στην Λεωφόρο για να πάρει την πρόκριση στα Πλέι Οφ του Conference League.


Μπορεί η επιστροφή του Παναθηναϊκού σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά το 2017, να μην συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα, καθώς ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την Σλάβια Πράγας, ωστόσο μπορεί να κυνηγήσει στην ρεβάνς της 11ης Αυγούστου την υπέρβαση και να πάρει αυτός το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Confernence League.

Οποίος παρακολούθησε την προετοιμασία της ομάδας για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, μπορεί να την συνοψίσει σε δύο μόνο λέξεις: ατυχία και ασέβεια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν άτυχος κατά αρχάς, διότι έβλεπε να χάνει βασικά γρανάζια του όσο πλησίαζαν οι μέρες για την αναμέτρηση στην Πράγα. Χουάνκαρ, Σένγκεφελντ και Αλεξανδρόπουλος, απούσιασαν από το βασικό σχήμα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ψάχνει λύσεις και σύστημα… της τελευταίας στιγμής με το οποίο δεν είχε 100% το κεφάλι του ήσυχο, όσο και αν το πίστευε.

Ο φόβος αυτός επιβεβαιώθηκε με το δίδυμο Μάγκνουσον – Σάρλια να δείχνουν σε αρκετές στιγμές ότι είναι ένα δίδυμο χωρίς χημεία, με αποκορύφωμα την στιγμή του δεύτερου γκολ, το κέντρο χωρίς Αλεξανδρόπουλο έμοιαζε άδειο ενώ και η αριστερή πλευρά με τον φιλότιμο Γκάνεα να προσπαθεί αρκετά ανασταλτικά, αλλά στην ανάπτυξη τα «ανεβάσματα» του Χουάνκαρ και οι συνεργασίες του με τον Αϊτόρ ήταν φανερά απούσες.

Κατά δεύτερον, η ασέβεια που έδειξε ο διαιτητής Μπουκέ στο σύλλογο που λέγεται Παναθηναϊκός. Η διαιτησία του «έγειρε» ολοφάνερα στην ομάδα της Σλάβιας με τα φάουλ υπέρ των Τσέχων να είναι σαφώς περισσότερα, η κίτρινη κάρτα εμφανίζονταν με ευκολία μόνο σε παίκτη που φορούσε πράσινα και οι διαιτητικές του αποφάσεις ήταν επιεικώς εξοργιστικές, πρώτα με την αποβολή Παλάσιος με δεύτερη κίτρινη για θέατρο, οπού ο παίκτης ουδέποτε ζήτησε πέναλτι και δεύτερον με την αποβολή Σάντος φάση για την οποία στην αρχή ο «άρχων του αγώνα» την τιμώρησε με κίτρινη κάρτα. Ωστόσο οι «πράσινοι» σε ρόλο… VAR έπεισαν τον Γάλλο να αλλάξει την απόφαση του.

Σίγουρα, δεν μπορεί κανένας να μην καταλογίσει στους παίκτες την έλλειψη δημιουργικότητας και αυτοσυγκέντρωσης, όμως όταν σου συμβαίνουν όλα αυτά δεν μπορείς να μείνεις εκ φύσεως απόλυτα συγκεντρωμένος.

Το γεγονός αυτό αναγνώρισε και ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος δεν στάθηκε σε διαιτητικά λάθη αλλά στην εικόνα της ομάδας, την οποία χαρακτήρισε ως μη αναμενόμενη, ενώ έδωσε το σύνθημα για πρόκριση μέσα στην Λεωφόρο.

Μια πρόκριση που θα έρθει δύσκολα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ποντάρει σε στοιχεία που θα του δώσουν άλλον αέρα στην ρεβάνς, όπως ο παράγοντας που λέγεται «Λεωφόρος», με τον κόσμο στο πλευρό του όπου παίζει, όπως και στην Τσεχία όπου δεν σταμάτησε να τραγουδά ούτε λεπτό, στις επιστροφές παικτών που του έλειψαν, όπως ο Σένγκεφέλντ, αλλά και στον άνθρωπό στην άκρη του πάγκου του, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ξέρει πως να εμψυχώσει τους «πράσινους» και να τους βγάλει ποδοσφαιρικό εγωισμό για να αποδείξουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει το μέταλλο να κερδίζει ακόμα και τους διαιτητές, όπως ο κύριος Μπουκέ που ετσιθελικά δεν τον άφησε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το ματς.

 

Απαράδεκτα ειρωνικά σχόλια από την Εθνική Νιγηρίας για τους Αντετοκούμπο! (Pics)

Previous article

Αποφασισμένος να ξαναγράψει ιστορία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.