0

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Το μάτι του… γυάλιζε από την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Όταν όλος ο ελληνικός Τύπος την αποθέωνε για τις ικανότητές του έκλεισε τα… αυτιά του. Δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να δουλεύει και να είναι απόλυτα προσηλωμένος στο ποδόσφαιρο. Χωρίς πολλά λόγια και πάντα με πράξεις μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου έδινε και δίνει τις απαντήσεις του.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος σε ηλικία μόλις 20 ετών κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, κάτι που φυσικά οφείλει κυρίως στον ίδιο αλλά και στον Παναθηναϊκό που τον πίστεψε. Για να φτάσει εδώ δεν ήταν τίποτα εύκολο. Άλλωστε ξέρετε πόσα παιδιά έχουν το ταλέντο, αλλά δεν δουλεύουν και χάνονται.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις με τη φανέλα του τριφυλλιού. Έχει βελτιωθεί, σίγουρα ακόμα δεν έχει φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του, αλλά χαφ με τα χαρακτηριστικά του σε αυτή την ηλικία δεν υπάρχουν πολλά στην Ευρώπη. Αυτό είδε και η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και αποφάσισε να βάλει το χέρι στην τσέπη για να τον κάνει δικό της.

Ο νεαρός χαφ παραμένει ταπεινός, από το πρώτο του παιχνίδι μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει καθόλου και αυτό αποτελεί το… μισό συστατικό της επιτυχίας. Δεν… ψήλωσε ποτέ όπως κάνουν πολλοί, η επιτυχία του έδινε κίνητρο για να δουλεύει ακόμα περισσότερο. Δεν κοίταξε ποτέ μακριά και πάντα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος μέχρι να έρθει το… πλήρωμα του χρόνου για το επόμενο βήμα, όπως και ήρθε.

Το θέμα είναι να δούμε από που ξεκίνησε ο Σωτήρης και πως έφτασε μέχρι εδώ. Μια μέχρι τώρα καριέρα που επ΄ ουδενί δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα…

Από τις ακαδημίες του Βασίλη Λάκη στον Παναθηναϊκό

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος από πολύ μικρή ηλικία έπαιζε ποδόσφαιρο. Ηταν και είναι μια αγάπη με την… πρώτη ματιά. Ο Ατρόμητος Χαλανδρίου, που ήταν η ακαδημία του Βασίλη Λάκη, ήταν ο πρώτος του σταθμός μέχρι την ηλικία των 12 ετών.

Τα πολύ καλά του χαρακτηριστικά κέντρισαν το ενδιαφέρον του προπονητή τότε των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, Άρη Κυριαζή, σε ένα τουρνουά που συμμετείχε η Ακαδημία του και η ΑΕΚ. Ο πιτσιρικάς τότε Αλεξανδρόπουλος δοκιμάστηκε στη πράσινη ακαδημία και με γρήγορες κινήσεις οι άνθρωποι του τριφυλλιού τoν έκαναν δικό τους.

Η εξέλιξη του στις πράσινες ακαδημίες ήταν ταχεία και όλοι έβλεπαν στο πρόσωπο του ένα παίκτη που έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει σημείο αναφοράς σε κάποια χρόνια από τότε στην πρώτη ομάδα του τριφυλλιού.

Στις μικρές ομάδες του τριφυλλιού ήταν αρχηγός ενώ γρήγορα έγινε διεθνής με την ομάδα των Παίδων. Το γεγονός ότι από μικρός πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού κάνει άπαντες να κατανοήσουν τον ηγετικό του χαρακτήρα.

Ο Ουζουνίδης και ο σοβαρός τραυματισμός

Ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου από την πρώτη ομάδα του τριφυλλιού ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Έλληνας προπονητής τον Φεβρουάριο του 2018 και ενώ ο Αλεξανδρόπουλος ήταν μόλις 17,5 ετών τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα. Μάλιστα για το θέμα αυτό ο χαφ του Παναθηναϊκού είχε αναφέρει σε συνέντευξή του πρόσφατα: «Θυμάμαι τότε ο προπονητής μου στην Κ17 είχε έρθει και μου είχε πει πως από την επόμενη ημέρα θα είμαι στην πρώτη ομάδα. Με είχε φωνάξει την επόμενη μέρα ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης και μου είχε πει πόσο πιστεύει σε μένα. Τον ευχαριστώ και του χρωστάω πολλά. Είδα τότε πως είναι να αγωνίζεσαι στο πρώτο επίπεδο, οι ρυθμοί ήταν πολύ διαφορετικοί. Όλο αυτό μου έδωσε έξτρα κίνητρο να προσπαθήσω. Με είχε πει χωροφύλακα, γιατί του άρεσε πως κυνηγούσα τους χώρους! Μου είχε πει πως έχω ένα σημαντικό προσόν, την ταχύτητά μου και πως μέσα από σκληρή δουλειά μπορώ να εξελιχθώ σε ένα πολύ καλό χαφ».

