0

Ο Σταμάτης Κόκοτας δεν είναι πια μαζί μας και θυμόμαστε τον έρωτα του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή για τον Παναθηναϊκό.

Η απώλεια ενός ακόμα σπουδαίου τραγουδιστή που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία έχει σκορπίσει απέραντη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Ο Σταμάτης Κόκοτας «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/10), σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας πίσω του πλούσιο έργο στην ελληνική μουσική.

Ο άνθρωπος με τη χαρακτηριστική λαϊκή φωνή και εμφάνιση ήταν δηλωμένος φίλος του Παναθηναϊκού και μεταξύ των τυχερών που έζησαν εκ του σύνεγγυς την αλησμόνητη πορεία του «τριφυλλιού» προς το «Γουέμπλεϊ» και το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με αντίπαλο τον τεράστιο Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ.

Ο σημαντικός λαϊκός τραγουδιστής είχε πραγματοποιήσει το όνειρό του να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι και να αγωνιστεί σε οικογενειακό διπλό με την ομάδα του θρυλικού προπονητή και φίλου του, Φέρεντς Πούσκας. Μάλιστα, βρήκε δίχτυα έπειτα από ασίστ του «στρατηγού» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμη Δομάζου!

Η ιστορική εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» είχε το σχετικό ρεπορτάζ στο φύλλο της 18ης Μαΐου του 1971. ‘Οπως αναφέρει, το όνειρο του Κόκοτα ήταν να παίξει με συμπαίκτη τον θρύλο των «πρασίνων» και αυτό συνέβη, με τον ίδιο μάλιστα να πετυχαίνει γκολ και να αποθεώνεται!

Το ιστορικό τέρμα σημειώθηκε στις 17 Μαΐου του 1971, λίγες ημέρες δηλαδή πριν τον μεγάλο τελικό (2/6) στο Λονδίνο. Νικητές του ιδιαίτερου αυτού παιχνιδιού ήταν οι «Λευκοί» του Κόκοτα που επικράτησαν με 6-2 των «Πράσινων».

sportshistory.gr

«Αυτό το απόγευμα θα το θυμάμαι για όλη μου την ζωή. Από καιρό είχα την επιθυμία να παίξω, έστω για λίγα λεπτά με την φανέλα του Παναθηναϊκού, έστω και σε οικογενειακό διπλό. Ευχαριστώ τον Πούσκας και τους παίκτες του Παναθηναϊκού που βοήθησαν ώστε να εκπληρωθεί αυτή μου η επιθυμία. Είναι μεγάλο πράγμα να φορέσεις έστω για λίγα λεπτά την δοξασμένη φανέλα του Παναθηναϊκού και να παίξεις δίπλα στον Δομάζο», είχε δηλώσει μετά το παιχνίδι πανευτυχής και συγκινημένος ο τραγουδιστής.

Ο Σταμάτης Κόκοτας πανηγυρίζει την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα μαζί με τη Βίκυ Μοσχολιού

Ο Σταμάτης Κόκοτας δεν έχανε παιχνίδι του αγαπημένου του Παναθηναϊκού, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, παρά μόνο εάν υπήρχε πολύ σοβαρός λόγος.

Ο Σταμάτης Κόκοτας έχει σηκώσει στους ώμους του τον Τότη Φυλακούρη μετά τον αγώνα με την Έβερτον

 

Στην Ελλάδα ο ατζέντης του Αϊτόρ – Τρελά λεφτά ζήτησε για τον Ισπανό εξτρέμ – Πίεση από τον Παναθηναϊκό

Previous article

Κυρίαρχος Λεκλέρ, πήρε την pole στη Σιγκαπούρη – Έμεινε 8ος ο Φερστάπεν

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.