0

Ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Γιάσμινκο Βέλιτς έχρισε φαβορί τον Παναθηναϊκό στην… κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στάθηκε στο επίπεδο και τη σταθερότητα που έχει το Τριφύλλι.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τον Παναθηναϊκό:

«Ξεχωρίζει για το επίπεδο και τη σταθερότητά του και είναι η μοναδική ομάδα από τις μεγάλες, που συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν πέρυσι».

Για τον Λεβαδειακό:

«Είναι δύσκολο έργο, πράγματι, να σωθεί ο Λεβαδειακός. Δεν έχει ξεκινήσει καλά, από την άποψη των αποτελεσμάτων, τουλάχιστον, όπως περίμεναν στην ομάδα, αλλά για αυτό κιόλας έγινε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Λεβαδειακός είναι μια νεοφώτιστη ομάδα, με καλή βάση από τη Super League 2, έχει, ωστόσο, διαφορά η δεύτερη κατηγορία από την πρώτη. Έγιναν κάποιες μεταγραφές τελευταία στιγμή, με παίκτες, όμως, που αρκετό καιρό βρίσκονται εκτός προπονήσεων και αυτήν τη στιγμή δουλεύουν για την αποκατάστασή τους από τραυματισμούς ή σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Είναι, οπότε, ένα ερωτηματικό η μελλοντική τους προσφορά».

Για τους πολλούς νεαρούς Έλληνες, που έχει στη διάθεσή του:

«Όντως, υπάρχουν πολλοί νεαροί Έλληνες στην ομάδα. Υπάρχει πάρα πολύ καλή βάση. Εγώ δεν ήμουν εδώ από την αρχή, δεν μπορώ και δεν θέλω να κρίνω ακόμη κανένα. Έγιναν, κυρίως μεταγραφές ξένων, αλλά έχουν προοπτική οι Έλληνες. Μου αρέσει να δίνω ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά. Το θέμα είναι να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια σε αυτά τα παιδιά τον Γενάρη, είτε από παίκτες, που τώρα είναι εκτός δράσης είτε από νέους παίκτες, που θα έρθουν».

Για τις διαφορές του περσινού Λεβαδειακού σε σχέση με τη φετινή ομάδα:

«Η μισή δουλειά είναι επιλογές καλοκαιρινές και άλλη μισή, ή μεγάλο κομμάτι από αυτήν, η προετοιμασία, όπου οι προπονητές μπορούν να περάσουν τα ”θέλω” τους χωρίς την άμεση πίεση των αποτελεσμάτων. Η μετατροπή σε έναν τρόπο παιχνιδιού πιο κατάλληλο, που αρμόζει στη δυναμική της ομάδα, είναι πολύ δύσκολη. Προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες. Θέλουμε να δώσομε καλύτερη ισορροπία, ξεκινώντας από την αμυντική λειτουργεία, και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις ομάδες, που κυνηγάνε την παραμονή. Δεν μπορείς να επιτεθείς χωρίς σωστή αμυντική λειτουργία. Και είδαμε όταν ήρθαμε εδώ ότι υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία, και πάρα πολύ μεγάλο θέμα στα στημένα. Ωστόσο, βλέπω ότι υπάρχει στα δύο τελευταία παιχνίδια μεγάλη βελτίωση. Βέβαια, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τόσο με Λαμία όσο και με ΠΑΟΚ δείξαμε έλλειψη υπομονής και συγκέντρωσης, και ήταν φυσιολογικό. Εκεί πρέπει να κάνουμε τονωτικές ενέσεις. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτούς τους τομείς και να γίνουμε και ακόμα καλύτεροι με την μπάλα στα πόδια».

Για τη μάχη της “ουράς”, αλλά και του τίτλου:

«Στην ουρά ξεχωρίζουν κάποιες ομάδες, που θα δώσουν μάχη για την παραμονή, είναι αρκετά ανταγωνιστικά τα πράγματα, αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα. Είναι μαραθώνιος το πρωτάθλημα. Στην κορυφή, πάντα λέμε ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος μεταξύ 4-5 ομάδων, φέτος, όμως, ο Παναθηναϊκός ξεχωρίζει για το επίπεδο και τη σταθερότητά του. Είναι, άλλωστε, η μοναδική ομάδα από τις μεγάλες, που συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, με στοχευμένες προσθήκες, ουσιαστική ενίσχυση, ξεκάθαρη ταυτότητα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να χάσει παιχνίδι ή να τον κερδίσεις. Πιστεύω πως είναι ξεκάθαρο φαβορί για πρωτάθλημα, αν και είναι νωρίς ακόμα, αλλά ξεχωρίζει».

Ζήτησε να φύγει τον Γενάρη ο Εμπαπέ – Μεγάλο φαβορί η Λίβερπουλ

Previous article

Ο Βοτανικός θα έχει και… Μητσοτάκη!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.