0

Ο Παναθηναϊκός έχει σε προτεραιότητα την επιστροφή στην κανονικότητα και στους τίτλους και έχει αφήσει το ελληνικό στοιχείο σε δεύτερη μοίρα.


Πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω της επικαιρότητας, όμως στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού εναντίον του Ολυμπιακού, δεν άρχισε ούτε ένας Έλληνας! Έντεκα ξένοι έπαιξαν βασικοί και αναμφίβολα, σε άλλο τάιμινγκ, υπό άλλες συνθήκες, το ζήτημα θα αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης.

Τώρα, η πρωτιά του Παναθηναϊκού στη βαθμολογία, οι έντεκα νίκες σε δώδεκα αγωνιστικές μαζί με το αήττητο, η πίστη στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η συσπείρωση στον κόσμο, έχουν μετατοπίσει το ενδιαφέρον. Και ορθώς συμβαίνει…

Από την άλλη, επειδή ο Παναθηναϊκός έχει συνδεθεί με το ελληνικό στοιχείο και ανέκαθεν φημιζόταν για την ακαδημία του, η απουσία γηγενούς παίκτη από την ενδεκάδα, δεν περνά απαρατήρητη.

Η εθνικότητα δεν μετράει πια

Καταρχάς, σημασία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν έχει η εθνικότητα ενός αθλητή, αλλά η αξία του. Το βασικό για τον κόσμο του Τριφυλλιού είναι να πανηγυρίσουν τίτλους και όχι να ασχολούνται με τα διαβατήρια και τις ληξιαρχικές πράξεις.

Σαφώς, ο οπαδός έχει ανάγκη από ινδάλματα για να δεθεί συναισθηματικά. Πιο εύκολα ταυτίζεται με έναν Έλληνα, στον οποίο θα μιλήσει στη γλώσσα του και θα τον καταλάβει, παρά έναν αλλοδαπό που… αύριο θα πάρει τη βαλίτσα του και θα φύγει.

Δυστυχώς, οι γηγενείς οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κανονικότητας του Συλλόγου, είναι ελάχιστοι. Αποδείχτηκε με τη φουρνιά που προωθήθηκε από το τμήμα Κ19, το καλοκαίρι του 2018 και δούλεψε υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη.

Πέρασαν και δεν ακούμπησαν

Ταλέντα που καλλιέργησαν μεγάλες προσδοκίες δεν κατάφεραν να τις δικαιώσουν. Τάσος Χατζηγιοβάνης, Γιάννης Μπουζούκης, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Φάνης Μαυρομμάτης, Κώστας Αποστολάκης, Πασχάλης Στάικος, Κώστας Κότσαρης, Χρήστος Σέχου και άλλοι, δεν παρουσίασαν την αναμενόμενη εξέλιξη. Είτε αγωνίζονται σε πιο χαμηλό επίπεδο, είτε εμφανίζουν στασιμότητα…

Εξυπακούεται πως η ομάδα έχει τη δική της ευθύνη, γιατί δεν εκπόνησε ένα σχέδιο για την αξιοποίηση των νεαρών. Εξίσου υπεύθυνοι είναι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τη μοναδική ευκαιρία που είχαν να καθιερωθούν νωρίς στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός επανέρχεται στο πραγματικό μέγεθος και πρωτίστως, θέλει παίκτες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Η καταγωγή τους είναι δευτερεύουσα. Περαιτέρω, αν μπορεί να το συνδυάσει με ποιοτικούς Έλληνες, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα.

Πηγή: sportday.gr

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών στον Παναθηναϊκό λόγω Παπαγιάννη!

Previous article

Μεγάλοι Ευρωπαϊκού σύλλογοι έχουν βάλει στο μάτι τον Μπιλάλ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.