0

Η νέα χρονιά εμπνέει αισιοδοξία ωστόσο…

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε νέα εποχή στο μπάσκετ. Μετά από μία κακή χρονιά, όπου χάθηκαν το κύπελλο και το πρωτάθλημα, η ομάδα έχει πλέον καινούργιο προπονητή και τεχνικό διευθυντή. Όμως καλό θα είναι να βγάλουμε τα περσινά απ’ το κάδρο και ας επικεντρωθούμε στο δύσκολο έργο που έχουν να φέρουν εις πέρας η διοίκηση και ο Μαυροβούνιος τεχνικός.

Για μια χρονιά δεν χάνεται ο σύλλογος

Είναι γεγονός πως η περσινή σεζόν έφερε απογοήτευση και γκρίνια στον κόσμο και είναι απολύτως λογικό. Μετά από 22 χρόνια συνεχόμενων τίτλων, παρά τις μέτριες πορείες στην Euroleague της τελευταίας δεκαετίας, έφτασε η στιγμή ο «Εξάστερος» να απωλέσει δύο εγχώριους τίτλους. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά και πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Ναι, σε κανέναν μας δεν αρέσουν οι συνεχόμενες ήττες και η μέτριες, προς κακές, εμφανίσεις. Ουδείς θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο, να πληρώνει εισιτήριο και να αντικρίζει ένα θέαμα που δεν ικανοποίει ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε και τους ιθύνοντες της ομάδας.

Αλλά είναι λογικό, όπως είχε δηλώσει για όσους θυμούνται και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το 2020, για τις μεγάλες ομάδες, ασχέτως αθλήματος, να περνούν από περιόδους «πτώσης». Απλά παραδείγματα είναι εκείνα των Μίλαν, Μάντσεστερ και Άγιαξ. Και εάν θέλετε να πάμε στο μπασκετικό «παρκέ», αυτά των ΤΣΣΚΑ και Ζαλγκίρις ή Εφές και Μπαρτσελόνα. Η ζωή έχει τα… πάνω της και τα κάτω της και ο Παναθηναϊκός σίγουρα δεν μπορεί να παρεκκλίνει απ’ την φυσική ροή των πραγμάτων.

Ο σοφός λαός μας λέει πως «έχει ο καιρός γυρίσματα», τίποτα δεν μένει ίδιο και απαράλλακτο για πάντα. Ο «Εξάστερος» πέρασε από μια δύσκολη, μεταβατική θα λέγαμε περίοδο και ήρθε η πλέον η ώρα να επανέλθει στην κανονικότητα.

Η εγγύηση Γιαννακόπουλου

Είναι γνωστό πως εδώ και δύο χρόνια ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έχει δηλώσει, σε όλους τους τόνους, πως θέλει να απεμπλακεί απ’ την κοινά του Παναθηναϊκού. Όσο και αν μας δυσαρεστεί αυτή του η απόφαση πρέπει να γίνει σεβαστή και αποδεκτή. Όμως, μέχρι να βρεθεί ο επόμενος ιδιοκτήτης είναι αναγκαίο να κρατηθεί η ομάδα σε ένα αξιοπρεπές, για την ιστορία της, επίπεδο. Το πλάνο “εσόδων-εξόδων”, όσο εύηχο και αν ακουγόταν, δεν βγήκε.

Οι τρύπες που δημιουργήθηκαν ανάγκασαν τον αποστασιοποιημένο DPG να ξαναβγεί, μερικώς, στο προσκήνιο. Πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έτσι την Τρίτη 12 Απριλίου, λύθηκε η συνεργασία με τον προπονητή Δημήτρη Πρίφτη, τον γενικό διευθυντή Δημήτρη Διαμαντίδη και τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Παππά, ενώ παραιτήθηκε και ο Τάκης Τριαντόπουλος. Τεχνικός διευθυντής ανέλαβε ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος έφερε στο τριφύλλι τον Ντέγιαν Ράντονιτς για την θέση του πάγκου. Και μαζί ξεκίνησαν τον μεταγραφικό σχεδιασμό, με 7 παίκτες να έχουν ήδη πατήσει στο Ελ. Βενιζέλος για να στελεχώσουν το καινούργιο ρόστερ.

Όλοι μαζί σαν γροθιά

Όμως, για να πάει μπροστά η ομάδα στις φετινές της υποχρεώσεις της, δεν φτάνουν μόνο τα λεφτά, οι μεταγραφές, ο νέος προπονητής και οι νίκες. Χρειάζεται να σταθεί ο κόσμος δίπλα στην ομάδα. Το διαχρονικό μότο μας είναι «στα εύκολα και στα δύσκολα πάντα μαζί σου Παναθηναϊκέ». Μέχρι τώρα, όσο ήταν δυνατό, τηρήθηκε στο ακέραιο απ’ τους φίλους της ομάδας. Είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η στήριξη και φέτος και του χρόνου και του… «παραχρόνου».

Χωρίς τον κόσμο στο πλευρό της, όχι ο Παναθηναϊκός, καμία ομάδα δεν έχει λόγο ύπαρξης. Οι αείμνηστοι Παύλος και Θανάσης διοίκησαν και έφτασαν τον «Εξάστερο» στην δόξα και στα πανευρωπαϊκά μεγαλεία, ακολουθώντας πιστά το τρίπτυχο «κόσμος, ομάδα, διοίκηση». Να το θυμηθούν λοιπόν όλοι και ας πλαισιώσουν με αγάπη και με πίστη την νέα προσπάθεια των Ράντονιτς και Πεδουλάκη.

 

πηγή: paopantou.gr

Ο Τσάβι Ρόκα… απέκλεισε τον Μπλάνκο!

Previous article

Να γιατί τον θέλει η Σπόρτινγκ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.