0

Η έλευση του Άντραζ Σπόραρ το καλοκαίρι είχε ως αποτέλεσμα ο Φώτης Ιωαννίδης να μην είναι πλέον βασικός. Ήταν κάτι απόλυτα λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι το τριφύλλι έδωσε  για τον πρώην παίκτη της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 3,5 ευρώ για να τον κάνει δικό του, ενώ του προσέφερε και τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1 εκατ. ευρώ.

Ο Σλοβένος φορ είναι σαφώς πιο έμπειρος από τον Φώτη, ο οποίος μόλις τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας. Ο Ιωαννίδης έχει βελτιωθεί αρκετά από τη στιγμή που φόρεσε τα πράσινα και μην ξεχνάμε πόσο συνέβαλε πέρυσι τόσο στο να κατακτήσει το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός όσο και να κάνει αυτή την πορεία το δεύτερο εξάμηνο της περσινής σεζόν.

Ο τραυματισμός του Σπόραρ στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έδωσε στον Ιωαννίδη ξανά φανέλα βασικού. Ο Έλληνας διεθνής, που πρόσφατα έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών, αγωνίστηκε σε όλο το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ιωαννίδης έδωσε πολλές μάχες απέναντι στους αμυντικούς του Αστέρα Τρίπολης. Βγήκε έξω από την περιοχή, έσπαγε σωστά την μπάλα, ωστόσο του έλειψε η καλή τελική προσπάθεια, μέσα από την οποία θα μπορούσε να γίνει απειλητικός. Είχε μια καλή ενέργεια στις καθυστερήσεις βέβαια, όταν άφησε ωραία την μπάλα να περάσει μετά την πάσα του Μπερνάρ, αλλά ο Βέρμπιτς αστόχησε.

Κόντρα στην Λαμία τώρα θα έχει άλλη μια ευκαιρία. Ο Ιωαννίδης μάλιστα απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα έχει χτίσει μια παράδοση. Συγκεκριμένα ο νεαρός φορ έχει πετύχει 4 γκολ σε τέσσερα παιχνίδια κόντρα στην επαρχιακή ομάδα.

Αυτό του δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση λοιπόν ενόψει της αναμέτρησης με την Λαμία την Κυριακή εκτός έδρας. Ο Ιωαννίδης έχει μπροστά του μια ευκαιρία να γίνει ξανά βασικό κομμάτι της εξίσωσης της επιθετικής γραμμής της ομάδας. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρυσι, παρά το νεαρός της ηλικίας του, σήκωσε στις πλάτες τους όλο το βάρος. Ήταν ο μόνος από τους διαθέσιμους επιθετικούς της ομάδας που μπορούσε να ανταπεξέλθει στα… θέλω του Σέρβου προπονητή.

Η… μπάλα είναι στα πόδια του και ο ίδιος έχει την ευκαιρία του ενόψει αυτού του ματς. Κανείς δεν λέει ούτε ότι έχει την εμπειρία του Σπόραρ ούτε την επαφή με τα δίχτυα αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, αλλά θα είναι σημαντικό και για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα να βρει την επαφή με τα δίχτυα και στο μέλλον να μπορεί να έρχεται ακόμα και από τον πάγκο και να αλλάζει την ιστορία ενός αγώνα.

Λόγω του ταλέντου του οι απαιτήσεις είναι υψηλές και ο Ιωαννίδης έχει αποδείξει αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό πως στις περισσότερες περιπτώσεις βγάζεις εις πέρας την κάθε αποστολή που του έχει διατεθεί. Αυτό πρέπει να κάνει την Κυριακή, προκειμένου να ανέβει και αυτός ψυχολογικά, αλλά και το τριφύλλι να πάρει άλλους τρεις βαθμούς.

 

Ενισχυμένος κόντρα στον Παναθηναϊκό θα είναι ο Ερυθρός Αστέρας

Previous article

Δομάζος: «Φέτος είναι η χρόνια του Παναθηναϊκού»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.