0

Ο Γιάννης Αλαφούζος έδειξε τον Δεκαπενταύγουστο πως σκέφτεται τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν, με τις αποφάσεις του στις υποθέσεις του Αλεξανδρόπουλου και του Μπερνάρντ.

Παραδοσιακά, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, με τα… μπάνια του λαού να κορυφώνονται, η ειδησεογραφία στην Ελλάδα «παγώνει». Όμως, η επικαιρότητα του Παναθηναϊκού είχε δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις: το «όχι» στη Βερόνα για την πώληση του Αλεξανδρόπουλου και τη διαφαινόμενη απόκτηση του Μπερνάρντ Ντουάρτε.

Αμφότερες, φέρουν την «υπογραφή» του Γιάννη Αλαφούζου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ απέρριψε δίχως δεύτερη σκέψη την πρόταση της Βερόνα για τον Αλεξανδρόπουλο. Ταυτόχρονα, έχει εγκρίνει τις υπερβάσεις στο οικονομικό για την επίτευξη συμφωνίας με τον Μπερνάρντ. Εάν ήθελε τα λεφτά (που δεν είναι λίγα και θα ήταν χρήσιμα μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Σλάβια Πράγας), ο Αλαφούζος θα ενέκρινε την πώληση. Αντίστοιχα, δεν θα αύξανε και άλλο το μπάτζετ, με την έλευση ενός ακριβοπληρωμένου ποδοσφαιριστή, όπως ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός.

Εξαρχής, ο Αλαφούζος σκόπευε να στηρίξει έμπρακτα τον Γιοβάνοβιτς με την αναβάθμιση του ρόστερ. Και δεν θα φειδόταν χρημάτων, έχοντας διαβεβαιώσει τον Σέρβο προπονητή που θα του φέρει όποιον διάλεγε. Οι γύρω από τον Αλαφούζο ήξεραν πολύ καλά την πρόθεση του, όμως ο κόσμος δικαιολογημένα αμφέβαλλε και ήταν καχύποπτος.

Ωστόσο, πλέον τα περιθώρια αμφιβολίας μάλλον εξαλείφονται. Η καταβολή 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταγραφή του Άντραζ Σπόραρ από τη Σπόρτινγκ ήταν μία απτή απόδειξη, σε ένα τάιμινγκ που όλοι εξέφραζαν ανοιχτά τη δυσπιστία και τη δυσαρέσκεια τους. Η έλευση του Βέρμπιτς πιστοποίησε τη διάθεση του Αλαφούζου για συνέχεια και συνέπεια.

Οι σημερινές εξελίξεις αποδεικνύουν ότι οι προηγούμενες κινήσεις δεν ήταν μεμονωμένες. Ειδικά το «όχι» για τον Αλεξανδρόπουλο. Γιατί ακόμα και αν η μεταγραφή του Μπερνάρντ δεν ολοκληρωθεί, ο Παναθηναϊκός με τις αποδοχές που προσφέρει, μπορεί να εντοπίσει ποδοσφαιριστή ανάλογου βεληνεκούς. Η αγορά ποτέ δεν στερεύει από παίκτες, εφόσον έχεις λεφτά να ξοδέψεις.

Όμως, ο Αλεξανδρόπουλος είναι μία μοναδική περίπτωση. Έλληνας από την ακαδημία του Τριφυλλιού, το κορυφαίο ταλέντο της γενιάς του, ένας μέσος με προδιαγραφές να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό το «πακέτο» είναι αδύνατο να αναπληρωθεί από άλλον, διότι πολύ απλά κανένας άλλος τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει τα ανάλογα χαρακτηριστικά.

Ο Αλαφούζος θέλει να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στο πραγματικό μέγεθος του, έχοντας και το όραμα της κατασκευής του νέου γηπέδου. Δείχνει να έχει ωριμάσει παραγοντικά, έχοντας πληρώσει ακριβά τα σφάλματα και τις παραλείψεις του και πλέον ανταποκρίνεται με το παραπάνω στον ρόλο που έχει, ως ο ιδιοκτήτης της σπουδαιότερης ελληνικής ομάδας. Και αυτό είναι η πιο σημαντική μεταγραφή του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν…

 

πηγή: paopantou.gr

Ο Καρλίτος αφήνει το “10” και έρχεται να το πάρει ο Μπερνάρντ

Previous article

Το Τριφύλλι επιστρέφει: Πριν ένα χρόνο θα μας περνούσαν για τρελούς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.