0

Την μεγαλύτερη ρήτρα αποδέσμευσης που έχει μπει ποτέ σε συμβόλαιο Έλληνα ποδοσφαιριστή έβαλε η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου.

Οι πληροφορίες από την Πορτογαλία μιλούσαν για ρήτρα ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο το συμβόλαιο που υπεγράφη είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Τα λιοντάρια έβαλαν ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, δείγμα του πόσο πολύ πιστεύουν στο πρότζεκτ του 21χρονου μέσου, ο οποίος επέλεξε να φοράει την φανέλα με το νούμερο 6, όπως και στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε το 30% από τη επόμενη πώληση του Αλεξανδρόπουλου, όμως κι εκεί υπήρξε μία συμφωνία που δεν έχει προηγούμενο για Έλληνα ποδοσφαιριστή που φεύγει στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, η Σπόρτινγκ μπορεί να εξαγοράσει τμηματικά αυτό το 30%, αν κρίνει ότι την συμφέρει οικονομικά. Οι Πορτογάλοι μπορούν να αποκτήσουν αρχικά το 15% και εν συνεχεία το άλλο 15% των δικαιωμάτων του Έλληνα μέσου, καταβάλλοντας στον Παναθηναϊκό συνολικά ένα ποσό που θα φτάνει στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, μεγαλύτερο από αυτό που πήρε το τριφύλλι για την απευθείας παραχώρηση του παίκτη!

 

Ανακοίνωσε Αλεξανδρόπουλο η Σπόρτινγκ: «Sotos is ready» – Τον αποχαιρέτησε ο Παναθηναϊκός (vid)

Previous article

Γελάει ο κόσμος με τον Καραντώνη και τα “παιδιά του Πειραιά”! (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.