0

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι δεν έχει χρειαστεί να επέμβει πολλές φορές στα ματς μέχρι στιγμής στη σεζόν, αλλά όσες φορές το έχει κάνει ήταν καθοριστικός.

Ο Παναθηναϊκός από το περσινό καλοκαίρι ενέταξε στο ρόστερ του τον Ιταλό τερματοφύλακα, Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Από τα μέσα της σεζόν και έπειτα ο Μπρινιόλι πήρε φανέλα βασικού και συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε οι πράσινοι να κατακτήσουν το Κύπελλο και να επιστρέψουν στα προκριματικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Ιταλός κίπερ και φέτος πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με τα πράσινα. Η παρουσία του και στα εννιά τελευταία παιχνίδια συνετέλεσε στο να πάρει το τριφύλλι τους τρεις βαθμούς. Νίκες λόγω των οποίων βρίσκεται στην κορυφή της Super League, έχοντας μάλιστα πάρει αέρα 6 πόντων από τον ΑΕΚ, 10 από τον Ολυμπιακό και 11 από τον ΠΑΟΚ.

O Παναθηναϊκός έχει πετύχει 15 τέρματα στο πρωτάθλημα ενώ η εστία έχει παραβιαστεί μόλις δύο φορές . Πέρα από την γενικότερη αμυντική λειτουργία της ομάδας, ρόλο σε αυτό έχει διαδραματίσει ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού μπορεί να μην έχει δεχτεί μεγάλη πίεση, ωστόσο έχει πραγματοποιήσει καθοριστικές επεμβάσεις.

Πέρα από αυτές τις επεμβάσεις ο Ιταλός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού συμμετέχει ενεργά και στο κομμάτι της ανάπτυξης. Από τα πόδια του Μπρινιόλι περνάει ουκ ολίγες φορές η μπάλα και τα ποσοστά επιτυχίας του στις πάσες αγγίζουν το απόλυτο(!). Με την μπάλα στα πόδια είναι πραγματικά αλάνθαστος, με τους συμπαίκτες του να του έχουν πλέον μεγάλη εμπιστοσύνη, πράγμα που αποδεικνύεται από το πόσο συχνά  του την επιστρέφουν. Επιπρόσθετα, ακόμα και όταν πιέζεται από τους αντίπαλους επιθετικούς όταν έχει την μπάλα στα πόδια του, δεν πανικοβάλετε, αλλά πάντα με καθαρό μυαλό δίνει σωστά την μπάλα στους συμπαίκτες του.

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, όπως και φυσικά οι συμπαίκτες. Αυτό φυσικά είναι κατόρθωμα του ίδιου, ο οποίος σε κάθε ματς εμφανίζεται εξίσου σταθερός ενώ γενικότερα βελτιώνει την απόδοσή του. Ο Μπρινιόλι δίνει συνεχώς κατευθυντήριες στους συμπαίκτες του, ώστε να αποτρέψει επικίνδυνες καταστάσεις στην πράσινη εστία.  Σε αυτά όλα οφείλουμε να προσθέσουμε το γεγονός ότι είναι κυρίαρχος στην μεγάλη του περιοχή. Σχεδόν σε όλες τις στημένες φάσεις, βγαίνει σωστά και τις «καθαρίζει». Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς όσο περισσότερο μένει στην μεγάλη περιοχή η μπάλα, τόσο πιο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η κατάσταση.

Πάμε να δούμε τις καθοριστικές επεμβάσεις του Αλμπέρτο Μπρινιόλι:

Παναθηναϊκός – Ιωνικός 1-0 

Το σκορ ήταν 0-0, όταν ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι είδε απέναντί του τον επιθετικό του Ιωνικού Μάντζη, Ο Ιταλός κίπερ αντέδρασε σωστά, απέκρουσε το τετ α τετ και κράτησε το 0 στην εστία του. Σε εκείνο το ματς οι πράσινοι επικράτησαν με γκολ του Αϊτόρ.

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0

Ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό προηγήθηκε στο 3ο λεπτό του αγώνα με κεφαλιά του Βέρμπιτς. Στο 26ο λεπτό του αγώνα ο Βινίσιους πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, με τον Μπρινιόλι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ και να κρατάει το… μηδέν.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1

Ο Παναθηναϊκός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ, κατάφερε να γυρίσει το ματς… τούμπα πριν από την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 55ο λεπτό του ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Αραούχο βγήκε τετ α τετ με τον Μπρινιόλι, ο οποίος έκλεισε σωστά τη γωνία του και κράτησε το σκορ (2-1).

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1

Ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας πήρε προβάδισμα με γκολ του Ολιβέιρα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοσή τους και με δύο γκολ του Αϊτόρ πήραν προβάδισμα. Το τριφύλλι πήρε τη νίκη χάρη και στην επέμβαση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο 94ο λεπτό του αγώνα. Ο Ιταλός είχε… απάντηση στην κεφαλιά του Αουγκούστο.

 

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι πράσινοι με εύστοχη εκτέλεση του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος πήραν τους τρεις βαθμούς, με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο 97ο λεπτό να αποκρούει το σου του Σίτο από κοντά.

Παναθηναϊκός  – Άρης 1-0

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη επί του Άρη στο 92ο λεπτό της αναμέτρησης με την υπέροχη κεφαλιά του Άντραζ Σπόραρ. Ωστόσο για να παραμείνει το σκορ στο 0-0 είχε βάλει και το… χεράκι του ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Στο 17ο λεπτό του αγώνα ο Ιτούρμπε ξεπέρασε το εμπόδιο του Σάντσες, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Μπρινιόλι να κάνει μια σπουδαία επέμβαση.

Με λίγα λόγια ο Ιταλός κίπερ είχε στα έξι από τα πρώτα εννιά ματς του τριφυλλιού στο πρωτάθλημα έχει πραγματοποιήσει καθοριστικές επεμβάσεις, λόγω των οποίων οι πράσινοι μπόρεσαν να πάρουν σε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια του τρεις βαθμούς. Από αυτό και μόνο φαίνεται πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του.

 

Η Παρί καταθέτει πρόταση ανανέωσης στον Μέσι

Previous article

Στα χέρια του Αϊτόρ η πρόταση ανανέωσης του Παναθηναϊκού

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.