Παρόλα αυτά, τον Μάϊο του 2018 μια άσχημη στιγμή ήρθε να ανακόψει την ανοδική πορεία του νεαρού. Συγκεκριμένα, στις 09/05/18 στον τελικό της Κ-17 στο Αγρίνιο ο Αλεξανδρόπουλος έσπασε ένα κόκκαλο στο γόνατο κατά τη διάρκεια του ματς. Παρόλα αυτά έβγαλε όλο τον αγώνα και την παράταση. Οι πράσινοι τότε έχασαν τον τίτλο ενώ ο νεαρός αναγκάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Ο τραυματισμός του ήταν πολύ σοβαρός, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για εννέα μήνες! Οι περισσότεροι με έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό σε αυτή την ηλικία θα τα είχαν παρατήσει, αλλά ο νεαρός δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε!

Στην προετοιμασία της σεζόν 2019-20 ο Γιώργος Δώνης τον πήρε στην προετοιμασία και μάλιστα στις 18/07/19  έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του τριφυλλιού στη φιλική νίκη επί της Φέγενορντ με 3-0.

Η ανανέωση του συμβολαίου του, το επίσημο ντεμπούτο και ο νέος τραυματισμός

Την τελευταία μέρα του Αυγούστου του 2019 επέκτεινε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2022. Ο νεαρός το μόνο που ήθελε να κάνει είναι να συνεχίσει να φοράει τα πράσινα και δεν μπήκε καν στη διαδικασία να συζητήσει για οικονομικά θέματα.

Το επίσημο ντεμπούτο του με τα πράσινα το έκανε στις 20 Οκτωβρίου του 2019. Ο Γιώργος Δώνης στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο τον έβαλε στο 75ο λεπτό του αγώνα στη θέση του Κουρμπέλη και ο Σωτήρης ανταπεξήλθε στο 100%.

Στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Παναχαϊκή (05/12/19) έπαιξε βασικός για πρώτη φορά. Λίγες μέρες αργότερα, ο Δώνης τον προόριζε για βασικό για το εκτός έδρας ματς με τον Βόλο, ωστόσο σε μία προπόνηση έπαθε κάταγμα στο χέρι.

Ο Δώνης του έδωσε κι άλλες ευκαιρίες και σε κάθε ματς που έπαιζε ο νεαρός τον δικαίωνε.

Τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που έδειξαν ότι είναι έτοιμος

Ο προπονητής του τριφυλλιού πέρυσι, Γιώργος Δώνης, στο εντός έδρας ματς  με τον Ολυμπιακό στα  πλέι οφ της σεζον 2019-20 τον ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικό. Ο νεαρός όσο περνούσε η ώρα ήταν όλο και καλύτερος και πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση.

Μάλιστα στο ματς αυτό έκανε μια κίνηση, που έκανε όλους τους Παναθηναϊκούς να μιλήσουν γι΄ αυτόν. Συγκεκριμένα φίλησε το τριφύλλι στο στήθος και έδειξε… πολλά.

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην 7η αγωνιστική των περσινών πλέι οφ ήταν συγκλονιστικός. Ο Αλεξανδρόπουλος ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ενώ με την παρουσία του έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι έτοιμος να προσφέρει και να κάνει τη διαφορά.

H καθιέρωση με τον Μπόλονι

Η σεζόν 2020-21  δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς με τον νεαρό να χάνει ένα μέρος της προετοιμασίας λόγω ενός προβλήματος. Ο Αλεξανδρόπουλος μπήκε κανονικά και ο Πογιάτος του έδωσε κάποιες ευκαιρίες.

