0

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, Σεμπάστιαν Παλάσιος και Ρούμπεν Πέρεθ συνεχίζουν τις πολύ καλές εμφανίσεις και την φετινή σεζόν και είναι με το… πόδι πατημένο στο γκάζι.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι πράσινοι μετά τη νίκη την πρώτη αγωνιστική επί του Ιωνικού με 1-0, έφυγε με το διπλό από την έδρα του ΟΦΗ (0-2) και έτσι βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι νίκες αυτές είχαν αρκετούς πρωταγωνιστές και μεταξύ αυτών είναι και τρεις ποδοσφαιριστές που και πέρυσι αποτέλεσαν τους MVP του τριφυλλιού και είχαν μερίδιο και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και στην πολύ καλή πορεία της ομάδας ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό της σεζόν. Ο λόγος για τους Αϊτόρ, Παλάσιος και Ρούμπεν.

Οι δύο πρώτοι ήταν από τους πρώτες σκόρερ της ομάδας και ο τρίτος αποτέλεσε το… κομπιούτερ στην μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Και οι τρεις λοιπόν με το… πόδι πατημένο στο γκάζι συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις και δίνουν στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς τις λύσεις που ψάχνει.

Πάμε λοιπόν να δούμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά:

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα

Ο Ισπανός εξτρέμ με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο έχει πραγματικά αναγεννηθεί. Την περσινή σεζόν ήταν από τους κορυφαίους του τριφυλλιού. Μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν ο ποδοσφαιριστής που πέτυχε το γκολ στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ και ήταν ο πρώτος σκόρερ στην διαδικασία των πλέι οφ. Άλλωστε ολοκλήρωσε τη σεζόν με 9 γκολ ενώ μοίρασε 10 ασίστ.

Το φετινό πρωτάθλημα το ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε την περσινή σεζόν, δηλαδή με γκολ. Συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου στο ματς της πρώτης αγωνιστικής με τον Ιωνικό πέρασε μια μαγική ασίστ στον Σπόραρ, ο οποίος με υπέροχη ενέργεια κέρδισε το πέναλτι. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Ισπανός εξτρέμ και φυσικά δεν αστόχησε.

Την δεύτερη αγωνιστική στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, από δική του ασίστ υπέροχη σέντρα προήλθε το 2-0 του Σπόραρ, γκολ με το οποίο ουσιαστικά το τριφύλλι κλείδωσε το τρίποντο. Ωστόσο πέρα από το γκολ και την ασίστ είναι ιδιαίτερα κινητικός και με τις κινήσεις του δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες.

Σεμπάστιαν Παλάσιος

Ο «Τούκου» αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή του Παναθηναϊκού την περσινή καλοκαιρινή περίοδο. Οι πράσινοι ξόδεψαν ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ (μαζί με την φορολογία) για να τον φέρουν από την Ιντεπεντιέντε. Ο Παλάσιος αμφισβητήθηκε έντονα από μερίδα του κόσμου του τριφυλλιού, ωστόσο όσο περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και καλύτερος. Η επαφή του με τα δίχτυα ήταν αξιοσημείωτη για παίκτη που αγωνίζεται στα άκρα. Πέτυχε αρκετά γκολ, με σημαντικότερο όλων αυτό στο «Γ. Καραϊσκάκης» στα πλέι οφ, που χάρισε το πρώτο διπλό στην έδρα του αιώνιο αντιπάλου μετά από 8 χρόνια. Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον Παλάσιος να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13 τέρματα και 3 ασίστ σε 43 ματς.

Φέτος ξεκίνησε εξίσου καλά και στο πρώτο ματς με τον Ιωνικό ήταν από τους καλύτερους. Μπορεί να μην πέτυχε κάποιο γκολ, αλλά δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Ιωνικού. Έκανε πολλά χιλιόμετρα ενώ για άλλο ένα ματς κράτησε σωστά την θέση του.

Στο ματς με τον ΟΦΗ από την άλλη εκμεταλλεύτηκε την τρομερή πάσα του Πέρεθ και με ένα υπέροχο τελείωμα άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη. Μια νίκη στο συγκεκριμένο γήπεδο που στερήθηκε το τριφύλλι πέρυσι από τον Καραντώνη, τον διαιτητή που… γλίτωσε πριν από λίγες μέρες τον Ολυμπιακό από την ήττα στην Τρίπολη.

Όπως και να έχει ο… Τούκου φαίνεται ασταμάτητος και δείχνει ότι και φέτος θα κάνει την διαφορά, ενώ επειδή μπόρεσε να ξεκουραστεί και λίγο αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι ακόμα καλύτερος από πέρυσι.

Ρούμπεν Πέρεθ

Ένας παίκτης με 10 χρόνια εμπειρία από την La Liga δεν θα μπορούσε να είναι κακός και αυτό ο Ρούμπεν ήρθε να το επιβεβαιώσει από την περσινή πρώτη του σεζόν με τα πράσινα. Ένα… κομπιούτερ στην μεσαία γραμμή, που στην πρώτη πάσα είναι αλάνθαστος. Ένας ποδοσφαιριστής που παραμένει ήρεμος ακόμα και αν έχει τρεις και τέσσερις παίκτες γύρω του. Παραμένει ήρεμος και όταν η μπάλα… καίει στα κρίσιμα παιχνίδια.

Και την περσινή σεζόν ήταν εκ των κορυφαίων του τριφυλλιού, βοήθησε τα μέγιστα ώστε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το Κύπελλο και να βγει σε θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Από την άλλη τη φετινή σεζόν εμφανίζει ακριβώς το ίδιο πρόσωπο.

Ο Ρούμπεν στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος με τον Ιωνικό ήταν ο… εγκέφαλος του παιχνιδιού της ομάδας και φυσικά έτρεξε αρκετά, προκειμένου να μην δέχθει το τριφύλλι επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του.

Όσον αφορά το ματς με τον ΟΦΗ, πέρασε μια απίθανη πάσα στον Σεμπάστιαν Παλάσιος, την οποία ο Αργεντίνος εκμεταλλεύτηκε και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν πραγματικά αλάνθαστος και έδειξε ότι είναι έτοιμος να κουβαλήσει το κέντρο της ομάδας, όντας μάλιστα ένας εκ των αρχηγών.

Από την παραπάνω ανάλυση γίνεται σαφές ότι και οι τρεις ποδοσφαιριστές έχουν ξεκινήσει τη σεζόν με το πόδι πατημένο στο… γκάζι και δείχνουν έτοιμοι να αποτελέσουν και φέτος αιχμή του δόρατος για το τριφύλλι. Άλλωστε με τους παίκτες που ήρθαν και με αυτούς που θα έρθουν θα αποτελέσουν ένα πολύ δυνατό σύνολο.

Ο Τσαγκαράκης στη Λεωφόρο

Previous article

Ανακοίνωσε και επίσημα τον Αγκοστίνιο έως το 2024 για τον Παναθηναϊκό Β’ (Pics)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.