0

Ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει το 2022 κάτι που δεν είχε κάνει για πάρα πολλά χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα, έχοντας ήδη καταφέρει πράγματα τα οποία είχε να κάνει πολλά χρόνια. Έχει μείνει για παραπάνω από ένα μήνα στην κορυφή μετά από τουλάχιστον 10 αγωνιστικές σεζόν. Ακόμη και αυτό που κατάφερε μόλις την τρίτη αγωνιστική, δηλαδή το ότι έμεινε μόνος πρώτος έστω και για ένα Σαββατοκύριακο, είχε να το καταφέρει χρόνια. Ωστόσο, οι ”πράσινοι” τρέχουν ένα σερί από την περασμένη σεζόν, το οποίο επίσης έχουν να πετύχουν πάνω από μία 10ετία.

Πιο συγκεκριμένα, το ”τριφύλλι” τρέχει ένα σερί από τις 19 του Φλεβάρη και την ήττα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 1-0. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα, έχει μόνο 1 ήττα σε πρωτάθλημα και κύπελλο σε 21 αγώνες. Αυτή η ήττα μάλιστα, ήταν ένα…για να λέμε και την αλήθεια αδιάφορο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός, αντιμετώπιζε τον ”δικέφαλο του Βορρά” στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Από βαθμολογικής άποψης το παιχνίδι δεν είχε κάποια σημασία. Το μυαλό όλων ήταν στον τελικό του κυπέλλου που ακολουθούσε. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε παρατάξει την ομάδα με πολλές αλλαγές στην Τούμπα και εν τέλη ηττήθηκε με 2-0.

Τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στα τελευταία 21 αυτά παιχνίδια:

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-0 (Αϊτόρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης)

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2 ( Παλάσιος χ2)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1 (Αϊτόρ)

Άρης – Παναθηναϊκός 0-0

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1 (Αϊτόρ, Χουάνκαρ)

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-0

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0 (Αϊτόρ)

Παναθηναϊκός – Λαμία 1-0 (Ιωαννίδης)

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2 (Ιωαννίδης, Παλάσιος)

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0 (Σένκεφελντ)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-2 (Παλάσιος, Σένκεφελντ)

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0 (Βιγιαφάνιες, Μαουρίτσιο, Καρλίτος, Χουάνκαρ)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0 (Αϊτόρ)

Παναθηναϊκός – Ιωνικός 1-0 (Αϊτόρ)

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2 (Παλάσιος, Σπόραρ)

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0 (Βέρμπιτς)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1 (Αϊτόρ, Σπόραρ)

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0 (Αϊτόρ χ3)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2 (Αϊτόρ χ2)

Ο ”Σύλλογος μεγάλος”, σε αυτό το διάστημα έχει πετύχει 16 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα. Ενώ σε 21 αναμετρήσεις έχει σκοράρει 31 γκολ και έχει δεχτεί μόνο 7. Δηλαδή δεν ”τρώει” ούτε με αίτηση. Αυτές τις επιδόσεις έχουμε να τις δούμε πάρα πολλά χρόνια. Καλά καλά δεν μπορούσαμε καν να τις φανταστούμε από ένα σημείο και μετά. Άξιο αναφοράς μάλιστα, είναι το γεγονός πως από τα 21 αυτά ματς, το λιγότερο αδιάφορο και απαιτητικό – σημαντικό, ήταν αυτό στο οποίο η ομάδα ηττήθηκε. Ενώ έχουν παιχτεί και πολλά ντέρμπι μέσα σε αυτό το διάστημα.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ήδη αφήσει έργο στο ”τριφύλλι” και τα στατιστικά στοιχεία που το αποδεικνύουν αυτό είναι αμέτρητα. Και αν οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, η αγωνιστική άνοδος της ομάδας φαινόταν από τις αρχές της περσινής σεζόν. Φαινόταν ακόμα και τις μέρες που δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram

πηγή: paopantou.gr

 

Δύο αλλαγές στην 11άδα ο Παναθηναϊκός

Previous article

Εκπλήξεις από Γιοβάνοβιτς τον Γενάρη!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.