0

Τι κι αν έπαιξε για πρώτη φορά με τον Παναθηναϊκό, ο Ντουέιν Μπέικον έδειξε με το «καλημέρα» πως ήρθε να δώσει πολύτιμες λύσεις και να ηγηθεί στο «τριφύλλι».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντουέιν Μπέικον:

«Έχουμε ακόμα ελπίδες για να είμαστε στα πλέι οφ και πρέπει να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα»

– Η κακή πρώτη περίοδος, που ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να κυνηγά στο σκορ από πολύ νωρίς, ήταν αυτή που ουσιαστικά έκρινε το ματς;

«Γινόμασταν καλύτεροι όσο περνούσε το παιχνίδι. Θα πρέπει και ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν μπορεί να πάρεις έναν παίκτη και να τον βάλεις κατευθείαν στο παρκέ και και να αποδώσει. Εγώ για παράδειγμα έπαιξα σχεδόν 29 λεπτά και ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει τα πάντα από μένα. Απλά θέλω και λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε σαφώς καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο. Θα πάρει όμως κάποια παιχνίδια να συνηθίσουν τα παιδιά εμένα και εγώ να καταλάβω τα παιδιά. Αλλά όταν βρεθούμε όλοι μαζί θα είμαστε μία χαρά. Είναι πολύ μεγάλη η σεζόν. Έχουμε μόλις 6 παιχνίδια στην Euroleague, εμένα ήταν μόλις το πρώτο μου παιχνίδι. Έχουμε ακόμα ελπίδες για να είμαστε στα πλέι οφ και πρέπει να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, να βελτιωνόμαστε και θα είμαστε μία χαρά».

– Από κει και πέρα τα τρία δεκάλεπτα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης είναι ο οδηγός και ένα μάθημα για τη συνέχεια;

«Σίγουρα. Όπως είπα θα χρειαστούμε λίγο χρόνο. Αλλά είναι όντως ένα μάθημα. Πρέπει να δούμε στο βίντεο τα λάθη μας. Τι δεν κάναμε σωστά. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι πως ξέρουμε ότι στο τέλος της μέρας παλέψαμε, δώσαμε ότι είχαμε. Πρέπει να βρούμε ο ένας τον άλλον.

Το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Προμηθέα αναβλήθηκε, οπότε έχουμε μέρες προπόνησης, σχεδόν μία βδομάδα, ώστε να παίξουμε την επόμενη Παρασκευή απέναντι στην Μπασκόνια και να παρουσιαστούμε καλύτεροι ως ομάδα».

«Είμαι πολύ αισιόδοξος, να δουλέψουμε και θα εμφανιστούμε πολύ καλύτεροι»

– Ο Ουόλτερς επέστρεψε στην ομάδα, υπάρχει και ο Παπαγιάννης, εσύ έκανες το ντεμπούτο σου. Η επόμενη μέρα πλέον βρίσκει τον Παναθηναϊκό πιο δυνατό και έτοιμο;

«Είμαι πολύ αισιόδοξος. Έχουμε παίκτες όπως ο Παπαγιάννης, που ήταν στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Euroleague την περασμένη χρονιά. Έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν καλά. Ο Ουόλτερς μπορεί, ο Πάρις Λι μπορεί. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε, να δουλέψουμε και θα εμφανιστούμε πολύ πολύ καλύτεροι.

Στόχος είναι να παίρνουμε κάθε ματς ξεχωριστά, ένα-ένα. Στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Μονακό χάσαμε με 3 πόντους, με την Παρτιζάν με 2 πόντους, παραμένει ήττα, αλλά είναι όσο κυνικό κι αν ακούγεται είναι ένα βήμα. Έχουμε μία βδομάδα προπόνησης και μετά έχουμε και πάλι παιχνίδι στο ΟΑΚΑ».

«Μίλησα στα παιδιά και τους είπα ότι εγώ θα μείνω εδώ για δύο χρόνια, ήταν φάουλ του Έξουμ»

– Είσαι έτοιμος να αναλάβεις τον ρόλο του ηγέτη στην ομάδα τόσο στο παρκέ όσο και στα αποδυτήρια;

«Σίγουρα! Μίλησα στα παιδιά και τους είπα ότι εγώ θα μείνω εδώ για δύο χρόνια. Δεν είναι εύκολο να το πεις στον άλλον και να το καταλάβει κατευθείαν. Κι εγώ δεν περίμενα να παίξω με την Παρτιζάν σχεδόν 30 λεπτά, αλλά έτσι όμως τα έφερε το παιχνίδι. Τα παιδιά είναι μαζί από την προετοιμασία, τουλάχιστον οι περισσότεροι.

Έχουν κάπως βρεθεί μαζί. Εγώ είμαι ένα μεγάλο κομμάτι που προστέθηκε, ο Ουόλτερς επέστρεψε από τον τραυματισμό και πλέον δουλεύουμε όλοι μαζί. Όσο περνάει ο χρόνος θα είμαστε και καλύτεροι».

– Πολύς ντόρος έγινε και με τη φάση με τον Ντάντε Έξουμ. Ήσουν ο πρωταγωνιστής. Ένα σχόλιο;

«Δεν το έδωσαν. Εγώ νομίζω ότι ήταν φάουλ. Για περισσότερα σχετικά με το αν ήταν κάτι παραπάνω από απλό φάουλ θα πρέπει να δω το βίντεο και να καταλάβω. Αλλά από ότι κατάλαβα και από τις αντιδράσεις του κόσμου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν φάουλ και καλό θα ήταν οι διαιτητές να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις…».

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Το μήνυμα της Θύρας 13 για τους οπαδούς του Άρη και το ντέρμπι με Ολυμπιακό

Previous article

Με «σημαιοφόρο» Παπαφωτίου και πολυφωνία στην επίθεση δε χάνει ο Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.