0

Ο Δημήτρης Μάρκος μιλάει για το ιστορικό γκολ που σημείωσε κόντρα στην Πόρτο πριν από 27 χρόνια, σχολιάζει την ανεπανάληπτη δήλωση του Χουάν Ραμόν Ρότσα, ενώ αναφέρεται στην εκπληκτική πορεία του Παναθηναϊκού!

Ο Δημήτρης Μάρκος ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων   σε μια από τις ομορφότερες ευρωπαϊκές βραδιές του Παναθηναϊκού. 

«Ήταν λίγο τυχερό γκολ, κόντραρε η μπάλα. Ήταν πολύ μεγάλη η σημασία του παιχνιδιού. Η ιστορία έχει γράψει πως ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη ελληνικής ομάδας στο νεοσύστατο τότε Champions League. Αυτό που μένει είναι οι ωραίες στιγμές μετά το παιχνίδι, αλλά και γενικότερα η συνολική πορεία και παρουσία της ομάδας στο Champions League. Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα σε έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο εκείνη την εποχή. Η ομάδα μας ήταν εκπληκτική και αυτό κρατάω, αυτό μένει και δεν ξεχνιέται κιόλας. Δεν αναφέρομαι μόνο στο γκολ που είναι πλέον ιστορικό. Είχαμε φτάσει στους ‘4’ του Champions League, ενώ κατακτήσαμε και το πρωτάθλημα σε εκείνη την σεζόν. Αυτά μόνο χαρά μπορούν να σου δώσουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως πέντε λεπτά πριν το γκολ του Δημήτρη Μάρκου, ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αλέξη Αλεξούδη, ο οποίος σύμφωνα με τον Ιταλό ρέφερι Τρενταλάνζε επιχείρησε να εκμαιεύσει το πέναλτι. 

«Εμείς σε κάθε παιχνίδι μπαίναμε μέσα για να κερδίσουμε. Η νίκη γίνεται ακόμη πιο σημαντική για το γεγονός πως παίζαμε με 10 παίκτες από πάρα πολύ νωρίς. Η αποβολή του Αλεξούδη ήταν μια πάρα πολύ αυστηρή απόφαση για μένα. Η κάρτα βγήκε με μεγάλη ευκολία. Δεν κλειστήκαμε σε όλο το παιχνίδι παρότι είχαμε αριθμητικό μειονέκτημα. Η Πόρτο είχε την πρωτοβουλία, αλλά εμείς ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Ακόμα και με 10 παίκτες».

Στην ιστορία έμεινε και η δήλωση του Χουάν Ραμόν Ρότσα κατά την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού για το Οπόρτο. «Αν νικήσουμε θα γυρίσω με κωλοτούμπες». 

«Ήταν επίσης μια δήλωση που έμεινε στην ιστορία. Είναι κάποια πράγματα που δεν ξεχνιούνται. Έχει και την πλάκα του όλο αυτό. Ο Χουάν ήταν ένας πάρα πολύ καλός προπονητής, εκπληκτικός άνθρωπος. Ήταν μια πάρα πολύ ωραία δήλωση και νομίζω λίγο έξω από την εποχή της. Δεν το συνήθιζαν εκείνη την εποχή οι προπονητές, τώρα βέβαια είναι εντελώς διαφορετικά».

Ο Δημήτρης Μάρκος αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τους πρωτοπόρους της τρέχουσας  Super League. 

«Δεν μπορώ να ξέρω εάν ο Παναθηναϊκός θα αντέξει σε αυτούς τους ρυθμούς, αλλά βλέπω μια δομημένη ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο. Τα παιδιά δείχνουν μεγάλη σοβαρότητα, ενώ ο προπονητής έχει κάνει καταπληκτική δουλειά τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο πως πρέπει να συμπεριφέρονται ως παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός άλλωστε πρεσβεύει και άλλες αξίες και νομίζω πως αυτό βγαίνει τα τελευταία δύο χρόνια σε αυτή την ομάδα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος».

Στο Βερολίνο η αποστολή του Παναθηναϊκού (vid)

Previous article

Ουέτζελ: «Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα είναι μάχη, έχει ταλαντούχο ρόστερ»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.