0

Πριν αρχίσει να ματώνει τα αντίπαλα δύχτια πήγε να σκίσει τα δικά μας

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αποτελεί ζωντανό μύθο και θρύλο του Παναθηναϊκού. Δεν θέλει και ιδιαίτερες συστάσεις, όλοι θυμόμαστε τις δύο μαγικές σεζόν του στην Ελλάδα, όπου πήρε την ομάδα στις πλάτες του οδηγώντας την στην δόξα του νταμπλ και των ευρωπαϊκών πορειών. Πέρα απ’ τα παραπάνω όμως, ο Γάλλος σταρ αποτελεί και τον λόγο που οι περισσότεροι εξ ημών, γεννημένοι μεταξύ 1998-2003, γίναμε Παναθηναϊκοί.

Και επειδή όλοι οι θρύλοι έχουν και τους… σκελετούς τους στην ντουλάπα, ήρθε η ώρα να θυμίσουμε ένα απρόσμενο γεγονός. Ο Σισέ πριν έρθει στην Ελλάδα και φορέσει την πράσινη φανέλα, ήταν πολύ κοντά να βάλει γκολ στον Παναθηναϊκό και μάλιστα σε επίσημο παιχνίδι για το κύπελλο UEFA.

Γυρνάμε στο 2004, την χρονιά του νταμπλ (σύμπτωση θα είναι) όπου ο Παναθηναϊκός πήγαινε σφαίρα στο πρωτάθλημα και είχε φτάσει στον Γ’ γύρο του UEFA. Εκεί θα έβρισκε στον δρόμο την γαλλική Οσέρ του μεγάλου δασκάλου Γκι Ρου. Τότε στην κορυφή της επίθεσης αγωνιζόταν ο 24χρονος Τζιμπρίλ, που είχε βγάλει μάτια στην League 1 και μετρούσε μέχρι τότε 20 γκολ (ολοκλήρωσε με 26 την χρονιά) σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τότε.

Πολύ πίστευαν πως ο Παναθηναϊκός δεν θα γλίτωνε απ’ τα “πόδια” του και παραλίγο θα επιβεβαιώνονταν, εάν δεν υπήρχε ο Χαλκιάς και η κλειστή άμυνα των Γκούμα και Μικάελσεν. Η καλή αμυντική λειτουργία εγκλώβισε το βαρύ πυροβολικό της Οσέρ, που όσο και να προσπάθησε δεν σκόραρε σε κανένα απ’ τα δύο παιχνίδια, παρότι ήταν πολύ κοντά.

Το πρώτο παιχνίδι στην Γαλλία έληξε 0-0 όμως στον επαναληπτικό της Λεωφόρου, παρότι οι πράσινοι είχαν το πάνω χέρι σε όλη την διάρκεια, ο Σαλομόν Καλού σκόραρε στο 72′. Το σκορ αυτό παρέμεινε μέχρι το τέλος και ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε. Για να είμαστε δίκαιοι η Οσέρ είχε τότε ένα πάρα πολύ δυνατό ρόστερ, με πάρα πολλούς μελλοντικούς αστέρες του γαλλικού ποδοσφαίρου και ήταν δύσκολη αντίπαλος.

 

Ο Σισέ το καλοκαίρι αποχώρησε για την Λίβερπουλ, όπου κατέκτησε και το Championsleague του 2006 και ύστερα από 5 χρόνια θα πατούσε στην Αθήνα, για να γράψει μια νέα εποποιΐα στην ιστορία του συλλόγου. Αλλά η απορία παραμένει, τι θα γινόταν εάν σκόραρε εναντίον του τριφυλλιού;

Με εκπληκτικό Πάολο Φερνάντες πήρε τον πόντο ο Βόλος

Previous article

Για δείπνο Βέρμπιτς και Σπόραρ (pic,vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.