0

Πιο συγκεκριμένα, η «Ανοιχτή Πόλη» (ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος) αναφέρει τα εξής σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ήταν από την αρχή ως το τέλος «απούσα» από τη διαδικασία που αφορούσε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού:

Σε χθεσινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα sdna.gr (13/10, 13:22), με τίτλο “«Φάουλ» από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού”, αναφέρεστε στη στάση της παράταξής μας, η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει στην 25η έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων στις 10/10. Στην εν λόγω συνεδρίαση, η δημοτική αρχή εισηγήθηκε την 14η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2022 καθώς και τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, η οποία περιλάμβανε τη δημιουργία ενός νέου κωδικού σχετικού με την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Στο δημοσίευμά σας αναφέρετε ότι η μη συμμετοχή της παράταξής μας στην παραπάνω συνεδρίαση προκάλεσε “μεγάλη αρνητική εντύπωση στο Δ.Σ.” αφού, όπως εξηγείτε, η παράταξή μας στηρίζει “θεωρητικά” το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Προς αποσαφήνιση της αλήθειας, που είμαστε σίγουροι πως επιθυμείτε να είναι καθαρή και φοβόμαστε ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμά δημιουργεί σκιές, σημειώνουμε τα παρακάτω:

  1. Η παράταξή μας, όχι θεωρητικά, αλλά με τις τοποθετήσεις της στα όργανα του Δήμου, έχει στηρίξει και στηρίζει τη διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όχι μόνο επειδή αναγνωρίζουμε την ανάγκη σύγχρονου γηπέδου για τη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης, αλλά και επειδή πιστεύουμε ότι αυτή η παρέμβαση μπορεί να έχει θετικές συνέπειες στην ποιότητα της καθημερινότητας και στις δύο περιοχές που επηρεάζονται, εφόσον βέβαια υλοποιηθεί ορθά, με διαφάνεια και σεβασμό στις θεσμικές διαδικασίες και κυρίως με το βλέμμα στις ανάγκες της πόλης.
  2. Η δημοτική αρχή, εφαρμόζοντας μια συνήθη τακτική της, και χωρίς να υφίσταται κάποιος λόγος που να το επιβάλλει, ενημέρωσε τις παρατάξεις λίγες ώρες πριν τη σύγκληση του οργάνου, κοινοποιώντας τα σχετικά εισηγητικά λίγα λεπτά πριν τη συνεδρίαση. Και μάλιστα, μια συνεδρίαση που αφορούσε σημαντικά θέματα οικονομικής διαχείρισης και προγραμματισμού. Πρόκειται για μια τακτική που, όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει, απαξιώνει τη δημοκρατική λειτουργία των δημοτικών οργάνων και την οποία, για λόγους αρχής, αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε όποτε και για όποιο θέμα την αντιμετωπίζουμε. Έτσι, και κατά τη συνεδρίαση στην οποία αναφέρεστε, η μη συμμετοχή μας αποτυπώνει την παραπάνω πάγια στάση μας, όπως εξηγήσαμε και στο έγγραφο με το οποίο γνωστοποιήσαμε τη στάση μας στο Προεδρείο του Δ.Σ
  3. Είναι σίγουρο ότι κάθε δημοτική παράταξη, κάθε δημοτικός σύμβουλος αλλά και κάθε πολίτης που σέβεται τις ελάχιστες δημοκρατικές διαδικασίες δεν θα δεχόταν να λειτουργήσει με τέτοιους όρους και να νομιμοποιήσει παρόμοιες πρακτικές.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram

ΠΑΕ Παναθηναϊκός για Νικολαΐδη: «Γεννημένος νικητής και Άνθρωπος»

Previous article

Έρχεται πρόταση για Μπρινιόλι τον Ιανουάριο!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.