Με τον Μπόλονι ο νεαρός ωστόσο άρχιζε να παίζει βασικός και να αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας του τριφυλλιού. Ο Αλεξανδρόπουλος άρχισε να γίνεται ένα σημαντικό κλειδί της μεσαίας γραμμής της ομάδας.Εκείνη τη σεζόν πραγματοποίησε συνολικά 29 εμφανίσεις και μία ασίτσ

Αυτή η ασίστ ήταν και το highlight του εκείνη τη σεζόν. Ήταν στο ματς τον ΟΦΗ, όταν πήρε την μπάλα στο κέντρο, πέρασε όλη την ομάδα και με έναν εκπληκτικό τακουνάκι έδωσε γκολ πάρε – βάλε στον  Αργύρη Καμπετσή.

H πρώτη κλήση στην Εθνική

Στις 26 Μαρτίου του 2021 για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών για το φιλικό με την Ονδούρα από τον Τζον Φαν΄τ Σχιπ.

Μάλιστα στο φιλικό αυτό πραγματοποίησε και το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την Εθνική μας ομάδα, αγωνιζόμενος για 13 λεπτά. Από κει και έπειτα βρισκόταν κανονικά στην αποστολή της ομάδας στα περισσότερα ματς των προκριματικών του Μουντιάλ ενώ την πρώτη του επίσημη εμφάνιση την έκανε πριν από 2,5 περίπου μήνες στο 3-0 επί της Κύπρου για το Nations League. Συνολικά στα 20 του χρόνια έχει καταγράψει 5 συμμετοχές και έχει μοιράσει μία ασίστ.

Η ανανέωση, τα γκολ, η γεμάτη χρονιά και η ώρα για το επόμενο βήμα

Ο νεαρός χαφ τον περασμένο Ιούνιο συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό για την επέκταση της συνεργασίας του μέχρι το 2024. Ο Αλεξανδρόπουλος πήρε παραπάνω χρήματα ως επιβράβευση για την απόδοσή ενώ δεν μπήκε ρήτρα και κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο το τριφύλλι να διαπραγματεύεται την πώληση του στην τιμή που αυτό θεωρεί.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περσινή σεζόν. Συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Σμύρνης μπήκε στο δεύτερο μέρος του αγώνα και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα πράσινα και τι… γκολ. Μια σουτάρα από 25 μέτρα που δεν άφησε κανένα δικαίωμα στον κίπερ του Απόλλωνα να αντιδράσει.

Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του τριφυλλιού πέτυχε άλλο ένα τέρμα. Στις 12 Ιανουαρίου του 2021 στην πρώτη αναμέτρηση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Βόλο πέτυχε το δεύτερο γκολ του τριφυλλιού και ουσιαστικά «σφράγισε» την πρόκριση.

Ο νεαρός έμαθε αρκετά από τον Σέρβο προπονητή, έγινε καλύτερος, το παιχνίδι του σιγά σιγά άρχιζε να γίνεται πιο ώριμο. Την περσινή σεζόν μάλιστα συνολικά κατέγραψε 35 συμμετοχές, πέτυχε 2 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ. Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο νεαρός πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις με το τριφύλλι και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να κατακτήσουν οι πράσινοι το Κύπελλο, αλλά και για να πάρουν το εισιτήριο για την Ευρώπη.

Έχοντας λοιπόν πάρει όλα τα κατάλληλα εφόδια κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ταπεινότητα, σκληρή δουλειά, συγκέντρωση και με έναν στόχο: να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί. Αυτά είναι τα στοιχεία που ουσιαστικά έστρωσαν τον δρόμο για να μπορέσει ο νεαρός να ανήκει πλέον στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι ένα νεαρό παιδί που πρέπει να αποτελεί πρότυπο για τους υπόλοιπους… μικρούς, ακόμα και αν δεν έχει πετύχει ακόμα τίποτα από αυτά που πραγματικά μπορεί στην καριέρα του. Το τσάλεντζ της Σπόρτινγκ είναι αρκετά μεγάλο και ο Σωτήρης είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, όπως έκανε πάντα στην καριέρα του. Άλλωστε ποτέ και τίποτα δεν του χαρίστηκε, πάντα το κέρδιζε με… μόχθο.

Πηγή: sdna.gr

 

 

Ξεκίνησε ο Μάγκνουσον – η πιθανή ενδεκάδα για ΟΦΗ

Previous article

Τελικά έγινε… Άραβας ο Βιτίνιο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.