0

Τις τελευταίες μέρες ξέσπασε μία ατέρμονη συζήτηση για μία λεπτομέρεια στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Βοτανικού, που δεν επηρεάζει στην ουσία τον θεατή.

Ακόμα και όταν όλα θα είναι έτοιμα προς λειτουργία στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, κάποιοι θα αμφιβάλλουν. Θα δικαιολογούνται βάσιμα, αφού ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μία ιστορία που όταν θα έχει «happy-end», θα κοντεύει να συμπληρώσει 20ετία.

Ωστόσο, με όσα βλέπουμε να δρομολογούνται, μπορούμε να επισημάνουμε με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, πως πια το… ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων θα κηρύξει την έναρξη της δημοπράτησης για την ανάδειξη του κατασκευαστή που θα αποπερατώσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Θα είναι η… αρχή του τέλους για την επίλυση του γηπεδικού του Παναθηναϊκού.

Βέβαια, δεν θα δούμε άμεσα μπουλντόζες στο οικόπεδο για τους επόμενους μήνες. Διότι ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με όρους δημοσίου και θα χρειαστεί μερικούς μήνες για την ολοκλήρωση του. Από την άλλη, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την απομάκρυνση των μπάζων, οπότε θα υπάρξει κίνηση στο χώρο.

Μία συζήτηση χωρίς νόημα

Το γηπεδικό του Παναθηναϊκού συγκεντρώνει τόσο μεγάλη ποικιλία στον δημόσιο διάλογο, ώστε τις τελευταίες μέρες εκφράστηκαν έντονες αντιρρήσεις για την προοπτική να περιβάλλει τάφρος τον αγωνιστικό χώρο, ως διαχωριστικό με τις εξέδρες. Το θέμα απασχόλησε τόσο, που έφερε ερωτήσεις στους ρεπόρτερ σε ραδιοφωνικές και ιντερνετικές εκπομπές, αλλά και στα σχόλια και στα chats.

Η δημιουργία τάφρου προκύπτει από τις παλαιότερες μακέτες που έχουν κυκλοφορήσει από το εσωτερικό του γηπέδου. Πράγματι, αποτυπώνεται καθαρά με μία τάφρος ανάμεσα στον αγωνιστικό χώρο και στην εξέδρα. Με αρκετούς να διαμαρτύρονται λέγοντας ότι δεν συμφωνούν και κακώς την έχουν αποδεχτεί στο Τριφύλλι, αν την έχουν αποδεχτεί. Βασικά, αν θα υπάρξει τάφρος.

Αλλά ας προβούμε σε μία υπόθεση εργασίας, για να προεκτείνουμε τη συζήτηση. Και τάφρος να κατασκευαστεί, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Τι τον νοιάζει τον θεατή αυτό; Μήπως επειδή σκοπεύει να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο; Δεν νομίζω ότι ένας νοήμων οπαδός θα το σκεφτεί αυτό, ούτε θα είναι στις προθέσεις του να βλάψει την ομάδα.

Η απόσταση ανάμεσα στην εξέδρα και στο τερέν είναι συγκεκριμένη και προβλέπεται από τους κανονισμούς της UEFA για γήπεδο 4 αστέρων. Θα είναι η ίδια απόσταση, είτε με τάφρο, είτε χωρίς. Συνεπώς, η ορατότητα δεν επηρεάζεται στο παραμικρό. Άρα, υπεραναλύουμε ένα σενάριο, που για τον θεατή δεν θα αλλάξει κάτι. Ούτε θα επηρεάσει την ακουστική του γηπέδου, για τη δημιουργία ατμόσφαιρας.

Κατανοώ τα έντονα συναισθήματα που προκαλεί το γηπεδικό και η απομάκρυνση του Παναθηναϊκού από το «Απόστολος Νικολαΐδης». Θα είναι δύσκολο, έως οδυνηρό για όλους. Όμως, η υπερβολή δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος σε τέτοια ζητήματα…

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram

 

Τα δεδομένα της υπόθεσης Λέιμαν και οι….υπόλοιποι

Previous article

Παναθηναϊκός – Λαύριο 93-70: Έκανε αυτό που έπρεπε

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.