0

Ο Δήμος Αθηναίων εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, για να απομακρυνθούν τα μπάζα από το χώρο της Διπλής Ανάπλασης που θα κατασκευαστεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο.


Σε μία μίνι αναδρομή στο παρελθόν, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε ξοδέψει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ το 2008, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εκσκαφές στο οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης για τη θεμελίωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Εν τέλει, πριν αρχίσει η κατασκευή της εγκατάστασης, το Συμβούλιο της Επικρατείας μπλόκαρε το έργο. Το οποίο «πάγωσε» για μία δεκαετία, μέχρι να το επανεκκινήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης το 2019, με την τωρινή μορφή του.

Στο ενδιάμεσο, το σκαμμένο οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης γέμισε μπάζα. Είτε λόγω της ελλιπούς φύλαξης, είτε επειδή επιτράπηκε εκ των έσω, κάποιοι εναπόθεσαν στο χώρο όγκους χώματος, σκουπιδιών και άλλων φερτών υλικών, που δεν θα έπρεπε να ξεφορτωθούν εκεί.

Ανεξαρτήτως των ευθυνών που πρέπει να αναζητηθούν στο εσωτερικό των δημοτικών υπηρεσιών, για να προχωρήσει η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου, το οικόπεδο πρέπει να αδειάσει και να απορρυπανθεί.

Ο Δήμος Αθηναίων συμφώνησε με το Πράσινο Ταμείο, προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη γεωτεχνική αποκατάσταση του εδάφους, στο οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης.

Το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε την εκταμίευση 619.579 ευρώ για τις σχετικές εργασίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν άμεσα. Ο ανάδοχος θα αναλάβει την απομάκρυνση όλων των φερτών υλικών, ώστε επανέρθει το υπόβαθρο στην πρότερη κατάσταση του 2008 και να επιτραπεί η οικοδόμηση του γηπέδου.

Όση επιρροή είχε ο Λέτο παλιότερα, έχει ο Αϊτόρ τώρα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού!

Previous article

Ε(Κα)ρπετόπουλος για Παναθηναϊκό: “Του έκατσε το πρόγραμμα…πήρε και τα πέναλτι…”! (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.