0

Ακόμα ένας νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής θα δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Η περίπτωση του Ματθαίου Τσίγκα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες με πιο σημαντική απ΄όλες τον… παππού του!

Στις ακαδημίες της Στουτγκάρδης εντάσσεται ο πρώην παίκτης της Κ15 του Παναθηναϊκού, Ματθαίος Τσίγκας και το gazzetta εξασφάλισε όλες τις λεπτομέρειες της μετακίνησης, μαζί με την πρώτη του φωτογραφία με τα χρώματα της νέας του ομάδας.

Ο Τσίγκας είναι σέντερ φορ που ανήκε από το 2017 στον Παναθηναϊκό. Κατά την περσινή σεζόν ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Κ15 που έφτασε στο final four της Super League και αγωνίστηκε σε όλα τα ματς (15) σημειώνοντας 6 γκολ. Τον περασμένο Ιούνιο αποφάσισαν από κοινού με τον Παναθηναϊκό να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Ο μικρός πήγε διακοπές στη Στουτγκάρδη όπου ζει μόνιμα ο παππούς του Φώτης και εκεί έμελε να του παρουσιαστεί μια ευκαιρία ζωής. Πέρασε δοκιμαστικά με την τοπική ομάδα που διαθέτει μία από τις κορυφαίες ακαδημίες στη Γερμανία και τα πήγε εξαιρετικά, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να τον εμπιστευτει ένα top club του εξωτερικού που πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στις αναπτυξιακές ηλικίες. Μετά ξεκίνησε μια διαδικασία η οποία αποδεικνύει τις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν σε σύγκριση με την Ελλάδα σε επίπεδο υποδομών.

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι διακοπές του και επέστρεψε στην Ελλάδδα, οι Γερμανοί του ζήτησαν να μεταβεί ξανά στη Στουτγκάρδη για να υποβληθεί σε λεπτομερείς εξετάσεις και να περάσει από εργομετρικά τεστ. Τον υπέβαλαν ακόμα και σε εξέταση οστικής ηλικίας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκεται «μπροστά» από τα παιδιά της ηλικίας του. Το σημαντικό είναι ότι δεν μιλάμε για κάποιον επαγγελματία που θα αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή, αλλά για ένα παιδί που θα στελεχώσει τις ομάδες Κ16 και Κ17! Έτσι λειτουργούν στις ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες, παρατηρώντας και την παραμικρή λεπτομέρεια αφού στις αναπτυξιακές ηλικίες τα δεδομένα αλλάζουν από μήνα σε μήνα. Ένα παιδί 15 ετών μπορεί να έχει «πιάσει ταβάνι» όσον αφορά την ανάπτυξη του, άρα το γεγονός ότι διακρίνεται όταν παίζει με συνομηλίκους του δεν σημαίνει και πολλά.

Ωστόσο, οι εξετάσεις πήγαν καλά και την περασμένη εβδομάδα ο Ματθαίος μετέβη στη Γερμανία για μόνιμη εγκατάσταση. Έτσι, εντάσσεται κι αυτός στον κύκλο που έχει ανοίξει η Στουτγκάρδη με την Ελλάδα και στον οποίο βρίσκονται ήδη ο Ντίνος Μαυροπάνος, ο Χουάν Χοσέ Περέα που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κυρίως ο Θωμάς Καστανάρας. Αυτός είναι ο «οδηγός» για τον Τσίγκα, αφού θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία «projects» των ακαδημιών, αναδείχθηκε κυπελλούχος και πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα U19 την περίοδο που πέρασε και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Το περασμένο Σάββατο, μάλιστα, ήταν στην αποστολή για το ματς με τη Φράιμπουργκ.

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, τρίτος ηλικιακά ανάμεσα σε εννέα αδέλφια, αδέλφια, ο Τσίγκας μεγάλωσε στην Ερέτρια απ΄οπου ταξίδευε στην Παιανία σε μόνιμη βάση τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο πατέρας του Θωμάς είναι άνθρωπος που ποδοσφαίρου, προπονητής και κάτοχος διπλώματος UEFA Α΄, που γνωρίζει τι είναι καλύτερο γα τα παιδιά του. Ειδικά για τα δύο που παρουσιάζουν ξεχωριστή ικανότητα στο άθλημα που υπηρετεί, αφού υπάρχει και ο 13χρονος Στέφανος που ανήκει στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά τον Ματθαίο με δεδομένο ότι είναι μικρότερος από 16 ετών, δεν θα μπορούσε να μετακινηθεί σε σύλλογο του εξωτερικού. Όμως, το εμπόδιο αυτό παρακάμπτεται χάρη στον παππού του! Ο Ματθαίος Τσίγκας είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Στουτγκάρδης, μαθαίνει γερμανικά μαζί με τον Περέα και ετοιμάζεται για μια μεγάλη εμπειρία σε επίπεδο ανώτερο από αυτό που είχε συνηθίσει.

 

Tο πρόβλημα που δημιουργείται στην μεσαία γραμμή και η σωστή πώληση του Αλεξανδρόπουλου

Previous article

Η ευκαιρία του Παναθηναϊκού: Όποιος πάρει αυτόν τον παίκτη στην Ελλάδα αλλάζει επίπεδο στα χαφ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.