0

Ο Μπερνάρντ έκανε την πιο ουσιαστική του εμφάνιση με την φανέλα του Παναθηναϊκού και βοήθησε τους «πρασίνους» να φτάσουν στην επικράτηση με 2-0 επί της Λαμίας και στο 8/8.

Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε ως επιτελικός χαφ στο παιχνίδι με την Λαμία, θέση για την οποία προορίζεται κατά κύριο λόγο από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, και τα πήγε εξαιρετικά σ’ ένα παιχνίδι που το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να παίξεις ποδόσφαιρο και να είσαι επικεντρωμένος μόνο σ’ αυτό το κομμάτι.

Αγωνίστηκε για 78 λεπτά, ώσπου και αντικαταστάθηκε από τον Γκάνεα, αλλά μέχρι φτάσει το ματς σε εκείνο το χρονικό σημείο είχε κάνει ήδη την δουλειά βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 2-0 με τις 1+1 ασίστ του και την συνολική προσφορά του.

Ο Μπερνάρντ έπαιξε στο τρίτο του παιχνίδι ως βασικός με το «τριφύλλι» και δείχνει να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στην «μηχανική» των κινήσεων της ομάδας, που έχει σχεδιάσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έφερε τον Βραζιλιάνο για να προσδώσει στην ομάδα αυτές τις πινελιές που της έλειπαν στην τελική προσπάθεια, είτε αυτές αφορούν μία κάθετη πάσα, είτε ένα σουτ, είτε και μία ατομική ενέργεια.

Το κάθετο ποδόσφαιρο είναι αυτό που ζητάει περισσότερο από τους παίκτες του ο Γιοβάνοβιτς και ο Μπερνάρντ προσπαθούσε να το υπηρετήσει από τα πρώτα κιόλας του λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Με εξαίρεση το πρώτο του ματς κόντρα στην ΑΕΚ που έπαιξε μόλις 17 λεπτά, στα υπόλοιπα τρία με ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης δοκίμασε δύο, δύο και τρεις key passes (κάθετες πάσες στην αντίπαλη περιοχή) αντίστοιχα, χωρίς όμως επιτυχία.

bernard

Στο ματς με την Λαμία είχε την πρώτη του επιτυχημένη (1/2) κάθετη πάσα, η οποία τελικά απέφερε και το πρώτο γκολ-αριστούργημα του Παναθηναϊκού, αλλά και την πρώτη του προσωπική ασίστ στο πρωτάθλημα, ξεκλειδώνοντας το παιχνίδι. Μπορεί αυτό το 1/9 (11,1% επιτυχία) να φαίνεται χαμηλό, όμως αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε είναι το γεγονός πως ο Βραζιλιάνος έχει καταφέρει να είναι τρίτος στο πρωτάθλημα σε key passes με 2,45 ανά ματς (πίσω μόνο από τους Άμραμπατ και Μανού Γκαρθία), χωρίς ακόμη και να έχει εναρμονιστεί πλήρως στην φιλοσοφία και την λειτουργία της ομάδας του.

Το ποσοστό επιτυχίας είναι μεν σημαντικό, όμως επηρεάζεται από μία καλή αμυντική αντίδραση που μπορεί να έχει ο αντίπαλος και να κόψει την μπάλα ή ένα κοντρόλ που μπορεί να μην κάνει ο συμπαίκτης τον οποίο ήθελε να τροφοδοτήσει.

Όμως, η χθεσινή παρουσία του Μπερνάρντ δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Ουσιαστικά, αυτός έχει δημιουργήσει και το δεύτερο γκολ της ομάδας, αφού εκείνος εκτελεί το κόρνερ από το οποίο παίρνει την κεφαλιά ο Σάντσες, απλά επειδή ο Αργεντινός σκοράρει με την δεύτερη προσπάθεια, ο Βραζιλιάνος δεν πιστώνεται την ασίστ.

Ο Μπερνάρντ είχε συνολικά 27/34 πάσες (79%), 4/6 πάσες (67%) στο τρίτο μισό του γηπέδου, ενώ έφερε και πέντε φορές την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή στις επτά απόπειρές του.

Ταυτόχρονα είχε 4 shot assist, δηλαδή τέσσερις πάσες οι οποίες έφεραν τους συμπαίκτες του σε καλή θέση για να εκτελέσουν. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι ντρίμπλες, το «ψωμί» του, αφού είχε 3/4 (75%), ενώ, παρ’ ότι μικρός στο δέμας, κέρδισε και τρεις από τις πέντε μονομαχίες που έδωσε στην επίθεση. Τέλος, είχε και 8/11 (73%) προωθητικές πάσες, που είναι οι πάσες οι οποίες φέρνουν την ομάδα κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Κάπως έτσι φαίνεται πως η συνεισφορά του στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας ήταν καταλυτική στην νίκη αυτή των «πρασίνων» επί της Λαμίας. Τέτοιες εμφανίσεις μπορούν να του δώσουν ψυχολογία για την συνέχεια, η οποία θα τον βοηθήσει να κάνει ακόμη περισσότερα πράγματα στο γήπεδο.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Η μίνιμουμ χωρητικότητα του νέου γηπέδου και πότε ανοίγουν οι προσφορές

Previous article

Αλήθεια, ο Φωτιάς γύρισε σπίτι του έχοντας ήσυχη τη συνείδησή του;

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.