0

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς μέχρι τώρα έχει τομείς που την έχουν «πληγώσει» και της έχουν στερήσει τη νίκη, ιδιαίτερα στην αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής της Euroleague απέναντι στη Ρεάλ, με τα ριμπάουντ να αποτελούν «τρύπα».

Το «τριφύλλι» έχει δώσει μέχρι τώρα 5 επίσημα παιχνίδια, με τους «πράσινους» πριν το ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα να έχει χάσει τη «μάχη» των ριμπάουντ στις 4 αναμετρήσεις που είχε σε Super Cup, Euroleague και Basket League.

H αρχή έγινε στη Ρόδο στον ημιτελικό του Super Cup, εκεί που ο Παναθηναϊκός παρά τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό, είδε την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να υπερτερεί στους «αιθέρες», έχοντας 33 ριμπάουντ έναντι 32 του «τριφυλλιού».

Η συνέχεια δόθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να κοντράρουν τον Ολυμπιακό στα ριμπάουντ, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 6 περισσότερα (30-24).

Το παιχνίδι που στιγματίστηκε ωστόσο περισσότερο από κάθε άλλο στον τομέα των ριμπάουντ ήταν αυτό κόντρα στη Ρεάλ στην πρεμιέρα της Euroleague, όταν ο Παναθηναϊκός πήγε εκεί που ήθελε το ματς κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας, αλλά τα χαμένα ριμπάουντ, έδωσαν δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες στην ομάδα του Τσους Ματέο να φύγει με το διπλό από το ΟΑΚΑ.

Η διαφορά μάλιστα ήταν η μεγαλύτερη σε παιχνίδι του «τριφυλλιού» τη φετινή σεζόν, αφού η Ρεάλ μάζεψε 49, 15 περισσότερα από τους «πράσινους», που ολοκλήρωσαν το ματς με 34.

Η ίδια εικόνα υπήρξε και την πρώτη αγωνιστική της Basket League και στη ήττα-σοκ του Παναθηναϊκού από τον Άρη, με τους παίκτες του Ράντονιτς να έχουν 27 ριμπάουντ, 7 λιγότερα από τους Θεσσαλονικείς, που μέτρησαν 34.

Οι «πράσινοι» κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα έδωσαν λύση σε έναν από τους τομείς που τους πήγαιναν πίσω στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, αφού για πρώτη φορά κέρδισαν τη «μάχη» των ριμπάουντ, έχοντας 35 έναντι 33 της σερβικής ομάδας.

Το κυριότερο ωστόσο είναι πως στις κομβικές φάσεις στα τελευταία λεπτά, με το ματς να είναι στον πόντο κιόλας, δεν έδωσαν δεύτερες επιθέσεις στους Σέρβους.

Ο Παναθηναϊκός είναι φυσιολογικό να μην είναι έτοιμος ακόμα, αφού έχει δώσει μόλις 5 επίσημα παιχνίδια, όμως φαίνεται πως δουλεύει πάνω στους τομείς που χρειάζεται βελτίωση, με τις βολές αν είναι ακόμα μία κατηγορία που οι «πράσινοι» είχαν «τρύπα», έχοντας όμως 21/28 (75%) -και 8/8 στο πρώτο ημίχρονο- έδειξαν πως έχουν αφήνουν πίσω τους τις μέρες αστοχίας.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Μας συστήθηκε με μια κραυγή «Μαμά έσπασε» και μας αποχαιρέτησε μ’ έναν λυγμό…

Previous article

Στον Βοτανικό θα δώσει τη συνέντευξη Τύπου ο Μπακογιάννης!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.